Slider

iPhonen treeniappsit

8/30/2013




Jo vuosia sitten, kun sain ensimmäisen älypuhelimeni (iPhone 3GS), ensimmäisiä sovelluksia joita siihen latasin olivat treeniappsit. Lenkkeilystä ja uusien lajien kokeilusta on tehty niin paljon helpompaa ja monipuolisempaa, kun mukana kulkee aina erilaisia sovelluksia. Ajattelin tässä postauksessa esitellä itse eniten käyttämäni kolme iPhone treeniappsia. Samaiset sovellukset saattavat mahdollisesti löytyä myös muiden puhelinten sovelluskaupoista, en mene takuuseen. Mutta ainakin AppStoresta nämä löydät! Kaikki käyttämäni sovellukset ovat ilmaisia (ottamatta huomioon esim. täysikokoisia/premium-versioita).

Mitä urheiluun ja treeniin littyviä sovelluksia teidän puhelimistanne löytyy tällä hetkellä? Löysittekö tästä postauksesta itsellenne uusia lemppareita?


1. FitRadio on ehdoton ykkönen. Tätä sovellusta olenkin blogin puolella hehkuttanut useampaan otteeseen. Jokaisen juoksulenkkini ja salilla juoksumattotreenien ehdoton paras kaveri. Soittolistoja laidasta laitaan, jokaisessa musiikkigenressä. Omat listat niin zumbatreeniin kuin 5k/10k juoksulenkillekin. Itse kuuntelen eniten Top40 ja Party- listoja, joista löytyy oikeasti tosi hyvää musaa, tunntetuiltakin DJ:ltä. Parhaat soittolistat voi merkitä tähdella suosikit-listalle, josta ne sitten löytyy nopsasti esimerkiksi lenkille lähtiessä. Kappaleiden välissä tulevat sovelluksen omat mainokset on naamioitu mahtavasti tsemppilauseiksi, eli ilmaisversion käyttäjääkään ne ei ärsytä ollenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Spotifyssa!






2. Endomondo Korvaamaton kaveri juoksu- ja pyörälenkeillä. Mittaa gps-paikannuksella matkan, reitin, ajan sekä kierrrosnopeudet. Lisäksi maksiminopeudet ja keskinopeus. Arvioituna on myös kulutettujen kalorien määrä ja hikoillun nesteen määrä sen sopivaksi korjaamiseksi. Olen huomannut että tässä sovelluksessa tietysti paikannus heittää hieman, Midnight Runeissa sen tarkasti olen saanut olemaan aina n. -500m. Eli lisään lenkkeihin sen 500-600m lisää sovelluksen näyttämästä matkasta. Ihan mahtava lisä tässä on se, että jokaisen juostun kilometrin kohdalla musiikki hiljenee ja sovellus kertoo kuinka monennella kilometrillä menet ja mikä on ollut kierrosaikasi. Esim. " Two kilometers, lap time seven minutes, four seconds". Ei tarvitse vaivautua koskemaan puhelimeen koko lenkin aikana kun data ilmoitetaan näinkin kätsysti sovelluksen toimesta!






3. Yoga free Meidän salilla ei ole ryhmäliikunnassa tarjottuna ollenkaan joogaa, enkä ole saanut itseäni raahattua vieläkään erilliselle joogasalille. Satunnaisiin joogahetkiin helppona apurina on toiminut tämä sovellus, josta löytyy muutama 40 minuutin mittainen asanasarja. Lisäksi erillisiä liikkeitä voi hakea myös yksitellen. Kamalan usein en tätä käytä, mutta sen takia ilmaisversio onkin riittävä. Aktiivisemmassa käytössä suppea tarjonta voisi käydä tylsäksi, jolloin varmasti olisikin fiksuinta ostaa koko versio itselleen.

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus, Fitradio lähtee heti testaukseen ja sain hyvän syyn päivittää iPhonen ohjelmiston (kun vaati uudemman version toimiakseen). Endomondo onkin täällä jo ahkerassa käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sait vinkin FitRadioon tästä! :)

      Poista
  2. Fitradio lähtee testaukseen! Muita oonkin kokeillut jo :)

    Inka / Alternatiiviurheilija.net

    VastaaPoista
  3. Muakin rupesi toi FitRadio kiinnostamaan niin paljon, että lataukseen meni :) Mulla on ahkerassa käytössä sports tracker-niminen app. Se on samantapainen, kun tuo endomondo :)

    Ainiin, kun tätä sun blogia olen seuraillu, niin en ole saanut selville, että noudatatko vähähiilihydraattista ruokavaliota? :)

    Ja yks postausehdotus mulla kyllä olisi.. Nimittäin olisi mukava saada tietää joku salilla tai kotona tehtävä tehokas vatsatreeni! Tai haluaisitko kertoa omasi, jos sellaista teet? :)

    Tää on ihan älyttömän hyvä blogi, jota kirjotat todella hyvin! Välillä kyllä ihmettelen, että miten sulla riittää tunnit vuorokaudessa, kun niin paljon teet kaikkea ja etenkin tasapainottelet koulun ja harrastusten väillä!! :D
    Mutta tsemppiä kirjotuksiin ja muutenkin treeneihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En noudata vähähiilihyrdaattista, vaan lakto-ovo vegetaristista :) Toki vähän tsekkailen mitä hiilareita suuhuni laitan mutta syön niitä kyllä ihan kiitettävästi, eipä sitä muuten jaksaisi kovia jumppasettejä vetää!

      Laitetaan postaustoive vatsatreenistä korvan taakse! :)

      Kiitos paljon positiivisesta palautteestasi! :) Tätä on aina kyllä niin ihana kuulla- näiden kommenttien avulla jaksan blogia yleensäkin kirjoittaa. Kyllä se aika riittää kun suunnittelee oikein, kalenteri on täällä kovassa käytössä ;D Kiitoksia!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika