Slider

Mielipide Fitnesspäiväkirjoista

6/11/2015




Kuinka moni teistä lukijoista on katsonut maikkarin sarjaa nimeltä Fitnesspäiväkirjat? Kun kyseinen sarja lanseerattiin ja kuulin siitä ensimmäisen kerran, oli ajatus että voi herranjumala. Mielessäni naureskelin kuinka sarjassa tultaisiin punnitsemaan parsakaalia lautaselle ja itkettäisin olemattomia vatsamakkaroita, kun tyhjällä vatsalla tehdyt aamuaerobiset ei tuota tulosta. Olin täysin varma, etten tule vilkaisemaankaan tällaista roskasarjaa. Mutta nyt, joudun ihan oikeasti myöntämään, että olin täysin väärässä

Kyseisen sarjan ensimmäinen jakso sattui tulemaan telkkarista kun tein kotihommia. En vaihtanut kanavaa, vaan päädyin jakson seuraamaan aihetta sivusilmällä. Tytöthän puhuivat ihan asiaa ja olivat täysin omia itsejään. Kenestäkään ei paista läpi ylenpalttinen teennäisyys tai liika turhamaisuus. Tästä sarjasta olisi saanut myös täyden farssin väärällä henkilövalinnalla, mutta juuri nämä naiset sopivat sarjaan kuin naulattu,

Erityisen positiivisesti yllätyin Eevin sekä Venlan ajatuksista. Sarja ei ole pelkkää fitnesskisoihin valmistautumista, vaan paljon puhutaan myös kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta sekä terveellisestä ruuasta. Sarjassa kuitenkin nähdään, kuinka myös treenaavat tyypit ovat inhimillisiä - juuri viime viikon jaksossa Nanna kävi ostamassa ison pussin irttareita ja piti välipäivän salilta koska ei sinne jaksanut lähteä. Lisäksi Venlan eräs lausahdus on jäänyt erityisesti mieleen: "En koe tarvetta lähteä kisaamaan fitnessissä, sillä minulle riittää että kisaan itseäni vastaan". Todella fiksusti sanottu, ja antaa tervettä kuvaa myös sarjan nuoremmalle katsojakunnalle. 

Mä olenkin niellyt kaikki ennakkoluuloni ja toljottanut telkkarin ruutua joka maanantai uuden jakson tullessa. Lisäksi koen sarjan ihan uskomattoman motivoivana. Jotenkin se, että ollaan niin lähellä näiden henkilöiden aitoa elämää saa motivoitumaan ja innostumaan - ihan eri tavalla kuin esimerkiksi yksikään Jutta Gustafsbergin telkkariformaateista. Lisäksi sarjasta on saanut paljon vinkkejä omaan elämään. Esimerkiksi täällä osa leivästä on korvaantunut riisikakuilla (kiitos Mari Valosaaren vinkin) ja esimerkiksi eräässä jaksossa Nannan ja Jeren tekemä munakas oli niin herkullisen näköistä että sitä oli heti pakko kokeilla. 

Mitä tästä siis opin? No sen, että taas kerran ennakkoluulot ovat suoraan jostain sieltä. Ei saa tuomita ohjelmaa katsomatta jaksoakaan. Minä rehellisesti toivon, että tästä kyseisestä sarjasta tulisi myös toinen tuotantokausi, samojen energisten ja hyväntuulisten fitnessnaisten kera! Mitä mieltä te olette kyseisestä sarjasta, katsotteko vai ettekö katso? 




15 kommenttia:

  1. Olen seurannut sarjaa myös alusta asti ensin vähän varautuneella asenteella ja lopulta innostuneena. Minusta tervettä on näiden naisten asenteessa se, ettei fitness todellakaan ole heidän koko elämänsä, vaan he elävät elämäänsä ja fitness kuuluu välillä suureltakin osalta siihen elämään mukaan.

    VastaaPoista
  2. mäkin tykkään tästä sarjasta ihan hirveästi, vaikka aluksi olinkin vähän ennakkoluuloinen! mä pidän erityisesti Venlan ajatusmaailmasta treeniä ja ruokaa kohtaa. Tällaiselle tavalliselle urheilijalle ja kotiruoan ystävälle oli tsemppaavaa kuulla että ei tarvi syödä gramman tarkasti ja erityisruokia, jotta voi saavuttaa hyviä tuloksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venlan ajatukset on todella fiksuja ja hän antaa hyvää esimerkkiä hyvänolon treenaamisesta :) Myöskin Eeviä on ollut hauska katsella, hän on valloittava persoonana!

      Poista
  3. Mulle kävi ihan samalla lailla, että alkuun olin hyvin skeptinen ohjelman suhteen. Tai oikeastaan katsoin ekan jakson vasta nyt maanantaina siskon "painostamana" ja nyt oon sitten tuojottanu katsomosta kaikki jaksot jälkijunassa. :') Täytyy myöntää, että oikeesti tosi tervejärkinen, motivoiva ja aito ohjelma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Joskus ne ennakkoluulot osoittautuu täysin vääriksi :) Ehkä tuo ohjelman nimikin johtaa hieman harhaan.

      Poista
  4. Mä oon vähän skeptinen sen suhteen, että tuossahan nyt varmaan jokainen on tarkkaan harkinnut millaisen kuvan itsestään antaa eikä se välttämättä ole 100 prosenttisesti todellisuus. Mutta kuitenkin kiva sarja ja kaikki jaksot katsottu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai tuokin on totta. Silti siihen verrattuna mitä itse ajattelin että tämä sarja voisi olla,on se ollut hauskempi ja aidompi kuin mitä kuvittelin! :)

      Poista
  5. Mäkin tykkään kyllä sarjasta, ja oon ihan samaa mieltä, että etenkin Venlan ajatukset on todella terveitä ja näyttää hyvää esimerkkiä nuoremmille. Sen sijaan etenkään Mari Valosaaren riisikakkurallista en tykkää yhtään. Kukin toki eläköön omalla tavallaan, mutta joku voi oikeasti ruudun takana ottaa mallia. Aika supernaisia tosin kaikki näyttävät olevan, mutta kiva nähdä heilläkin joskus repsahduksia esimerkiksi karkkeihin! Lisää saisi tätä sarjaa tulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että kisoihin valmistautuvilla naisilla se on aika tarkkaa puuhaa.. On silti hyvä että sarjassa on erilaisia naisia mukana, jolloin se kontrasti elämäntyylien välilläkin selviää katsojalle. Mari toisaalta sanoikin fiksusti siinä että "eihän tästä voi kun itselleen valittaa, ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön". Musta se onkin niin että jokainen valitsee mitä tekee, kunhan ei moralisoi sitten muita tai jotenkin korosta omaa tapaansa ainoaksi oikeaksi! :)

      Poista
  6. Oon kyllä samaa mieltä ja olen itse jäänyt aivan koukkuun tuohon sarjaan! Olin myös aluksi tosi skeptinen mutta sarjassa koukutti juuri se tyyppien aitous. Sekä vaikka sarjan nimi onkin fitness päiväkirjat se sisältää juuri niitä ihania arkisia asioitakin jotka tekee sarjasta juuri niin hyvän! :D

    http://jennjennlostin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Anonyymi6/12/2015

    Ihan sama juttu! Aluksi epäilin koko sarjaa mutta silti mielenkiinnosta katsoin ekan jakson ja tällä hetkellä se on ainut tv-ohjelma mitä seuraan! Ihan huippu, juurikin tuo motivaatiota sekä uusia ideoita, ja on hienoa että näytetään että kaikki ei tosiaankaan elä sellaista kisailijoiden elämää vaikka huippukunnossa ovatkin. :)

    Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa se tasapainoilu on se, mikä tekee tästä sarjasta koukuttavan. Elämää avataan myös muilta osin kuin vain treenin ja ravinnon osalta, jolloin katsojakin pääsee kiinni siihen realitettiin! :)

      Poista
  8. Oon aivan täysin samoilla linjoilla sun kanssa. Ennakkoluulot olivat täälläkin päässä tosi suuria, ja mun kohdalla suurin syy taisi olla itse sarjan nimessä :D itse kun suhtaudun fitnessjuttuihin yleensä vähintään epäilyksellä... Mutta kylläpä olinkin väärässä!
    Oon katsonut joka jakson ja tosiaan yllätyin näiden mimmien asenteista tosi positiivisesti. Erityisesti Venla Savikujan ajatukset liikunnan, ruuan ja oikeastaan kaiken suhteen tuntuvat minulle omilta. Fitnesspäiväkirjat on kyllä ihan eri luokkaa Gustafsbergin ja kumppanien sarjojen kanssa (vaikka niitäkin on tullut katsottua), ja ihan hyvä niin! Kuten sanoitkin, tämä sarja motivoi ja antaa ideoita ihan eri tavalla.
    Niin, ja olenhan minäkin nyt jäänyt koukkuun riisikakkuihin... Hups.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, mielestäni tämän sarjan ja Gustafsbergin sarjojen välillä on vissi ero. Tämä on elämänläheisempi, aidompi ja lämpimämpi - samaistuttavampi. Toivotaan että tätä saataisiin jatkossa lisää!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika