Slider

Kehonmuokkaustavoitteeni kohti kesää

4/16/2016



Muutama postaus taaksepäin sain toiveen, josko voisin kirjoittaa mainitsemistani tavoitteista kohti kesää ja kuinka niitä kohti edetään. Kuten kauneuteen ja kehosuhteeseen liittyvässä videopostauksessa sanoinkin, olen todella tyytyväinen itseeni kokonaisuutena ja kroppa heijastelee aina sen hetkistä elämäntilannetta. Jos kuitenkin jotain haluan muuttaa, en jää voivoittelemaan ja valittamaan vaan teen jotain asian eteen. Nyt kesää kohti mentäessä minua on häirinnyt keskivartalon koostumus, ja päätinkin noin kuukausi taaksepäin aloittaa pienen kiristys- ja tsemppikuurin ennen kuin vaatteet vähenee ja biitsikelit alkaa. Ajatuksena on siis ainoastaan tehdä pieniä viilauksia ja saada muutama kilo keskivartalolta pois kuleksimasta - ei mitään kovinkaan radikaalia siis!

Konkreettisesti tämä tarkoittaa ruokavalion kohdalla muutamia muutoksia ja tarkempaa linjaa. ja liikunnan saralla treenimäärien kasvattamista ja erityisesti aerobisen liikunnan lisäämistä. Tällä hetkellä pyrin tekemään kaksi salitreeniä viikkoon: ylä- ja alakroppatreenin, jonka lisäksi tulee 1-3 ryhmäliikuntaa viikossa. Näiden päälle vielä mahdollisuuksien mukaan matalatehoisempaa peruskuntotreeniä crosstrainerilla ja kävely/hölkkälenkkejä. Olen tottunut liikkumaan niin paljon, että yksi tavoite kohti kesää mentäessä on kasvattaa treenimääriä yhtä korkeiksi kun ne aikaisemmin ovat olleet (7-8 tuntiin viikossa). 






Ravinnon suhteen mennään niillä perinteisillä menetelmillä: paljon kasviksia ja kuituja, kasvikset pyrin syömään raakana ravintoaineiden imeytymisen takaamiseksi. Proteiininlähteet tulevat kasvikunnasta, mutta mukana on jonkin verran maitotuotteita, kananmunaa sekä heraproteiinia. Säännöllinen syöminen on kaiken a ja o: aamupala, lounas. välipala ennen treeniä, palauttava päivällinen ja kevyt iltapala. Lisäksi syön ravintolisiä kaikkien vitamiinien saamiseksi. En kuitenkaan kiellä itseltäni mitään liikaa, eli esimerkiksi yksi herkkupäivä viikossa on edelleen. Tiedän siis joka viikko saavani aina perjataisin 400 grammaa irttareita - tämä auttaa jaksamaan muun viikon terveelliselä syömisellä! :D Aikaisemmin pidin myös yhden ns."vapaamman syönnin päivän" viikossa joka tarkoitti pääasiassa hiilaripitoisempaa safkaa kuten nepalilaista takeawayta, mutta nyt sekin päivä on rajoitettu kahteen kertaan kuussa. 





Haluan vielä erikseen painottaa, että nämä ovat ainoastaan itse itselleni tekemiä pieniä muutoksia ja elämäntapaviilauksia, eikä niitä ole tarkastettu ammattilaisella. Jokainen tietää varmasti mikä on itselle paras tapa toimia ja millaisia muutoksia on valmis tekemään tavoitteidensa eteen :) Minä menen näillä nyt ainakin kesään saakka, ja katsotaan sitten tulosten sekä tilanteen mukaan miten jatketaan! 


Onko teillä menossa minkäänlaisia projekteja tai tavoitteita kesää kohden? Lisääntyvätkö vai vähenevätkö treenit ja miten käy ruokavalion näin kesän tullessa? 


6 kommenttia:

  1. Anonyymi4/16/2016

    Täällä päässä vähän samantyyppinen projekti menossa, tosin pääsykokeisiin lukemisen takia salitreenit on harmittavasti vähentyneet, mutta aerobista on siis täälläkin lisäilty salitreenin päätteeksi ja pari HIIT-treeniä viikkoon :) ja vaikka harmittaa se ettei salille aina jaksa tai vaan kiinnosta lähteä, niin oon tehnyt itelleni selväksi sen että meen nyt pääsykokeiden ehdolla tän kevään, treenata ehtii taas kesällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti priorisoida pääsykokeet nyt ykkökseksi, kesällä ehtii sitten taas treenata! Ja jos jumpalle ei pääse, ainahan voi katsoa syömisiä sitten vähän tarkemmin ja sillä tavalla mennä kohti tavoitteita :)

      Poista
  2. Täällä maha-asukin tuomat olot säätelee mun ruokavaliota siihen asti, kunnes nää helpottuu. Sitten syön terveellisemmin. Nyt mennää sillä mikä vain maistuu. Ja liikunta on vaihtunut makamisee. Mulla alkaa terveelliset elämäntavat taas toivon mukaan kesän alussa (jos olot loppuu samoihin aikoihin kuin esikoisessa). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä loppuraskauteen! Kyllä sitä tosiaan myöhemminkin ehtii liikkua, ja kannattaa tehdä juuri sikä mikä itselle parhaalta tuntuu :)

      Poista
  3. Heippa! Toukokuun BoostCamp olisi sinullekin varmaan hyvä startti kesään? :)
    http://goodboost.net/events/bootcamp_finland/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa mistä on kyse :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika