Slider

Lunch of the day

2/21/2015




Kokkailtiin ystävänpäivänä M:n luona päivälliseksi mun lempiruokaani, nimittäin avokadopastaa. Löysin tuon reseptin varmasti samaan aikaan kuin kaikki muutkin, eli somevillityksen avulla. Siitä lähtien siitä on tullut sellainen tärkeiden päivien herkku, sillä jokaviikkoista ruokaa tuo ei ravintoarvojensa johdosta ole. Halusin nyt kuitenkin kokkailla sitä myös vanhemmilleni näin viikonloppulounaaksi, eikä lempiresepti pettänyt taaskaan!

Itse en mittaile tarkasti ainesmääriä, vaan teen kastikkeen kulhoon melko silmämääräisesti. Oman reseptini voisi kuitenkin jotakuinkin sanoa menevän näin:


Tummaa täysjyväspagettia

Kourallinen basilikanlehtiä
1,5dl pecorinojuustoa
2 avokadoa
loraus oliiviöljyä
1 lime
chiliä
mustapippuria
suolaa
2 valkosipulin kynttä


Keitä pasta runsaassa, merisuolatussa vedessä al dente.
Pilko avokadot kuoressaan ja koverra kulhoon. Lisää mausteet ja pilkotut valkosipulit. Leikkaa basilika yrttisaksilla pieneksi, lisää loraus oliiviöljyä ja purista limen mehu. Raasta pecorinojuusto hienoksi ja lisää mukaan, sekoita. Voit myös sekoittaa kastikkeen suoraan pastan joukkoon ja tarjoilla samasta kulhosta!




Jos et vielä ole avokadopastaa kokeillut, tee se tänään! Helppoa mutta hieman arjesta poikkeavaa, hyvää ruokaa. Aina ei tarvitse välittää ravintoarvoista :) 


17 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselle :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Täytyy tehdä itsekin joku päivä :-)
    http://jennicarita.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Oi, avokado pasta on niin namia! Täytyypä kokeilla tolla ohjeella joku kerta :)

    VastaaPoista
  4. Oi näyttää niiin namilta! :-) En tajua miksen ikinä oo kokeillut tota... vaikka niin paljon erilaisia ohjeita nähnyt. Tää pääsee ehdottomasti testiin, kiitos vinkistä :-)

    ihanaa sunnuntaita♥
    http://emmppu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt sitten testaamaan, on ehdottomasti sen arvoista! :) Ihanaa sunnuntaita myös sinulle <3

      Poista
  5. Minä taas olen aina ajatellut, että avokadopasta on ravintoarvoiltaan superterveellinen arkiruoka: hyviä rasvoja, kasvisruokaa, täysjyväpastaa! Kalorit tulee hyvistä lähteistä. :) Tosin, olen muokannut reseptiä niin etten käytä juustoa, ehkä ripottelen annoksen päälle hieman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, totta! :) Toimiiko tuo resepti myös ilman juustoa? Täytyy varmaan kokeilla! Sehän siinä suurimman osan suolasta ja kaloreista meinaan tuo mukanaan.

      Poista
    2. Joo, toimii hyvin! Jos ruokaisampaa haluaa, niin voi tietysti lisätä vaikka mitä mukaan. Esim. maustettu kukkakaali lisää ruokaisuutta, tai vaikka parsakaali. :)

      Poista
    3. Kiitos vinkistä Elina! :)

      Poista
  6. Anonyymi2/23/2015

    hei, olis kiva saada treeni aiheisia postauksia lisää ja niistä myös kuvia! tykkään kovin sulta niitä lukea (: !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelen treenipostauksia silloin kun löydän aihetta ja tuntuu siltä. Nyt blogi on monista syistä silti enemmänkin lifestyleen painottuva :) Kiitos kuitenkin vinkistä, täytyy muistaa jatkossa postauksia kirjoittaessa!

      Poista
  7. täydellistä! avokado pasta on kyllä sellasta herkkua :D

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika