Slider

Projekti parvekkeen piristys

4/06/2015





Kevät alkaa tehdä tuloaan, ja samalla heivasin partsilta talviset kanervat, kuusen sekä valonauhat pois. Seuraavana pitäisikin siis miettiä, että millä pienestä opiskelijan parvekkeesta saisi kotoisan ja keväisen? 

Partsin nurkassa on nojatuoli, jossa kelien salliessa lueskelen tentteihin. Sen lisäksi on säänkestävä pöytä, jonka alla säilyttelen joitakin lehtiä. Tällä hetkellä muovikasvi ja muutama kynttilä saa ajaa koristuksen virkaa. Toisessa päässä parveketta on puutarhapurkissa isompi teko-ruohokasvi, josta kyllä tykkään todella paljon. Haluaisin silti jotain elävääkin partsille! Ongelmaksi nousee se, että olen täällä Jyväskylässä todella epäsäännöllisesti. Mikä olisi sellainen kasvi/yrtti joka kestäisi kastelematta ja vähällä hoidolla hyvin lämpimissäkin olosuhteissa (lasitettu parveke)?

Ajattelin hankkia parvekkeen kaiteen reunalle yrttilaatikon, johon voisi sitten jotain kivaa istutella kun ilmat lämpenevät ja kasvit jo pärjäävät kokonaan ulkona. Sen lisäksi partsi kaipaisi mielestäni jotain muutakin piristystä. Mitä se muu piristys vaan voisi olla? Onko teillä ideoita? Nyt saa heitellä niitä kehiin, sillä todella kaipailisin apua! Te lukijat tiedätte tyylini, joka tulee varmasti ilmi myös sisustuksestani. :) 







4 kommenttia:

  1. http://www.yhteishyva.fi/koti-ja-puutarha/puutarha-ja-kasvit/ruukkupuutarhan-suunnittelu-ja-hoito/0218010-77839 Tuolla näkyy ainakin olevan listaa auringonpaisteessa viihtyvistä kasveista. Kaktus on tietysti hyvä kasvi kuumaan ja elää hyvin niukalla kastelulla, niitäkin on vaikka minkä näkösiä :D
    Asiasta kukkaruukkuun (hehhe) minkälainen matto sulla on parvekkeella? Mulla on jääkylmä betonilattia partsilla ja sinne tarvis ehdottomasti jotaan kunnon "eristettä" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkeistä! :) Täytyy käydä tuota sivustoa kurkkimassa.
      Mulla on partsilla sellainen terassi/parvekematto, jota saa esim. kodin terrasta tms. Sitä saa ostattua metrihinnalla. Päästää läpi kosteuden, mutta lämmittää kivasti :) Suosittelen!

      Poista
  2. Suunnittelusta kaikki alkaa �� Yrtit vaativat tasaista kastelua. Itse olen tehnyt niin että ennen kesälomamatkaa leikkaan ne kuivumaan. Kastelua helpottamaan kannattaa valita mahdollisimman suuria ruukkuja (esim. 1 suuri ruukkuistutusasetelma on helppo ja näyttävä), kastelukiteitä ja poissaolon ajaksi on erilaisia kastelujärjestelmiä. Laitan mm. 1,5 l limupullon vedellä täytettynä ja korkki rei'itettynä ylösalaisin multaan, toimii! Muiden parvekekuvista saa myös aina hyviä vinkkejä itselleenkin esim. parveke.fi -sivustolta. Aurinkoisin parveketerkuin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti vinkeistä! :) Täytyy käydä tuotakin nettisivua kurkkimassa ja sitten miettiä mihin päädyn :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika