Slider

No vähän saa joskus valittaa...

5/08/2015




Olen kertonut Jyväskylästä paljon ihania ja positiivisia ajatuksia. Olen sitä mieltä ehdottomasti, että täällä on hyvä opiskelijan asua ja olla! Jokaisessa kaupungissa on kuitenkin myös ne omat huonot puolensa, ja tässä postauksessa ajattelinkin taas vähän valittaa (ettei menisi tämä touhu liian yltiöpositiiviseksi) :D. Joten tässäpä siis näitä! Pystyttekö muut Jyväskyläläiset samaistumaan? Tai huomaatteko muualla Suomessa asuvat yhtäläisyyksiä omiin kaupunkeihinne? 


1. Liukuporrastoiminta. Jokainen pk-seudulla asuva tietää sen kirjoittamattoman säännön, että liukuportaissa mennään aina seisomaan oikealle puolelle, jotta kiireiset pääsevät menemään vasemmalta ohi eivätkä jää taakse tungokseen. Miksei tätä osata täällä?! :D Jos oikeasti on kiire jonnekin, saat aikaa kiinni pienillä jutuilla, kuten esimerkiksi juoksemalla ne liukuportaat alas siitä vasemmalta, tyhjältä sivulta.

2. Kaikki keskittyy yhden kadun varrelle. Toisaalta hyvä ja toisaalta huono asia. Jos joskus haluaisit lähteä jonnekin kauemmas seikkailemaan, ei kivoja kahviloita tai kauppoja oikein löydy muualta kuin Kauppakadulta. Vaatisinkin lisää toimintaa myös tämän yhden kadun ulkopuolelle, joka sattuu samalla olemaan myös kotikatuni.



3. "Motissa" oleminen. Vaikka olemmekin keskellä Suomea, on tämä pääkaupunkiseudulta tulevalle vähän ilkeämpi juttu. Kotiin on kuitenkin ensin se 3.5h bussilla ja siitä vielä tunti autolla, joten ihan lyhyiksi pätkiksi ei viitsi kotiin lähteä käymään. Sen sijaan esim. Turustahan ajaa nopsasti Helsingin suunnalle. Ajattelen kuitenkin positiivisesti, etten ole Oulussa tai Rovaniemellä :D

4. Mäkinen maasto. Reidet ja hengityselimistö kiittää kyllä, mutta itse kiroan kaikki mäet ja kukkulat aamuisin kiireessä pyörällä polkiessani alimpaan helvettiin! :D Täällä tosiaan riittää ylä- ja alamäkiä, eikä tasaisia osuuksia oikeastaan ole rantaraittia lukuunottamatta. Ylistönmäki on ihan omaa luokkaansa, ja sen lisäksi jokainen opiskelija tietää sen kirotun ylämäen Mattilanniemestä Seminaarinmäelle kivutessa!



5. Julkisen liikenteen reittiopas. Nyt kyllä täytyy antaa risuja ihan kunnolla. Nimittäin HSL reittihakuun tottuneena on todella työlästä, kun netistä ei voi etsiä reittiä suoraan paikasta A paikkaan B. Varsinkaan kun ei ulkopaikkakuntalaisena tiedä pysäkkejä ja eri linjojen nimiä, ei Jyväskylän bussiliikenteellä ole toimivaa automaattista reittihakua. Toivotaan että sellainen pian kehitettäisiin... Lisäksi reittiopas ei näytä ollenkaan esim. vaihtomahdollisuuksia, vaan jokainen reitti ja ajat on haettava erikseen.

6. Keskihintaiset, etniset ravintolat. Ravintolatarjonta koostuu ketjuravintoloista (Amarillo, Pancho Villa, Rosso..), kalliimmista ravintoloista, pikaruokaloista ja sen lisäksi keskihintaisista etninistä. Etniset koostuvat pitkälti aasialaisista (thaimaa, Nepali, Kiina), joten niiden rinnalle kaipaisi hieman vaihtelua ja kilpailua. Olisi ihana saada tännekin suunnalle kasvisravintoloita, tai jotain hieman erikoisempaa! Ihan varmasti tämän kokoisessa kaupungissa voisi vaikkapa afrikkalainen tai Lähi-idän ravintola menestyä. Lisää etnisyyttä Jyväskylään siis!





8 kommenttia:

  1. Anonyymi5/08/2015

    Pakko kommentoida tohon vitoskohtaan, vaikken juuri itsekään Jyväskylän paikallisbusseista perusta, että ootko huomannut tän http://linkki.jyvaskyla.fi/ ? Tuolta ainakin voi etsiä reitin suoraan paikasta A paikkaan B ja näyttää vaihdotkin. Musta ihan toimiva reittiopas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuota käytänkin, kun se sattuu toimimaan.. Todella usein ei tunnista paikkoja tai lataa linjoja siihen haun alle :( Tuo on ajatuksen tasolla yhtä hyvä kuin HSL mutta käytännön teknisessä toteutuksessa edelleen puutteita!

      Poista
  2. jypinkyläläinen since 945/09/2015

    Vitoskohtaan meinasin myös linkittää http://reittiopas.jyvaskyla.fi/bussit/web#mapcenter%28kkj3*3435029*6904761%29, kunnes sitä testailin ja huomasin ettei tunnista enään edes Wilhelm Schildtin katua :D. Aiemmin tuli kuljettua busseilla paljon enemmän, jolloin käytössä oli vanhempi versio tuosta sovelluksesta joka toimi aina moitteettomasti. Ei vissiin olla uudemman kanssa päästy ihan samalle tasolle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuon saman ongelman olen mä kyllä huomannut.. Pitäisi tietää etukäteen pysäkin nimi, jotta se sovellus löytää kyisesen paikan! Iso miinus.

      Poista
  3. Liukuporras-ongelmaa en ole huomannut, tosin keskusta on ainoa paikka missä niitä on ja harva siellä nyt ihan kilpaa viitsii juostakaan :-D Satama on toinen paikka, missä on terassia, laivaa, siellä siis ruokailua ja muuten vain kahvilahengailua voi harrastaa. Mäkinen maasto... Kai olen niin tottunut siihen, etten osaa edes ajatella ettei muualla sellaista ole! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niitä liukuportaita ei taida ollakaan kuin Sokoksella ja parissa "ostarissa" mutta se on hassu miten ko. tapa ei ole sinne leveysasteille ajautunut! :D Satamassa täytyy mennä syksyllä käymään, kun taas sinne suunnalle tulen! :)

      Poista
  4. kasvisravintoloita itse asiassa löytyy kyllä.. ;) mutta joo, melkosen paljon on ketjuravintoloita ja kebabpaikkoja jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko nyt Katriinaa? Siellä käynkin joka päivä syömässä kun opiskelijahintaan saa :)!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika