Slider

Puuroviikko alkakoon!

2/10/2015




Pääsin mukaan Elovenan ja Indiedaysin kampanjaan, jossa ideana on kehitellä erilaisia puuroreseptejä viikon jokaiselle päivälle. Halusin mukaan kampanjaan itse asiassa juuri siksi, että tämän vuoden puolella tarkoitukseni olisi parantaa ruokailutottumuksia parempaan suuntaan. Mikäs sen parempi, helpompi ja opiskelijaystävällisempi ruoka siihen kuin kotimainen puuro!

Pienempänä puuro oli osa jokapäiväistä ruokavaliotani. Olenkin siis sitä mussuttanut koko ikäni. Myöskin lukioaikoina söin puuroa joka aamu aamiaiseksi. Puuron syöminen kuitenkin loppui kohdallani pari vuotta sitten, kun se jostakin syystä vain alkoi tökkimään. Siksi onkin nyt mukava kokeilla ja kehitellä uusia reseptejä seitsemän kappaletta ja samalla katsoa, josko niiden joukosta löytyisi uusia kestosuosikkeja jokapäiväiseen ruokavaliooni.

Puuro kuuluu mielestäni ehdottomasti suomalaiseen ruokakulttuuriin. Sitä syötetään lapsesta saakka, ja erilaisia puuroja kuuluu niin kouluruokailun yhteyteen kuin joulupöytäänkin. Jotenkin kuitenkin tänäpäivänä tuntuu, että puuro on nostettu ihan uuteen asemaan kaiken fitnessbuumin ja terveellisen syömisen ansiosta. Puurohan on ravinnerikasta, kuituja täynnä olevaa ruokaa jota on helppo tuunata omanlaisekseen. Juuri luin Harvardin yliopiston teettämän tutkimuksen, jossa todettiin päivittäin puuroa syövien elävän terveempänä. Mahtavaa on se, kuinka ihmiset ovat entistä enemmän löytäneet puuron mukaan omaan ruokavalioonsa!

Tässä kampanjassa ideana meillä bloggaajilla on siis pitää "puuroviikko". Sen aikana tuunaamme viikon jokaiselle päivälle yhden erilaisen puuroreseptin, niin aamupalaksi, jälkiruuaksi kuin vaikkapa lounaaksikin. Julkaisen tässä postauksessa yhden resepteistäni, ja loput saatte seuraavassa postauksessa. 


Marjainen mansikka-valkosuklaapuuro

Tämä puuro sopii niin välipalalle, aamu- ja iltapalalle kuin vaikkapa jälkiruuaksikin. Mansikka-valkosuklaa pikapuuro on näistä kaikista käyttämistäni puuroista ehdoton lempparini!

1dl vettä/maitoa
1 pussi Elovena mansikka-valkosuklaa pikapuuroa
Jäisiä mansikoita tms. marjoja

Kaada kuuma neste puurohiutaleiden sekaan ja anna tekeytyä hetki. Lopuksi lisää päälle kasa jäisiä marjoja, jotka sulavat ihanasti puuron sekaan ja samalla jäähdyttävät sen syötäväksi. Sekoita!






Kampanjan yhteydessä on toki myös kilpailu, johon osallistumalla (suosikkireseptiäsi kommentoimalla) voit voittaa runsaan tuotepaketin Elovenalta sekä Iittalan Elovena-aiheisen mukin. Osallistumaan tähän kilpailuun pääset täältä! 


Yhteistyössä Elovena & Indiedays. 

2 kommenttia:

  1. Elovenan puuroista saa muuten loistavia tuorepuuroja. Yksi annospussi sekoitettuna 100g rahkaa ja 1,5 dl maitoa. Lisäksi voi laittaa vaikka banaanin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse huomasin saman! :) En aikaisemmin ole kokeillutkaan tuorepuuroja, mutta tätä kampanjaa varten lähdin niitä kokeilemaan. Oikein positiivinen yllätys! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika