Slider

Uusi helppo ja terveellinen lemppariruoka

10/30/2014




Mä olen ollut viimeiset muutamat päivät taas kerran flunssan kourissa. Kovasta kurkkukivusta siiryttiin nyt yskään ja nuhaan, muuten olo on kyllä ihan ok. Toivotaan että tämä tästä helpottaisi viikonlopuksi, kun lähden kotona käymään. Salille ja jamiin olisi päästävä.. :)

Täällä kotona touhutessani sain yht äkkiä ideaksi kokeilla vihdoin erästä ruokaa, jota olen pitkään suunnitellut tekeväni. Meillä on täällä Jyväskylässä eräs kasvisravintola, joka tarjoaa opiskelijoille 3 keiton lounaan salaatteineen ja itse leivoittuine sämpylöineen 2,60 eurolla. Tuosta paikasta on tullut mun rakkauteni, ja erityisesti sen mausteinen papu-kasviskeitto iskee muhun ihan täysin. Pohdiskeltiinkin siinä sitten kavereiden kanssa, että mitäköhän kyseisessä keitossa on aineksina, mutta jätettiin tarkempi selvittely sikseen.



Koitin sitten kotona googlailla kasvis-papukeittojen ohjeita, mutta mitään hyvää ei oikein tuntunut löytyvän. Päädyinkin siis taas tekemään keiton tyyliin Lauran kokeileva keittiö :D. Eli siis jääkaappi auki, kaikki mahdollinen ylijäämäkasvis pilkotuksi ja pataan. Pari kasvisliemikuutiota, keittäminen matalalla lämmöllä ja lopuksi kaikki sekaisin sauvasekoittimella. Vähän chiliä, mustapippuria ja ruususuolaa sekaan ja avot: voin sanoa että siitä tuli ihan saman makuista kun Katriina-ravintolan keitosta. Uusi lemppariruoka on löytynyt! Nopeeta, helppoa ja edullista :)

Keittoon laitoin mm. puolikkaan kukkakaalin, herne-maissi-paprika pussin, punaisia linssejä, paketin kikherneitä, yhden tomaatin ja purkin tomaattimurskaa. Lisäksi yksi sipuli ja perunoiden jämät mitä kaapista löytyi. Ohjetta on helppo soveltaa aina sen mukaan mitä itseltä sattuu löytymään :)


Onko teillä hyviä keittoreseptejä tai muita edullisia helppoja "opiskelijaruokia"? :D Mielellään tänne suuntaan otettaisiin vinkkejä vastaan! :)) 


4 kommenttia:

  1. Tuo opiskelijoiden kasvisravintola kuulostaa ihan täydelliseltä! Helsingissä Kalliossa on myös sellainen, pitäisi itsekin käydä siellä useammin. Kasvissosekeitot on mun syksyjen lemppariruokaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Ihanaa että tuetaan myös tuollaista vegaanista terveellistä ruokaa :)

      Poista
  2. Paistettuja nuudelia ja kasviksia & sekoita mukaan tomaattitonnikalaa. Om nom!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milläs saisin tuon tonnikalan korvattua.. :) Varmaan joku soijarouhe tai linssit voisivat ajaa saman asian.

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika