Slider

Elovena- puuroviikon reseptejä

2/18/2015



Olen mukana Indiedaysin sekä Elovenan kampanjassa, jossa tarkoituksena on kehitellä erilaisia puuroreseptejä viikon jokaiselle päivälle ja eri aterioille. Viikko sitten aloittaessani oman puuroviikkoni kerroinkin jo yhden reseptin, ja loput tulevat tässä postauksessa. (Aikaisempaan postaukseen pääset tästä). Tein omat reseptini opiskelijan näkökulmasta- yksinkertaisilla raaka-aineilla, jotka ovat edullisia ja suurinta osaa niistä löytyy varmasti jokaisen jääkaapista. Ei siis kikkailua, vaan konstailematonta mutta maukasta puuroa, jonka saat valmistettua nopeasti ja helposti! 


Ruokaisa välipalapuuro

Elovena 4 viljaa- annospuuro
Maitoa
Siemensekoitusta
Omena-karpalo luomumysliä

Valmista Elovena- puuro pakkauksen ohjeen mukaan, maitoon. Lisää valmiin puuron sekaan maun mukaan siemensekoitusta sekä mysliä, sekoita. Anna tekeytyä hetki ja puuro on valmista syötäväksi! 






Metsämarjainen puuro

Maitoa
Elovena Plus Metsämarja & Maito- annospikapuuroa
Pellavansiemenrouhetta
Metsämarja- Pilttiä

Valmista puuro maidosta ja kaurahiutaleista pakkauksen ohjeen mukaan, anna vetäytyä. Sekoita joukkoon pilttisose. Lopuksi viimeistele ripottelemalla päälle pellavansiemenrouhetta.






Vadelmaherkkupuuro

Elovena- pikapuurohiutaleita, vadelma
Kaloritonta vadelmakeittoa + vettä
Tuoreita/pakastevadelmia

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa osa kuumasta vedestä kalorittomalla vadelmamehukeitolla. Anna valmiin puuron vetäytyä hetki ja sekoita mukaan vadelmat. 





Puurosmoothie- välipala.

Loraus kaloritonta vadelmamehukeittoa
Loraus maustamatonta jogurttia
4-5 ruokalusikallista Elovena luomu- kaurahiutaleita

Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää steviaa makeuttamaan maun mukaan. 





Hedelmäpuuro 

Elovena Plus Kaura&Maito- pikapuurohiutaleita
Maitoa
Hedelmiä (esim. banaania, omenaa, kiiviä..)
Mehukeittoa maun mukaan

Valmista Elovena annospuuro kuumaan maitoon pakkauksen ohjeen mukaan. (Maito antaa hedelmäpuurolle pehmeän maun). Paloittele hedelmät pieniksi paloiksi, lisää puuron joukkoon ja sekoita. Lopuksi kaada valmiin puuron päälle vielä loraus mehukeittoa. 



Overnight oats

2dl luonnonjugurttia/ vaniljajugurttia
1dl Elovena luomu- kaurahiutaleita
Marjoja tai hedelmiä pilkottuna maun mukaan
Pellavansiemenrouhetta
Raakakaakaota
Steviaa (makeuttamiseen halutessasi)

Sekoita jugurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää mukaan marjat/hedelmät, pellavansiemenrouhe, raakakaakao ja stevia, sekoita. (Käyttäessäsi vaniljajugurttia jätä stevia pois). Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Puuro on valmista syötäväksi heti aamulla!




Toivottavasti sinäkin löysit näistä puuroresepteistä mieluisesi! Omiksi lemppareikseni muodostuivat overnight-puuro ja vadelmaherkkupuuro. :) Käythän myös osallistumassa Elovenan ja Indiedaysin kilpailuun, jossa kommentoimalla omaa lempparireseptiäsi voit voittaa tuotepaketin ja Iittalan Elovena-aiheisen mukin!


Yhteistyössä, Elovena ja Indiedays.

6 kommenttia:

  1. Oi miten hyvän kuuloisia reseptejä! :) Varsinkin vadelmapuuro kuulostaa hyvältä, harmi vaan, että kaupassa myytävät vadelmat ovat oikeestaan aina ulkomailta tuotuja. Ens kesänä täytyy marjastaa vähän enemmän, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit! :) Mulla tosiaan marjavarastot ovat vielä viime kesäisiä, osasin varautua huimilla varastoilla! ;D

      Poista
  2. Oi vitsi miten kivoja vinkkejä! :) puuro on niin helppo ja nopea (ja halpakin) aamupala nii tulee usein arkisin turvauduttua siihen. :) täytyykin ottaa joku näistä variaatioista ens kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! :) Mukava kuulla että pidit postauksesta ja testaa ihmeessä reseptejä!

      Poista
  3. Pitääpä kokeilla tota mehukeittoon tehtävää puuroa. Pilttiä oon laittanut välillä puuron päälle, mutta en ole tajunnut sekoittaa sitä mukaan!

    VastaaPoista
  4. Nam, kiitos vinkeistä! Itsekin syön puuroa melkein joka aamua ja kiva vaihdella makuja ettei söisi viikosta toiseen samalla reseptillä. Itse käytän Rainbown Pikakaurahiutaleita ihan helppoa kuin lisää vaan kiehuvaa vettä päälle ja puuro valmistuu nopeasti. Kiireisen opiskelijan ykkösvalinta ajan ja hinnan kannalta! :)

    T. Jasmin

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika