Slider

Kuinka saada spagaati?

5/19/2015




Tämän aiheen googlauksen kautta tullaan blogiini paljon, joka varmasti tarkoittaa sitä että moni ohjeita venyttelyyn kaipaa. Kuinka siis venytellä itseään spagaatikuntoon? 

Kaikki lähtee pitkäjänteisyydestä. Muista, että tuloksia et voi saavuttaa nopeasti, ainakaan ilman että samalla laiminlyöt kroppaasi. Jos venyttely ei ole ollut sinulle jokapäiväistä palauttelua, et voi pakottaa kroppaasi äkkinäisesti pitkiin ja ankariin venytyksiin. Kokemuksesta voin sanoa, että silloin saat aikaan vain revähdyksiä ja kipua. Tässä alla siis muutama prinsiippi spagaativenyttelyn harjoitteluun: 





- Aloita rauhassa. Tee pieniä, palauttavia venytyksiä joka päivä ja lopeta siihen kohtaan jossa tunnet pientä (huom! pientä!) epämiellyttävää venytystunnetta. 

- Lisää viikkoon 1-2 omaa venyttelyharjoitusta. Näiden harjoitusten aikana lämmittele ensin kunnolla, ja sen jälkeen käy kropan lihakset pitemmillä ja syvemmillä venytyksillä läpi. Erityisesti voit keskittyä jalkojen lihaksiin, ja juuri niihin joilla spagaatia tavoittelet. 

- Oikea tekniikka! Lantio suorassa, jalat samassa linjassa. Kroppa ei saisi kiertyä kumpaankaan suuntaan, vaan tavoitteena olisi yhdessä linjassa oleva vartalo. Suoraa spagaatia on helppo harjoitella esim. jumppasaliin maalattujen viivojen avulla tai esim. jumppamaton sauman kohdalla, jolloin näet pysytkö suorassa linjassa lantion ja molempien jalkojen kanssa. 

- Muista kohtuus. Et voi odottaa tuloksia parissa viikossa, jos olet vasta aloittanut harjoittelun. Spagaati on paljon kiinni myös kroppasi anatomiasta - jotkut eivät voi koskaan päästä tekniikkapuhtaaseen spagaatiin. Ole siis myötämielinen kroppaasi kohtaan, ja etene pienin askelin. 

- Perusvenytyksillä pääsee pitkälle. Itse harjoittelin spagaatia lähinnä kokonaan pelkillä ns. perusvenytyksillä. Kaikille tutut takareisi-, pohje-, etureisi- ja lonkankoukistajavenytykset ovat oikein toimivia. Kun osaat liiketekniikan, on näillä venytyksillä turvallista harjoitella spagaatia. Isoja kikkoja ei tarvita!

- Pikku hiljaa ylivenytyksiin. Spagaatin harjoittelua ei tarvitse jättää lattian tasolle. Jos haluat lisää haastetta, voit nostaa etummaisen jalan esimerkiksi steppilaudalle tai foam rollerille, jonka jälkeen pääset ylivenytyksiin. Näissä voit edetä samoin tavoin kuin spagaatin harjoittelussa, eli pikku hiljaa nostamalla korkeutta. Lantion tulisi silti aina pysyä lattiassa, jotta spagaatin asento pysyy oikeana. 


Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Jos mieleesi juolahtaa jotain muuta kysyttävää spagaativenyttelyyn liityen, sen voi tehdä kommenttiboksissa :) 





8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Olen itse nyt kolmen viikon ajan venytellyt noin 4krt viikossa ja huomaa kyllä, että tulosta on tullut aika paljonkin.
    Miten lämmittelet ennen venyttelyä / mikä on hyvä tapa lämmitellä?
    ~Hemuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, siitä se lähtee! :) Lämmittelen ihan perusliikkeillä, kuten esim. aerobicista tutuilla askelluksilla, polvennostoilla, hypyillä, kyykyillä jne.. Niin että kropan saa kunnolla vaan lämpimäksi. Kovaa treeniä ei alle kannata siis missään nimessä tehdä, vaan kevyt lämpö ja siirtyä siitä suoraan sitten venytyksiin.

      Poista
  2. Anonyymi5/19/2015

    Mahtavaa! Kiitos tästä postauksesta, kelpo vinkkejä! Kuinka pitkään sinulla meni opetella spagaati? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit! Mulla taisi mennä pari kuukautta, kun intensiivisesti harjoittelin. Siinä kyllä kroppa vähän huuti vastaan, eli en suosittele niinkään nopeaa tahtia kenellekään.

      Poista
  3. Kiitos tästä postauksesta! :) Saat harjoittelun kuulostamaan niin helpolta, että itsekin innostuin. Mulle tuottaa vaikeuksia eniten juuri tuo pitkäjänteisyys, kun kaikki pitäis aina saada heti ja nyt ;D
    Huippu blogi muutenkin, olen jo pitkään seuraillut, mutta nyt vasta kommentoin. Olet tosi inspiroiva ihminen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu! :) Venyttelystä kannattaa vaan ottaa tapa, venytellä aina treenin jälkeen ja ottaa sinne viikkoon yksi oma päivänsä pitemmille venyttelyille, niin kyllä se siitä.
      Kiva kuulla Jessica, ja ihanaa että päädyit kommentoimaankin! :)

      Poista
  4. Otsikon perusteella tulin innokkaana lukemaan et "jes, nyt ne ohjeet siihen spaguun" mutta totta se taitaa olla ettei mitään pikatietä tuohon oo... :D

    www.anninsafari.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin ei varmaan missään treenissä, ei tässäkään tilanteessa ole olemassa oikotietä onneen. Kunhan pitää huomen tekniikasta ja oikeanlaisesta, säännöllisestä venyttelystä niin kyllä niitä tuloksia saa aikaan :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika