Slider

Juoksukuntoa parantamassa

4/23/2015




Juoksutreenit sujuvat oikein mukavasti. Peruskunto on tuottanut yhä tulosta, ja on kiva matolla juostessakin huomata kuinka voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään sillä perushölkkäilyvauhdilla. Viime viikonloppuna huomasin konkreettisia positiivisia tuloksia taas, kun kävin juoksemassa vähän lyhyemmän lenkin. Puoleen tuntiin juoksin kevyesti 5 kilometriä, joka tarkoittaa itselleni kovaa 10 km/h keskivauhtia! Kyseinen tulos loi uskoa siihen, että kympin aikaa olisi mahdollista kirittää siihen tuntiin.

Päkiäjuoksusta on tullut jo ihan luonnollinen tekniikka, enkä oikeastaan kiinnitä siihen edes huomiota enää. Ihmeen nopeasti ne aivot oppivat uuden tavan liikkua :D Lisäksi yläkropan asento on parantunut päkiöiden ansiosta. Juoksu on ryhdikkäämpää ja käsien liike lähtee nyt oikeaoppisesti enemmänkin hartioista kuin käsivarsista itsestään. 

Olen ihmetyksekseni huomannut, että tällä tekniikalla juostessa ne super iskuvaimennetut Asicsit eivät olekaan mun jaloilleni se paras vaihtoehto. Niillä juoksu on jotenkin kömpelömpää? Sitten taas kun lähden lenkille vanhemmilla Nike free-jumppakengilläni, juoksu tuntuu rullaavan kevyesti ja tahdikkaasti. Mitenköhän pitemmässä käytössä, onko tuo jaloille hyväksi juosta noin keyvesti vaimennetuilla kengillä, osaako joku sanoa? 

Mutta sen enempää jaarittelematta, lenkit siis sujuu hyvin ja into juoksemiseen on säilynyt yllä. Täällä Jyväskylässä on kivoja reittejäkin juosta, esimerkiksi rantaraitti ja harju. Kun on ihana keli, hyvät musat korvilla ja hengittelee raikasta ilmaa, ei parempaa tapaa rentoutua opiskeluista olekaan. 


Juoksuiloa teillekin kaikille! 






6 kommenttia:

  1. Mulla ei mitään varmaa tietoa noista kenkien vaimennuksesta ole, mutta oon joskus kuullut että oikeastaan kevyemmin vaimennetut kengät olisivat paremmat jaloille.. tosiaan täysin varma en asiasta ole, kai netistä jotain tietoa asiasta löytyy;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy tosiaan koittaa kysellä asiasta tietäviltä ja jos sitä netistä jonkun luotettavan lähteen löytäisi, niin saisi vähän selvyyttä asiaan! :)

      Poista
  2. Anonyymi4/23/2015

    mua kiinnostaisi tietää kuinka olet kasvattanut peruskuntoasi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasiallisesti reippaalla kävelyllä ja crosstrainerilla, tehden vähän pitempiä ja juuri siinä aerobisen alueen alapuolella pysyviä treenejä :)

      Poista
  3. Anonyymi4/27/2015

    Mulla kiinnostais tietää kuinka monta kertaa treenaat viikossa? Ja millaista treeniä teet esim. salilla? En oikein ite meinaa saada tuloksia aikaan kropassa vaikka treenaan paljon :( Oisko sulla jotakin hyviä vinkkejä antaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan olla väärä ihminen vastaamaan tähän, sillä olen enemmänkin vaan elämäntapaliikkuja :( En siis treenaile esim salilla sen kummemmin tavoitteellisesti! Kannattaa vaikkapa treeniblogeihin keskittyneestä fitfashionista kysäistä joltain! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika