Slider

LesMills Virtual

5/16/2015




Omalle kotisalilleni, Balanssille, on tullut uutuutena virtuaalitunnit. Virtuaalitunteja on saatavilla niin jumppasalissa kuin spinningsalissakin. Mukana on spinningsalissa niin ohjaajiemme omia tunteja kuin LesMillsinkin RPM tunteja. Tämän kautta olen päässyt kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni RPM:ää ja hei, sehän on ihan uskomattoman hauskaa! Ennakkoluuloissani epäilin, kuinka sisäpyöräily voisi mitenkään toimia valmiiksi annetulla konseptilla. 

Sen lisäksi jumppasalissa on valittavissa SH'BAMia, pumppia, balancea ja combatia. Virtuaalitunneissa on se hyvä puoli myös, että voit valita itse tunnin keston. Valittavissa on ns. express-tunteja normaalipituisten tuntien lisäksi. Esimerkiksi SH'BAMista oli valittavissa joko 27 minuuttia tai 46 minuuttia. Samoin RPM:ssä oli joko normaali 45 minuutin tunti, tai RPM express joka kesti 30 minuuttia. Hyvä lisä vaikkapa salitreenin päälle, jos ei kokonaista treeniä jaksa/ehdi tehdä! 


Ohjaajana toimivat ohjelmien suunnittelijat. Tässä tapauksessa RPM:n Glen Ostergaard.


Sitten tullaankin siihen kysymykseen, josta on paljon puhuttu. Korvaako virtuaalitunti "oikean" jumppatunnin? Oma vastaukseni on, että se riippuu täysin henkilöstä. Ihminen joka kaipaa ainoastaan treeniä juuri sillä hetkellä kun ehtii salille, voi saada virtuaalitunnilta kaiken tarpeellisen. Sen sijaan taas yhteisöllinen jumppaaja kaipaa liveohjaajan tsemppiä ja ryhmän yhteisöllisyyttä. Itse tunnen olevani täysin sosiaalinen jumppaaja, mutta silti virtuaalitunneilla on hyvä täydentää viikon treenikalenteria. Jos ehdin aamusta salille eikä menossa ole minulle sopivaa tuntia, voin mennä jumppasaliin ja painaa sieltä juuri sen treenin jonka silloin haluan tehdä! 


Oletteko te päässeet käymään koskaan virtuaalisilla jumppatunneilla? Mitä pidätte niistä? Omasta mielestäni erityisesti nämä LesMillsin virtuaalitunnit ovat ihan mahtava lisä jumppakalenteriin! 


Jumppasalin seinässä olevasta kosketusnäytöstä painat mieluisesi tunnin, ja voit myös säätää äänenvoimakkuutta. Tunti alkaa minuutin kuluessa, ja tunnin saa keskeytettyä koskettamalla ruutua. 




7 kommenttia:

  1. Anonyymi5/17/2015

    Mä olen vain kuullut näistä virtuaalitunneista, omalla salilla ei mahdollisuutta ole. Olisihan tuota joskus mukava kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tuntuvat nyt tekevän tuloaan todella monille saleille. Itsekin vasta muutaman kerran kokeillut, mutta oikein positiivinen kokemus! :)

      Poista
  2. Anonyymi5/17/2015

    Tää on mielenkiintonen juttu ja itse LM-ohjaajana oon miettiny miten mahtaa toimia. Varmasti toimii aluksi niinkuin kirjotit, että kiireinen ihminen saattaa saada treenistä irti kaiken hakemansa. Mutta saako siitä irti tarpeeksi tehokkaasti sen koko 3kk? Ja vielä kun ohjelma on edellinen eikä tuorein mitä salilla vedetään? Toki tässä ei väliä, jos ei muuten ryhmäliikuntatunneilla käy. Luulen kuitenkin, että jutut käy tylsäksi sen 3-4 kerran jälkeen kun sama filmi pyörii, treenistä on helpompi luistaa ilman "valvovaa silmää" ja tehot laskevat. Tai sitten ei, jää nähtäväksi :)
    Todennäköisesti toimii muun treenin ohella! Yksinään, epäilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa ohjelmia on tässä järjestelmässä tarjolla useampia, eli ei tarvitse jauhaa vain sitä yhtä ohjelmaa. Ja puolen tunnin ohjelmat ovat sitten vielä eri kuin pitemmät :)

      Mä itse uskon, että ei tämä huono juttu ole missään tapauksessa. Virtuaalitunnit löytävät oman asiakaskuntansa, ja niitä voi täydentää sitten livetunneilla mielensä mukaan. Jollekin aloittelijalle kynnys mennä virtuaalitunnille ensin voi olla pienempi, ja sitä kautta päästä helpommin mukaan jumppamaailmaan. :)

      Poista
  3. En oo ikinä itse kokeillu, mutta tanssi- ymv. tunnit varmasti toimii oikein kivasti videoltakin. Tietty just se ns. fitness magic saattaa silloin jäädä uupumaan. Yks juttu kuitenkin, mitä en kannata! Esim. Bodypump. Ei missään nimessä virtuaalijumppana! Tangon ja painojen kanssa heiluessa tekniikka on kyllä ykkösjuttu ja siksi edessä on ohjaaja, joka parhaansa mukaan korjaa, jos näkee vääriä suoritustekniikoita. Videoilta toki tulee tekniikkaohjeet, mutta aina ei itse edes hoksaa, että saattaakin tehdä väärin ja sit on kroppa rikki jostain kohtaa.. +LesMills videothan on englanniksi ja ehkä jokaisella meistä ei edes kielitaito riitä ymmärtämään oikeaa suoritustekniikkaa. Mutta muuten tosiaan virtuaalitunnit voi kyllä olla hyvä lisä, mutta ei tietenkään korvaa sitä ryhmähenkeä ja fiilistä minkä "live"tunnilta saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tekniikka-aspekti oli kyllä hyvä. Vaikka ne ohjeet tuleekin sieltä viedolta, ei ohjaaja pysty kiinnittämään tarkemmin huomiota johonkin virheeseen jonka huomaa kun ohjaajana toimii screeni :D Mutta juurikin tanssitunnit, spinning ym. joissa tekniikat ovat melko simppeleitä, toimivat oikein hyvin.

      Meiltä löytyy LM videoiden lisäksi ainakin spinusalista tällä hetkellä myös omien ohjaajiemme tekemiä tunteja suomeksi, mikä on hyvä vaihtoehto heille jotka eivät englantia niin hyvin ymmärrä! :)

      Poista
  4. Etsin kokemuksia virtuaalitunneista ja mahtavaa, että sinä kerroit kokemuksia juurikin "minun salilta" 😀. Taidan uskaltautua kokeilemaan.

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika