Slider

Lisäravinteiden käyttö arkitreenaajalla

6/29/2015




Kuten varmasti kaikki tutut lukijat tiedätte, olen minä ihan tuiki tavallinen elämäntapatreenaaja. En treenaa kisoihin tai ulkonäköä varten, vaan täysin itseäni varten. Silti, välillä tulee sellaisia kausia että oikein innostun ja samalla tulee halu kokeilla jotain uutta. Viimeisimpänä mielitekona onkin ollut kuntosalitreenien lisäännyttyä kokeilla joitakin lisäravinteita treenin lisänä. Sainkin tähän mahtavan mahdollisuuden yhteistyössä Urheilutuote.fi nimisen verkkokaupan kanssa, josta sain itselleni kokeiluun hieman lisäravinteita!




Aikaisemminhan käytin jumppien/salin jälkeen heraproteiinia, joka lopulta alkoi maistua niin ällölle että se ei enää mennyt alas :D Siihenpä sen käyttö sitten jäi.. Nyt olen viimeisen 1-2 vuotta mennyt ihan luomuna ilman sen kummempia lisäravinteita, mutta tosiaan tässä kesällä olen taas saanut jonkinlaisen treeni-innon takaisin! Sen takia halusin myös tehdä pienen ihmiskokeen, ja kokeilla jotakin lisäravinteita treenin ohessa. Urheilutuote.fi:stä sainkin testiini todella laadukkaan ja kehutun ruotsalaismerkin Skipin treenilaturia, eli ennen treeniä otettavaa latausjuomaa. Tuon juoman luvataan parantavan treenitehoa ja vireystasoa joka taas sitten vaikuttaa tuloksiin. 

Mitäs mieltä minä sitten tuosta tuotteesta muutamien käyttökertojen jälkeen olen? Ensimmäisellä käyttökerralla jouduin juomaan juoman täyteen vatsaan, joten teho oli melko lievä. Tunsin salilla vain pientä kihelmöintiä, mutta sen suurempaa muutosta treenissä en huomannut. Seuraavana päivänä päätin testata samaista juomaa jalkatreenissä. Laimensin sen suurempaan määrään nestettä (jolloin maku todella parani) ja odotin ennen treeniä että syömisestä oli hieman aikaa. Salilla alkoikin ensin heiman kutitella ja kihelmöidä ihoa, kun beta-alaniini alkoi tehdä tulosta, ja sen jälkeen sain lähes jokaisessa liikkeessä oikeasti helpommin rutistettua ne viimeiset toistot. Plaseboa tai ei, kyllä tämä pääsee jokaviikkoisiin salitreeneihin mukaan. Laturia ei kannata käyttää kovin montaa kertaa viikossa, sillä muuten kroppa voi tottua siihen ja teho laskee.

Laturin lisäksi sain itselleni myös ihanan SmartShaken, jota monilla treenaajilla näkeekin mukana salilla. Siinä on tilaa niin sheikkerille, jauhesäiliölle ja erillinen osa vielä lisäravinnepillereille yms. pikkujutuille. Seuraavana aionkin ottaa kokeiluun palautusjuomat taas kuntosalitreenien jälkeen! Jauheen saa tuohon sheikkeriin näppärästi mukaan salille, ja kunhan täyttää sheikkerin vedellä ja kaataa jauheen mukaan, olisi palkkarikin helppo naukkaista jo salilla huiviin. Tosin siihen samaan heraan en voi enää ikinä palata, siitä olen saanut traumat! :D Täytyykin siis kokeilla jotain muuta, jos vaikka löytäisin jonkun uuden lempparin. Esimerkiksi tämä Afterzone- niminen palkkari kuulostaisi aika houkuttelevalta! Onko teillä jotain vinkkejä palkkarin valintaan? 





Treenilisäravinteiden lisäksi jokapäiväiseen pilleriarsenaaliin kuuluu esimerkiksi D-vitsku, C-vitamiini porejuoma, sinkki + kupari, magnesium ja omega 3 kapselit. Nuo kaikki olen kokenut todella hyviksi ja kaikki auttavat omalta osaltaan niin terveyttä kuin jaksamista. Sinkki + kupari on ihan uusi juttu, sillä yritän sen avulla kokeilla jos saisin jotain helppiä tähän kesän mittaan huonontuneeseen ihooni.. Ainakin monien kuulemieni kokemusten mukaan se ihoon voi tepsiä! Magnesium taas korjaa kovaa hikoilua ja siitä johtuvia lihaskramppeja ja sydänoireita. Sitä olen syönyt jo monen monta vuotta.

Mutta tosiaan, katsotaan mitä keksin seuraavaksi tilata. Olen päässyt näiden kokeilujeni kanssa nyt niin vauhtiin että eihän sitä malta tähän lopettaa!  Kannattaa kuitenkin pitää järki päässä ja muistaa se, ettei mikään pilleri tai purnukka korvaa monipuolista ruokaa ja treeniä. Lisäravinteista voi kuitenkin saada pientä boostia omaan treeniin ja esim. näin kasvissyöjänä saan proteiinilisillä täydennettyä ravintoainetarvettani. Luultavasti seuraava ostos onkin jokin kiva uusi palkkari.

Urheilutuote.fistä verkkokauppana minulla on vain positiivisia kokemuksia, ja voin ehdottomasti suositella sitä kaikille. Kyseinen verkkokauppa myy vain laadukkaita ja tehokkaita tuotteita, ja toimittaa ne todella nopeasti perille. Itse sain oman pakettini ihan muutamassa päivässä :) Kannattaa siis käydä tsekkaamassa erityisesti tuo ruotsalainen Skip- merkki, joka on omasta mielestäni todella hyvä!


Sain myös pari pussillista tällaista laturia kokeiluun. Näitä en ole vielä kerennyt kokeilemaan!



2 kommenttia:

  1. Anonyymi6/30/2015

    Ootko koskaan käyttänyt treenin aikana jotain lisäravinteita? Miten ne toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ano! Itse asiassa en ole, mutta olen harkinnut asiaa. Esimerkiksi treenin aikana otettavia BCAA aminohappoja olisi kiva kokeilla. Niistä ja niiden tehosta ns. arkitreenaajalla en kuitenkaan sen enempää osaa sanoa!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika