Slider

Opiskeluähky

1/13/2016



Tammikuu tuli ja se tarkoittaa samalla myös paluuta koulunpenkille. En varmasti ole ainoa joka tuntee näin lomien jälkeen sanan opiskeluahdistus... Omaa taakkaani lisää kuuluisa kliseinen lause: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Nimittäin löysäilin ihan kiitettävästi viime syksynä, ja jätin itse asiassa kaksi 5 pisteen kurssia suorittamatta tavoitteestani. Nyt ne sitten kummittelevat mukana näiden tämän kevään opintojen lisäksi..argh! Ja voitte vaan kuvitella, kuinka saada itsensä vapaaehtoisesti varaamaan e-tentti, jonka ajan saa valita. Aivan. Aina minäkin sen varaan, mutta viikko-pari ennen tenttiaikaa tajuan etten jaksa/ehdi/ole lukenut tarpeeksi ja perun tentin..heh. 




Tuleva kevät on siis opintojen osalta aika tiukka. Yritän saada kaikki loput kanditutkinnon opinnot tehtyä alta ennen kesää, jolloin suoritan sitten ainoastaan kauppiksen aineopintoja ja syksy olisi tarkoitus panostaa kandin kirjoittamiseen. Nyt kevään aikana luvassa on siis kieliä (virkamiesruotsi, hyi..), kasvatustieteen loput aineopintojämät, tilastolliset menetelmät ja yksi omavalintainen lisä, nimittäin Contemporary South Asia- niminen aasiakurssi. Tuohon hain ihan erikseen ja pääsin mukaan. Kurssi toteutetaan englanniksi verkossa, ja sen saa suorittaa niinkin helposti kuin esseetekstillä. Tämä kurssi onkin poikkeus, sillä muut kevään opinnot ovat niitä kuuluisia jämiä, jotka on vain vastenmielisesti pakko käydä alta pois :D 

Vaikka opinnot ovatkin edelleen kivoja ja omaa alaa, on silti olo että haluaisin myös työskennellä enemmän opintojen ohessa - viime syksy oli niin mukava kun samalla kevyemmin opiskelin ja tein opettajanhommia ala-asteella. Tänä keväänä se ei kuitenkaan ole tiukan tahdin takia mahdollista ainakaan kovin säännöllisesti. Toivottavasti loppukeväästä pääsisin kuitenkin päiviksi alakoululle, kun läsnäolopakko Jyväskylässä taas loppuu. Tähän tietoon olen Jyväskylässä ainakin maaliskuun loppuun saakka, ja sen jälkeen asiat ovatkin auki loppukevään suhteen. Tämän lisäksi edessä häämöttävä putkiremppa myös varjostaa asumistani - se on tänä vuonna tulossa, mutta kukaan ei tiedä milloin mihinkin asuntoon... 



Näissä korkeakouluopinnoissa se siunaus ja vitsaus on kyllä kieltämättä tuo vapaus. Täytyy ottaa itseään todellakin niskasta kiinni että pysyy vauhdissa eikä laiskuus pääse tiputtamaan kursseja pois kalenterista. Onneksi monilla kursseilla suoritus on hyvinkin joustavaa ja monimuotoista, joten pelkkiin tentteihin ei tarvitse lukea! Itse asiassa minulla taitaakin koko kevään aikana olla tulossa taas ainoastaan 1-2 ihan tenttiä. Viime syksynä niitä en tehnyt lainkaan :D Yliopistoa on mahdollista käydä myös ilman ulkoaopettelua kunhan valitsee kurssit hieman tarkemmin!

Miltä teidän kevään lukujärjestyksenne näyttää? Onko tulossa tiukkaa aherrusta vai leppoisampaa menoa? 



7 kommenttia:

  1. Oon alottanu opiskelemaan ensihoitoa amkssa ja vitsi oon ollu koko syksyn innossaan kaikista opinnoista (paitsi siitä virkamiesruotsista hah)! Lomailin koko joulukuun ja ootin viimeset kaks viikkoa että pääsen takasi kouluun ku oon nii intoa täynnä koko ajan :D ja joo opiskelu tosiaan maistuu vähän enemmän ku esim lukiossa kun oli vain teoriaa. Nyt kun on enemmän harjoitustunteja ja harjoitteluja nii jaksaa olla motivoituneempi koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa kiva kuulla että tykkäät opiskeluistasi! Niin siinä tuppaa käymään kun löytää itselleen ominaisen alan :)

      Poista
  2. Oma "kiireinen" aikataulu ei enää vaikutakkaan niin kiireiseltä, hah. Ysiluokkalaisena on kai vielä helppo hymyillä opiskelujen suhteen. Tsemppiä sulle opiskeluihin!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, nauti vielä oikein täysin siemauksin kun siihen on mahdollisuus! Helpommaksi tämä opiskelu ei vuosien mittaan käy ;D

      Poista
  3. Anonyymi1/15/2016

    Moikka! Sellainen kysymys vain koskien opiskelua Jyväskylässä että missä suurin osa opiskelijoista asuu? Asuvatko he jonkun yksityisen vuokran alla tai opiskeluasunnoissa? Ja kuinka pitkä matka alkaa olla jo hieman liian pitkä matka kampukselle jos ajattelee asunnon sijaintia?
    T. avuton tuleva Jyväskyläläinen.. :)
    Ja kiitos mmmahtavasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omalla empiirisellä kokemuksella sanoisin, että suurin osa asuu yksityisen vuokranantajan alla. Toki osa on myös onnekkaita ja saa Koasilta asunnon :) Myös Kortepohjan ylioppilaskylässä tiedän muutaman opiskelutoverini asuvan.
      Itse ottaisin asunnon melko läheltä kampusta, koska bussiyhteydet eivät ole ihan maailman parhaat ja pyörällä liikkuminen on niiin näppärää. Esim. mäki-matissa, harjun läheisyydessä ja lutakossa on kivoja asuntoja! :)

      Tervetuloa Jyväskylään ja nähdään kampuksella!

      Poista
    2. Anonyymi1/16/2016

      Oi kaunis kiitos vastauksestasi!! Auttoi todella paljon! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika