Slider

Vähähiilarisempi pitsa kukkakaalista

9/29/2015



Bongasin uusimman Yhteishyvä-lehden mukana tulleesta ruokaliitteestä, että kuukauden teemana olisi kasvisruoka. Miten mahtavaa! Kokonainen lehtinen täynnä kasvisruokareseptejä. Niistä päätinkin heti kokeilla yhtä reseptiä joka on pyörinyt mielessä pitempäänkin. Kyseessä on siis kukkakaalista tehdyllä pohjalla valmistettu "pitsa". Kaikkea mitä tähän tarvittiin löytyikin minun jääkaapistani, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!


Ohjeen näettekin tuossa yllä kuvassa, joten sitä tuskin tarvitsee sen enempää selventää. Tosiaan ensin tehdään pohja, sitä paistetaan hetki erikseen ja sitten täytteet päälle ja vartiksi uuniin. Minulla täytteenä toimivat kirsikkatomaatit, ananas, kesäkurpitsa ja mozzarellasiivut. Sitten päästäänkin siihen tärkeimpään, eli makuun - millainen olikaan lopputulos? Sanoisin, että ei voita missään tapauksessa tavallisella pohjalla tehtyä pitsaa. Mutta se tässä ei varmasti ollutkaan ajatuksena, kun terveellisempiä vaihtoehtoja tehdään :D



Ensin raastettua kukkakaalia paistettiin hetki pannulla öljyssä

..sitten muut aineet sekaan ja leivinpaperille pohjan muotoon.

Lopullinen ulkonäkö ei ole kovin kaunis, myönnän! :D Mutta pohjassa oli joku häikkä, eikä se pysynyt siirrettäessä kunnolla kasassa. Onko ideoita miten voisin seuraavalla kerralla vältää tuon ongelman? 


Minulle oli hieman pettymys, ettei pohja pysynyt kunnolla kasassa vaikka paistoin pitsan melko rapeaksi. Pohja oli silti hieman vetelä ja ei pysynyt kasassa pitsaa pannulta lautaselle nostettaessa. Muuten maku oli kyllä ihan ookoo, ja voisin tätä tehdä joskus toistekin. Ravintosisällöltäänhän tämä on varmasti parempi vaihtoehto kuin perinteinen pitsa, sillä saat samalla kasviksia syötyä paljon enemmän ja vältyt höttöhiilareilta! Kokeilkaas siis tätä reseptiä, jos kaipaatte vaihtelua kasvisruokiin keittiössänne :) 




6 kommenttia:

  1. Useemman kananmunan sekottaminen pohjaan vois auttaa:) tein saman kolmella munalla ja n.600g kukkakaalia ja pysyi kasassa ihan ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Käytin nyt jo puolet liikaa kananmunaa, kun tein tuosta ohjeesta puolikkaan annoksen. Mutta täytyy kokeilla jos se sillä tavalla vaikka pysyisi paremmin kasassa!

      Poista
  2. Mitä isompi pohja on, sitä helpommin sen pysyy kasassa. Tavallisessakin pizzassa perhepizza pysyy paremmin koossaa verrattuna tavallisen kokoiseen pizzaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko näin? Pysyykö se siis paremmin koossa myös pelliltä nostettaessa jos koko on suurempi? :D

      Poista
  3. Anonyymi10/01/2015

    Leikkaan pellillä viipaleiksi, helpompi siirtää kun mahtuu lastalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noin mäkin sitten päädyin tekemään kun tuo ei millään onnistunut :D Mutta olisi kyllä kiva jos pohjankin saisi jollain konstilla kestävämmäksi!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika