Slider

BodyJam 76 harjoittelua

4/10/2016




Olen vetänyt tuon 76 ohjelman nyt kahdesti läpi ja pakkoa sanoa, että i'm hooked! Biisit on niin tykkejä ja tykkään myös koreoista. Olenkin nyt pariin kertaan noiden tuntien jälkeen käynyt itsekseni salissa harjoittelemassa, ja pikku hiljaa palaset alkaa loksahdella paikoilleen. Alkuun minulle kaikkein haastavin liike oli kakkososan house-jalat, joita jankkasin ja jankkasin ennenkuin tajusin logiikan. Ensin hypätään auki, sitten nopea kosketus keskelle ja tähän settiin lisätään vielä pyörähdykset..huh! Mutta kyllä tämä tästä, joka kerta oppii vähän jotain uutta.

Yleensä omaa liikettään kuvaamalla pääsee näkemään sellaisia virheitä ja ns. maneereja, joita ei peilistä katsomalla huomaa. Jos siis haluat parantaa tekniikkaa tai liikepuhtautta, suosittelen kokeilemaan oman treenin kuvaamista. Jälkikäteen voi sitten niin sanotusti ulkopuolisen silmin tsekkailla, miltä se oikein näyttääkään ja mitä voisi parantaa. Itse koen ainaiseksi ongelmakseni liikeratojen jäämisen vajaaksi ja samalla liike on myös omaan silmääni liian löysää - pitää saada lisää jämäkkyyttä ja terävyyttä, joka taas vaatii sitten melkeen ylikorostettua terävyyttä. Mutta näitä juttuja voi ajan kanssa tietoisesti treenata ja samalla kehittyä kerta kerralta enemmän. 

Tässä siis pieniä pätkiä harjoittelujameistani eiliseltä. Meno on vielä aika kömpelöä kun ohjelmaa on takana tosiaan vain kaksi kertaa, mutta ajattelin tehdä nyt pienen kokeen: kuvasin näin alkuun omaa liikettäni, ja seuraavassa ohjelmien vaihdoskohdassa aion kuvata samat sarjat uudestaan! Katsotaan miten se liike ja ilmaisu kehittyy parin kuukauden aikana!



En tiedä huomaako joku muu, mutta joissain videopätkissä musiikki on yhden iskun edellä liikettä...Osaako joku muu padilla videoita kuvaava sanoa mistä se johtuu? No anyway, älkää antako sen häiritä!



4 kommenttia:

  1. Anonyymi4/12/2016

    Sulta sujuu tuo tosi hyvin ja nuo liikkeet näyttää kyllä vaikeilta tanssia. Itse en osaisi tuollaista, olen aika huono tanssillisissa tunneissa ja siksi käynkin usein esim. spinningissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaiselle on tärkeää löytää se oma juttu. Mä taas olen aina nauttinut haastavista koreografioista! Se harjoittelu ja onnistumisen ilo on vaan niin mahtavaa :)

      Poista
  2. Eli siis Laura sun on aivan pakko tulla lauantain jamiin. No excuses! ;)

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika