Slider

Banaanivohvelit

4/23/2016



Veikkaan etten ole ainoa, joka on joskus tuskastellut banaanilettuja pannulla tehdessä - taikina ei meinaa millään pysyä kasassa ja viimeistään kääntövaiheessa se leviää käsiin. Jos taas odottaa liian kauan ennenkuin taikinan kääntää, paistuu pinta liian tummaksi ja kananmunan maku pääsee taikinasta liiaksi esiin. Tuttua? Nyt mä olen keksinyt ratkaisun tähän pulmaan, nimittäin banaaniletut goes banaanivohvelit!

Taikinan ohje on idioottivarma: 1 banaani, 1 kananmuna. Muussaa banaani soseeksi ja heitä kananmuna sekaan. Joskus, esimerkiksi tämän postauksen kuvat napatessa, lisäsin sekaan myös hieman vaniljan makuista heraproteiinia makua antamaan. Lämmitä vohvelirauta, lisää siihen jotain paistonkestävää voita (huom. kookosöljyllä kokeiltu, ja vohveli paloi kiinni rautaan..älä siis testaa sitä). Ohjeesta tulee juuri sopivasti raudalla yksi vohveli. Kaada taikina rautaan, kansi kiinni ja kurki välillä paistoastetta. Sitten vaan valmis (ja koossa pysyvä!) vohveli lautaselle, avot!

Itse olen nyt innostunut laittamaan vohvelin päälle crunchy-maapähkinävoita, jossa on seassa pähkinänpalasia. Sitä pienet sipaisut ja vähän sokeria päälle. Tuolla lähtee makeanhimo ihan taatusti! Jos minulla on kiire, saatan tällä korvata esimerkiksi lounaan tai päivällisen. Hiilarit ja protskut pitävät nälän poissa muutaman tunnin ajan :)






3 kommenttia:

  1. Mie en vieläkää ymmärrä miten banaaniletut voi polttaa tai hajottaa? Moni valittaa tätä.:D

    Täällä niitä tehdään usein ja nättinä sekä ehjänä pysyvät :)

    Meillä ohje:
    2 banaania, 4 munaa, leivinjauhe ja jos haluaa niin vaniljasokeria hiukan. Ja paistamiseen voita. :) Liesi nelosella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se saattaa johtua tuosta kananmunan määrästä - sinun reseptissäsi sitä on puolet enemmän. Omasta mielestäni tuo 1-1 suhde on sopiva, muuten kananmuna maistuu taikinasta liikaa läpi! :D

      Poista
  2. Mun mielestä myös banaanin kypsymisaste vaikuttaa letun hajoamiseen. Välillä on tullut syötyä banaanikokkelia, eihän se esteettisesti kaunis annos ole vaikka maistuu ihan yhtä hyvältä. Toi vohvelirauta on tosi hyvä idea! Pitääpä kokeilla joku kerta kun kaivan vohveliraudan jostain keittiön kaappien uumenista...
    PS. Enkö mä oo koskaan sulle hehkuttanut kuinka hyvää maapähkinätahna on banaaniletun päällä?!

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika