Slider

Back to school

9/02/2015




Viimeinen lomaviikko on meneillään, ja sitten koittaa taas paluu arkeen. Viikonloppuna lähden takaisin Jyväskylään, ja tässä kamoja pakkailenkin jo pikku hiljaa sitä varten. Koulua ei läsnäolollisesti ole kuitenkaan kuin pari kertaa viikossa, joten luultavasti tulen koko syksynkin aikana viettämään paljon aikaa täällä pk-seudulla. Se on kiva juttu, sillä kaverit, jumpat ja kaikkea muutakin on myös täällä!

Uusi yliopistovuosi tuo mukanaan monia uusia juttuja. Nyt en ole enää fuksi, vaan pääsen itse järjestämään fuksiaisia! Samalla opiskeluun on jo muotoutunut oma rytminsä ja tiedän omat opiskelutekniikkani. Esimerkiksi sen, että oppimistehtävillä opin kymmenen kertaa paremmin kuin luennoilla istumalla ja monivalintatentillä. Siksi päädyinkin ottamaan esimerkiksi kauppiksen opinnot kokonaan avoimen puolelta, jossa suoritusmahdollisuutena oli kirjojen lukeminen plus oppimistehtävät monivalintatenttien ja luentojen sijaan. 





Omalla alalla tuleva vuosi tuo tullessaan vielä pari aineopintojen kurssia (joita en laiskana jaksanut kesällä tehdä), sekä paljon tutkimuskursseja. Vuosi alkaa tilastokurssilla, jonka lisäksi käyn nyt syksyllä laadullisten menetelmien kurssin. Keväällä otan sitten mahdollisesti määrälliset menetelmät, jonka jälkeen voisinkin jo kirjoittaa kandin. Aihekin olisi jo valmiina, joten katsotaan väsäänkö sen jo ensi keväänä vai sitten vasta syksyllä :) Nopsaan tämä opiskelu kyllä menee!

Eniten itseäni kuumottelee nuo kielten pakolliset opintoihin liittyvät kurssit,eli svenska för pedagoger sekä academic English. Niitä taidan ihan tietoisesti edelleen lykätä mahdollisimman myöhäksi, heh :D Kasvatustieteellisen esitelmän pitäminen yksin vieraalla kielellä ei vaan kamalasti houkuta. Joten mitä myöhemmin, sitä parempi. En usko että olen ainut kandiksi valmistuva, jonka viimeisissä suoritettavissa kursseissa roikkuu se pakollinen ruotsi :D

Joku toivoi postausta opinnoistani, joten tässä siis pientä höpöttelyä siitä mitä tuleva vuosi tulee pitämään sisällään. Psykan opinnot ovat jo takana, samoin lähes kaikki aineopinnot omalta alalta, joten tuleva vuosi tulee keskittymään menetelmäopintoihin, kauppikseen sekä yleisopintoihin. Sen jälkeen olisikin enää kandista puuttumassa kauppiksen aineopinnot plus itse kandityö :)


Tsemppiä teille kaikille uusille yliopistolaisille, jotka tällä viikolla aloitatte kampuksella. Meikä palaa sitten ensiviikolla myös hoodeille. Moikataan kun tavataan ja muistakaahan nauttia opiskeluista :) PS! Jos teillä on kysymyksiä yliopisto-opiskelusta tai erityisesti kasvatustieteestä, vastailen mielelläni kommenttiboksiin :)






8 kommenttia:

  1. Ei vitsi ihan sika kiva postaus! Tällaisia lisää ehdottomasti! :) Kasvatustieteistä voisin sitä kysyä, että miten noita sivuaineopintomahdollisuuksia on, että mitä on mahdollisuus ottaa sivuaineena? Onko paljon valinnanvaraa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla että tykkäät! :) Kun noita kävijämääriä katselin, tätä postausta olikin kyllä klikkailtu tosi paljon.

      Mä osaan sanoa ainoastaan Jyväskylän tilanteen koskien aikuiskasvatuksen sivuaineita. Mun tietääkseni noilla pedagogisilla kasvatustieteen aloilla ei edes sivuaineita lueta (?) :D
      Mutta siis, meillä vapaita sivuaineita on tosi paljon, ja lisäksi ns. suljettuja voi hakea sivuaineeksi. Meidän pitää kandivaiheessa kuitenkin käydä sivuaineita se 25 + 35 (perus- ja aineopinnot jostain sivuaineesta) ja sen lisäksi 32op vapaavalintaisia opintoja. Mä tein 25op psykologiasta, ja nyt ajattelin tehdä kauppiksesta perus- sekä aineopinnot. Muita valittavia ovat esim. sosiologia, yhteiskuntapolitiikka, viestintä ja erityispedagogiikka. Jokaisen kannattaa valita sen mukaan, mitä itsensä näkee tulevaisuudessa tekevän työkseen :)!

      Poista
  2. Heh itsekin jätin sekä englannin että ruotsin viimeiselle keväälle kandin seuraksi. Huomasi kyllä, että englanti on paljon ruotsia vahvempi kun unohtamiani ruotsin sanoja korvailin englannista vääntämällä. Onnistuneesti mutta silti ei ihan tyylipuhtaasti!
    En tiedä miten sun yliopistollasi voi suorittaa englannin, mutta Helsingin yliopistossa se onnistuu ALMS-opintoina. Siellä ei siis luokassa istuta ja kuunnella opettajaa vaan muutaman esittelyluennon jälkeen osallistutaan itse aktiivisesti erilaisiin ryhmiin esim. uutis-keskustelu ja pidetään päiväkirjaa kurssin ajalta. Itse sain paljon enemmän irti tästä opiskelumuodosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kyllä tuollaista vaihtoehtoa ole, koska se on nimenomaan oman alan ammattisanastoa sisältävä kurssi :/ Tässä varmaan tullaan juuri noihin yliopistojen eroihin, että isommassa yliopistossa tarjotaan myös enemmän mahdollisuuksia. Mutta enköhän mä tuosta kurssimuotoisestakin ihan selviä :)

      Poista
  3. Anonyymi9/03/2015

    Ihana postaus :)! Itse aloitin kohta pari viikkoa sitten opinnot Helsingin yliopistossa, joten on kivaa aina lukea sun opiskelukuulumisia.

    Vaikutat tosissasi panostavan opintoihisi ja etenet kovaa vauhtia kandiksi, saanko kysyä minkälaisia arvosanoja saat?:) ihan joku lonkalta heitetty arvio riittäisi, olisi mukava kuulla :)
    Aiotko muuten tehdä myös maisterivaiheen Jyväskylässä vai haetko jonnekin muualle sen tekemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :)

      Arvosanat vaihtelevat ihan kurssien mukaan, ja niitä tulee laidasta laitaan. Maisterivaiheeseen tähän tietoon haen Helsinkiin, mutta jos Helsingissä ei ole mahdollista tehdä pedagogisia opintoja osana maisterintutkintoa, jään suosiolla Jyväskylään. Meillä kun täällä on mahdollista sisällyttää maisterivaiheeseen muuten ylimääräiset aikuiskouluttajan pedagogiset opinnot, APO:t :)

      Poista
  4. Anonyymi9/05/2015

    Nää opiskelupostaukset on kyllä kivoja, jotenkin innostavia! Meinasitko siis tehdä henkilöstöjohtamisen kursseja kauppiksen puolelta? :) Ihan semmoinen muistikuva että joskus aiemmin mainitsit sen täällä sivuainevaihtoehdoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :)

      Mä teen siis nyt tänä lukuvuonna Basic business studiesit, 28 op ja sitten ajattelin hakea aineopintoihin henksujohtamiseen ja johtamiseen!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika