Slider

Kasvipohjainen ruokavalio

4/18/2015




Minulta oli pyydetty postausta koskien kasvipohjaista ruokavaliota ja vegaanisti/vegetaristisesti syömistä. No, olen siinä mielessä oikea ihminen vastaamaan tähän kysymykseen, että olen ollut kasvissyöjä 13-vuotiaasta saakka ja myös kokkaillut siitä asti omat vegesafkani. Mitä mä sitten yleensä syön? 



Kasvisravintola Katriinan vegaaninen lounas: papu-kasviskeitto, salaatti ja itse leivottu sämpylä vegaanisella margariinilla. 


Lihankorvikkeena käytän pääasiallisesti quornia ja erilaisia palkokasveja, kuten mustapapuja. Pavut menevät erilaisissa kastikkeissa, salaateissa ja muhennoksina. Sen sijaan quorn simuloi monissa ruuissa lihaa makunsa ja koostumuksensa puolesta. Sillä saan siis tehtyä ihan perus kotiruokiakin helposti vain vaihtamalla reseptistä lihan quorniin. (Sehän ei sitten ole täysin vegaanista, sillä sidosaineena on käytetty kananmunaa).

Olen pyrkinyt pikkuhiljaa siirtymään entistä enemmän vegetarismista veganismiin. Usein jätänkin maitotuotteet kauppaan. Nykyään maitokahvinkin seassa on lähes päivittäin soijamaitoa josta loihdin todella maukkaan soijalatten. Ainoastaan juustosta en voi luopua, enkä sen tilalle ole mitään potentiaalista vegaania vaihtoehtoa löytänyt. Niin paljon mm. eläinperäisten tuotteiden, juurikin lihan ja maitotuotteiden, terveydelle haitallisista vaikutuksista on puhuttu että koen tärkeäksi jättää ne todella vähälle painoarvolle omassa ruokavaliossani. Uskon myös pienten tekojen moraaliseen sekä maailmaa muuttavaan asenteseen. 




Omia lempparireseptejä tällä hetkellä (jos en käy syömässä opiskelijahintaista lounasta, 2,60e, Kasvisravintola Katriinassa) ovat esimerkiksi ruisleipien väliin tehty quorn-pihvi hampurilainen kasviksilla, mustapapuburritot, pasta ja tomaattikastike quorn-rouheella/soijarouheella sekä ihan klassinen salaatti erilaisilla kasviksilla, hedelmillä ja vaikkapa paistetuilla pavuilla. 



Helppoa arkiruokaa on mahdollista valmistaa hyvinkin yksinkertaisesti ja vegaanisti! Otahan sinäkin ruokavalioosi ainakin alkuun muutama kasvispäivä ja kokeile sitä kautta siirtyä eettisempään sekä luontoystävällisempään syömiseen josta tulee hyvä mieli! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika