Slider

Syksyn ohjauksista ja muita kuulumisia

8/28/2013






Olipas taas niin mielikuvituksellinen otsikko. Miksen mä koskaan osaa keksiä mitään koukuttavaa ja houkuttelevaa otsikkoa? Ehdotuksia saa heitellä, niin voin niitä sit joskus vaihdella sen mielikuvituksettoman alternatiivin tilalle :D. Mutta joo, pitemmittä puheitta asiaan. Varmasti osan tämän postauksen jutuista ainakin mun instagram seuraajani jo tietävätkin, mutta ajattelin silti kirjoittaa myös tänne ja samalla vähän ajatuksia näistä kuulumisista.

Ensin kuitenkin lyhyt maininta syksyn uusista jumppalistoista. Ne, jotka mun salillani käyvät näkevätkin jo uudet listat ja sen, että sinne on pieniä muutoksia tullut. Mulle nämä muutokset tarkoittavat paria juttua.
Tosiaan mulle tarjottiin kolmea vakituntia viikkoon, mutta se tuntu jo vähän liialta. Abivuoden kiireissä en uskalla sitoutua vakituisesti kolmeen päivään viikossa, varsinkin kun yhteen näistä mulla olisi tullut aika kova kiire koulusta. Päätin siis suosiolla tiputtaa yhden tunnin pois ja vedän tästä etiäpäin siis kaksi vakiotuntia viikossa! Cardioita molemmat: keskiviikon cardio pysyy toivotusti paikallaan ja toinen tunti tuli sunnuntaille alkuiltaan. Tervetuloa siis vaan sinnekin jo tutut polkijat, ja uudet toki myös :)!

Toinen, vähän harmillisempi muutos mun kohdallani on se, että juuri kun pääsin hehkuttamasta uuden combatin tracklistiä on mun todettava, etten tule pääsemään koko tänä vuonna enään combatiin. Se meinaan siirtyi mun keskiviikkotuntini päälle samaan aikaan. Tässäkin kun on priorisoitava ja toki työt menee omien huvien edelle, joten näin tällä kertaa. Toki menee myös eräs toinen combat toisena päivänä, mutta silloinkin mulla on muuta jumppaa suunnitelmissa. Luultavasti siis combatjutut jää nyt täältä bloginkin puolelta pois. Täytyy silti käydä ainakin satunnaisesti vetelemässä omia combatteja salissa. Ja voittehan te muut compsussa käyvät sit ainakin vähän näyttää mulle että missä mennään!


Loppuun vielä vähän päivitystä tän viikon kuulumisista. Tosiaan perjantaina sairastuin aika pahasti flunssaan ja siinä meni siis viikonlopun treenit ihan hukkaan: se niistä lenkkareiden sisäänajoista.. Siitä asti oonkin maannut kotona, litkinyt teetä ja koittanut olla puhumatta (joka on mulle erittäin hankalaa..). Maanantain parantelin itteäni vielä kotona, mutta eilen menin jo kouluun. Nyt olo alkaa olla jo voiton puolella, mutta edelleen tuo viikonlopun Midnight Run vähän puhututtaa. Äidin lääkärikaveri sanoi, että ei kannata lähteä juoksemaan jos on vähänkään yskää päällä. Samoin mietin sitä, että kun en oo ennen itse tapahtumaa ehtinyt nyt yhtään kunnon lenkkiä juoksemaan niin onko vähän uhkarohkeaa lähteä sitten suoraan sairasvuoteelta vetäsemään vuoden kovin kymppi... Huomenna käyn kyllä joka tapauksessa nappaamassa Sellosta mun lähtöpakettini, katsotaan sitten että mikä on lopullinen kohtalo lauantai-illan juoksujen kanssa.

Huomenna jo viikon oon siis ollut liikkumatta ollenkaan, tämänpäiväiselle ohjauksellenikin hommasin tuuraajan jotta saisin kunnolla paranneltua nyt itseni viikonlopuksi. Mitä mieltä te olette ja mitä te tekisitte tässä tilanteessa? Ärsyttää kyllä aivan vietävästi kun ensin ei oo koko vuonna kertaakaan kipeä ja sitten osuu just tälle tärkeälle viikolle.. :( Ainakin aikatavoitteille saa heittää hyvästit, pääasiana olisi päästä hengissä ja terveenä maaliin- jos siis juoksemaan uskallan tässä kunnossa lähteä ollenkaan. Ainakin lauantaille oli luvattu ihan hyvää säätä, eli kaatosateessa ei tarvitsisi juosta kuten viimevuonna. Ainahan toki on mahdollisuus sit myös keskeyttää, mutta mä oon just sellanen että jos sinne asti lähden niin luonne ei kyllä anna periksi lopettaa kesken matkan. Joko mennään kunnolla, tai sit ei mennä ollenkaan :D.

Muuten viikkoon onkin sit kuulunut kirjotuksiin lukemista, koulutehtäviä ja lisää koulutehtäviä. Perus arkea siis. Toisaalta kyllä tietynlaista palkitsevuuttakin tästä pänttäämisestä saa, viimeviikon yo-esseeharjoituksesta lävähti tulokseksi L. Tänään kirjoituksen aiheena oli ympäristöterveys ja terveyspalvelut josta kirjotin jokerin, saa nähdä miten tuon aihealueen handlaus sujui. Nyt lähen tästä taas tuonne kirjojen pariin, ja samalla vetäsemään pari C-vitamiinitabua naamariin. Huomenna vielä lyhyt koulupäivä ja perjantai onkin olosuhteiden takia etäopiskelua. Jospa tää olo tästä paranisi niin, että pääsis huomenna tai perjantaina kokeilemaan edes kevyttä kävelyä/hölkkää ja siten tunnustella lauantain menoja. :) Kivaa loppuviikkoa kaikille, toivottavasti nähdään Midnight Runissa (jos siis sinne olon puolesta selviän)! Tulkaa ihmeessä morjenstamaan jos muhun siellä törmäätte :)!







18 kommenttia:

  1. älä kipeenä lähe juoksemaan :/ vaikka tokihan se harmittaa, jos jää tapahtuma väliin, mutta enemmän harmittaa jos saatki jonku viis viikkoa kestävän vakavan jälkitaudin! (ja joo tiiän, ei helpota yhtää harmitusta vaikka sanonki näin :D) pidetää hei nyt peukkuja, että lauantaiks tervehdyt nii ettei jää juoksu väliin!

    ps. parempi tää väli olla kipeenä, ku sitten varsinaisina kirjotuspäivinä. jos voi jotenki koittaa kääntää myönteiseks? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks enään ei muuten kipeä olo oo, kun vähän yskittää ja nenä tukossa :) Täytyy vielä konsultoida lääkäriä sit ennenkuin uskaltaudun juoksemaan. Täytyy lisäks käydä ensin kevyesti kokeilemassa miltä liikkuminen tuntuu.

      Itseasiassa mieluummin olisin vaikka kipeänä kirjoituksissa! :( Siellä kuitenkaan fyysisellä ololla ei niin ole merkitystä. Tiedän jopa erään tuttuni, joka kirjoitti ranskan vatsataudissa.. :D

      Poista
  2. Ankkuli8/28/2013

    Joo täälä samoin sairasvuoteella kiroilen kun jää midnightrun väliin, koko kesän oottanu ja juuri tota varten kympin juoksua treenannu.. :/ Nää on harmillisia mut ei voi mitään, kyllähän niitä juoksutapahtumia muitakin on tulossa :) ja hei, saadaan sentäs t-paidat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, sulla on siis ihan sama kohtalo kun mulla?! :( Harmillisiahan nää on, etenkin kun mullakin kaikki vuoden juoksemiset kulminoituu tähän tapahtumaan.. Mutta eipä näille toisaalta mitään voi.

      Haha niin saadaan :D! Toisaalta mietin jo että onko vähän 'tekopyhää' käyttää sit paitaa jossei oo juoksemassa ollut... :'D Nooh, oonpahan ainakin aikasempina vuosina ollut ja nytkin ainakin hengessä mukana ;)!

      Poista
  3. Mulle kävi viime vuonna vähän samoin kuin sulle eli flunssa alkoi noin viikkoa ennen Midnight Runia... Lopulta en lähteny enää juoksee, kun olo oli sen verran kysymysmerkki. Onneksi en lähtenyt - sinä iltana satoi kaatamalla ja olisin kastunu ennen lähtöä läpimäräks! Ehdit sä vielä juoksee sen joku toinen vuosi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks mulla tää syysflunssa tuli viimevuonna jo pari viikkoa ennen juoksua- ehdin parantua just sopivasti ja sadekin lakkas sit just lähdön jälkeen meille :D Flunssasena ei varmaan olis ollu kyllä hyvä yhdistelmä lähteä juoksemaan täysiä ja siinä säässä..

      Jotenkin 'helpottavaa' kuulla etten kuitenkaan oo ainoa jolla tällanen tuuri sattuu. Ja ehtiihän sitä sitten taas, mutta kun seuraavaan on sit taas vuosi aikaa :(! :D

      Poista
  4. Anonyymi8/29/2013

    Mulla alkoi flunssa maanantaina ja vaikka oon nyt kiltisti maannut kotona siitä lähtien ja kokeillut kaikki mahdolliset parannuskeinot, niin kyllä nyt pitää jättää se midnight run väliin vaikka kuinka harmittaa! Ottaahan se päähän, mutta kipeenä juokseminen ei ole mikään vaihtoehto mulle :( sanoisin myös että kipeenä juostessa ei se fiiliskään varmaan olisi yhtä hyvä. Mut toivottavasti ehdit parantua, siihen mennessä. Ei sitten varmaan kuitenkaan kannatta mennä jos olo ei tunnu ihan hyvältä. Mutta ensi vuonna sitten viimeistään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, säkin! :( Pitäisköhän meidän koota joku sairastuneiden flunssakerho ja mennä soittamaan torvea paidat päällä sinne matkan varrelle..? :D Hengessä mukana ainakin!

      Olo on vähän ristiriitainen, tänään aion käydä kokeilemassa kevyen lenkin. Onneksi lauantai-iltaan on vielä aikaa.. Toivotaan parasta!

      Poista
  5. Voi ei, toi on niin tyypillistä! Mulle kävi sama homma viime vuonna ennen puolikasta. Olin pari viikkoa sellasessa ärsyttävässä yskänuhassa, joka ei antanut sitten millään periksi vaikka en mitään tehnytkään ja lepäsin vaan. Päätin puolikkaaseen osallistumisesta pari tuntia ennen lähtöä... Ja siis menin sinne. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että ei ollut mikään kauhean fiksu päätös, mutta en mä myöskään sieltä mitään sydänlihastulehdusta saanut. Mulla se juoksu itessään meni ihan ok, mitä nyt sykkeet oli paljon korkeammalla kuin yleensä, mutta se olotila sen jälkeen oli aika kamala, kun yskitti vaan ja tuli ihan oksettava olo :/ Kannattaa siis harkita! Pidän peukkuja, että paranet ajoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa päällä tällanen ärsyttävä nuhayskä, joka ei vaikuta ns. yleisoloon mitenkään mutta ärsyttävä riesahan tää on ja laittaa miettimään, että liikkuakko vai ei.. Tietysti noi on aina riskejä lähteä flunssasella ololla liikkumaan, aika pieni todennäköisyyshän se on saada joku jälkitauti mutta silti. Täytyy ottaa sykemittari tänään mukaan lenkille, hyvä et sanoit noista sykkeistä- siitähän sitä rasitustasoa näkee aika hyvin että missä kropan mukaan mennään.

      Poista
  6. Voi että harmi tuo combat-juttu! Mut elämä on valintoja, ja me pidetään sut kyllä kartalla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se, mutta tosiaan eipä sille nyt mitään mahda.. :( Mieluummin kuitenkin priorisoin työt omien jumppien edelle. Toivottavasti kevään kalenteriin saataisiin ne menemään parempiin aikoihin :) Ja se on nyt teidän velvollisuus, pitää mut ajan tasalla compsusta! ;)

      Poista
  7. Anonyymi8/30/2013

    Hei voisitko lisätä blogisi blogilistalle, en löytänyt tätä sieltä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin oikeassa sivupalkissa on suora linkki On The Moven blogilistasivuun :)

      Poista
  8. No onpas nyt flunssaa liikkeellä, itselläni alkoi viikonloppuna nuha ja vähän tukkoinen olo kun just olin aloittamassa vuoden kovinta harjoitusputkea. Avainsana on just tuo "yleisolo", tunsin itseni muuten terveeksi enkä esimerkiksi kuumeiseksi ja sain vedettyä kuuden päivän treenijakson.

    Melkoista nuorallatanssiahan on tämä rajanveto kipeänä ja terveenä olon välillä mutta sykkeet tosiaan kertoo paljon. Jos sellaiset asiat hengästyttää jotka ei normaalisti tunnu miltään niin kyllähän kroppa tarvitsee silloin lepoa eikä liikuntaa.

    Juokset tai et niin tsemppiä kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen kävin vetämässä "kevyen" testilenkin, tarkoituksena oli enimmäkseen kävellä mutta kokeilin hölkkäämistä ja sehän sujui tosi hyvin. Olo oli energinen eikä yskittänyt, ahdistanut henkeä tai mitään muutakaan. Tänään olo onkin jo aivan terve! Ajattelin kirjoitella siitä lisää seuaavassa postauksessa, mutta tosiaan tuon lenkin jälkeen oireet katosivat ihan mystisesti. Huomenna siis juostaan!

      Liikkuvana ihmisenä oppii aika hyvin tuntemaan kroppaansa ja kuuntelemaan sen viestejä. Kevyellä lenkillä tunnustellen saa aika hyvin kuultua että missä mennään- viikko sitten kun juoksin, ei kulkenut sitten yhtään: ja seuraavana päivänä olinkin sitten pahassa flunssassa.

      Poista
  9. Anonyymi8/30/2013

    Sama täällä ! Yskittää vielä ja huomenna pitäis olla juoksemassa.. Ajattelin jos sen vaikka kävelis läpi mut ei tuntunu houkuttelevalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Kokeile säkin ottaa kevyt testilenkki alle, kävellen ja kevyillä hölkkäpätkillä. Jos henkeä ahdistaa ja tuntuu muutenkin kehnolta, jättäisin sinuna HMR:än väliin. Jos taas ei niin lähtöviivalla nähdään! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika