Slider

MIDNIGHT RUN HELSINKI '13

9/01/2013




Eilen oli taas tämänvuotisen, kauan odotetun HMR:än aika. Heti alkuun on todettava, että mähän siis juoksin sen. Juoksin koko matkan, sitkeästi, keskeyttämättä, flunssan viimeisistä rippeistä huolimatta- ja olo on aivan mahtava.



Tänä vuonna valmistautuminen jäi erittäin huonoksi: alla viikon flunssa ja lähes vuodelepo, ainoastaan yksi pidempi 8km lenkki ja siihen päälle muutamia lyhyempiä lenkkejä. Ennen itse tapahtumaa pääsin hölkkäämään vain yhden kuusikilometrisen. Perjantain vietin leväten, hiilareita ja nestettä tankaten. Lihashuoltoa tein kevyesti venyttelemällä ja availemalla lihaskalvoja BlackRollilla. Pelkäsin siis pahinta tapahtumaan lähtiessäni,  olin jo valmistautunut myös mahdolliseen keskeytykseen. Ainoana tavoitteena oli päästä maaliin maksimiajassa.

Lauantain aikana fiilikset alkoi pikkuhiljaa nousta ja henkinen latautuminen oli huipussaan. Paikalle menin hieman ennen alkulämmittelyä, napsaistiin muutama kuva ja siitä siirryttiin lämppäilemään. Lähtöryhmäni oli 4A ja lähtölaukaus meille pamahti 21.23. Taktiikkanani oli ottaa reippaammin heti alkuun, sillä viimevuonna menin alkuun aivan liian hiljaa josta seurasi se, että lopussa tuli vedettyä ihan hullun kovaa. Tällä kertaa sain vauhdin pidettyä tosi hyvin tasaisena koko kympin matkan ajan. Lopussa onkin kuvakaappauksena Midnattsloppenin sivuilta dataa juoksustani. Siru mittasi väliaikoja pitkin matkaa joka oli ihan mahtava juttu.



Itse juoksu kulki olosuhteet ja sairastelut huomioon ottaen tosi mukavasti. Missään vaiheessa jaloissa ei ollut väsymyksen tunnetta tai minkäänlaisia kipuiluja (ottamatta nyt huomioon toki uusia lenkkareita ja niiden aiheuttamia rakkoja). Ihmettelin itsekin että miten olo on niin 'miellyttävä', ehkä mä olen viimeisen vuoden aikana oppinut paremman juoksutekniikan tai jotain. Sykkeet sen sijaan oli aika pilvissä. Matkan aikana se ei silti tuntunut siltä ja jaksoin kokoajan juosta hyvällä, sopivan raskaalla tuntemuksella joten annoin mennä vaan. Uskotteko kukaan, jos sanon että keskisykkeeni oli yhtä lyöntiä vaille 200? Kyllä, se se oli. :D

Viimeisillä kahdella kilometrillä tarvittiin päätä. Vaikka jaloissa olikin hyvä fiilis koko matkan, alkoi silti päätä puristaa ja tulla vähän huono olo. Mä en siis ole ikinä juossut kymppiä muualla kuin HMR:issä, joten tuo kymppi on mun kropalle aika kova matka. Kiitos ihanien tsemppareiden ja kanssajuoksijoiden tuen, loppuun asti jatkettiin ilman sen suurempia probleemoita. Aikani oli siis tänävuonna 1h 13min 29s, johon olen erittäin tyytyväinen. Itseasiassa hassua on se, että aika heittää ainoastaan 20 sekuntia vuodesta 2011. Silloin aika oli  1h 13 min 49s. Kunto on siis pysynyt  aika lailla hyvässä jamassa, viimevuonna tosin aika oli hitaampi hitaan lähdön ja sään takia.


Viimeisellä kilometrillä alkoikin sitten tapahtua. :D Kiristin vauhtia entisestään, ja syke pamppasi koko kilsan ajan yli 200. Loppukiri on sillä tavalla huonossa kohtaa, että koko matka on loivaa tai jyrkempää ylämäkeä. Vaikka kävelinkin jyrkimmän mäen ajan, viimeinen Handelsbankenin loppusuora oli jo ihan tuskaa. Päätin silti, että nyt ei kävellä. Senaatintorille tultaessa viimeiselle loppusuoralle, voin sanoa ihan rehellisesti että tuli annettua kaikkensa. Ajoin itseni niin loppuun kun vain oli mahdollista. Syke oli 214 ja maalimaton ylitettyä seurauksena oli yökkäysrefleksi ja pyörtymisen tunne. Ei sentään toiminnan tasolle jouduttu kummankaan niiden kanssa. :D Masokistiluonteena kuitenkin nautin tosta viimeisestä suorasta- tiedämpähän ainakin taas, missä menevät mun fyysiikan rajani oikeasti ja tuli tehtyä  täysillä loppuun saakka.

Tunnelmasta muutama sananen vielä tähän loppuun myös! Se on se syy, miksi mä pääasiallisesti HMR:ssä juoksen joka vuosi, vaikkei juoksu mun lempilajeihini kuulukaan. Vaikka tapahtumassa olisikin mukana yksin, ei se tunnu siltä. Kaikki tukee matkan varrella toisiaan, myös kannustajat. Mitä erilaisempia tsemppiporukoita tuli matkan varrella tavattua: porukoita jotka lauloi tsemppilauluja, tai nuori kotibileporukka joka oli jalkautunut parvekkeelle tsemppaamaan juoksijoita valotikkujen ja musiikin kanssa. Lisänä tietysti HMR:än omat oheisjutut matkan varrella, joista mahtavimpana mun mielestäni dj koppi alikulkusillalla. Mitä mieltä te muut juoksijat ootte, mikä oli teidän lempparinne? Niinkuin monet sanovat, niin Midnight Runista tekee poikkeavan juuri tuo  tsemppi ja tunnelma. Sen avulla tällainen ei-niin-aktiivisesti juokseva jumpparikin saa kylmät väreet joka ikinen vuosi lähdössä ja maalissa. Ensi vuonna uudestaan, ehdottomasti. On se osallistumismaksu aina vaan sen voittajafiiliksen ja itsensä ylittämisen arvoinen. :)




15 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että löysin blogisi! Hyvältä näyttää ja tämä ilta taitaa mennä vanhempia postauksia lukiessa.

    Hienon ajan sait, varsinkin kun olet ollut noin puolikuntoinen. Sykkeet on kyllä olleet korkealla :D Olin myös Midnight Runissa eilen ja paransin aikaani viime vuoteen nähden 4min 31sek eli paremmin kuin uskalsin toivoa! Aikani oli tänä vuonna 1:05:31.

    Pidin eniten Sambasta Kauppatorilla sekä Katajanokan jälkeisestä bändistä. Kannustajat joka puolella olivat myös loistavia! Viime vuonna oli ilotulituksia, joita olin toivonut myös tälle vuodelle. No, olihan salamoiva taivas meren yllä yhtä kaunis (ja jännittävä!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tykkäät! :)

      Sykkeet oli tosiaan aika huipussaan, yleensä keskisyke juoksulenkeillä on mulla 180-185 paikkeilla, mutta varmasti kisatunnelma toi mukanaan muutamat lisälyönnit tuohon ;) Pääasia että kuitenkin jaksoin hyvin juosta tuolla teholla koko matkan.

      Samba on kyllä joka vuosi myös yksi mun lemppareitani! Ilotulituksia en muista viimevuodelta, missä vaiheessa ne olivat? :o Enkä salamoitakaan matkalla huomannut tänä vuonna, taisin olla niin juoksutranssissa.. ;)

      Poista
    2. Ilotulituksia näin viime vuonna Kaivarista Kauppatorille juostessa ja kun vielä kun käännytiin Katajanokalle. Ehkä niitä ei witten nonstopina räjäytelty, kalliiksihan se tulisi. Katajanokalla näkyi salamoita meren yllä, oli hieno luonnon valoshow :)

      Poista
  2. Hurjat sykkeet kyllä, mutta hienoa, että selvisit silti hyvin mielin maaliin! :) Itse päätin ekan kymppini jälkeen, etten pidä enää sykemittaria juoksutapahtumissa just siksi, kun säikähdin korkeita kisasykkeitä tuolloin. Pääasia, että kuuntelee omia fiiliksiä :) Mä tykkäsin reitin varrella eiten kaikista valaistusjutuista: kynttiläkujasta ja hienosti valaistuista puista. Myös dj:t oli hauskoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin niillä jaksettiin koko matka ja siksi päätinkin myös, etten lähde väkisin hiljentämään kerran jaksoin noilla sykkeillä juosta koko matkan. Tehothan näkyy tuosta datasta ja aika tasaista vauhtia menty koko reissu. Hyvä idea toi sun sykemittarittomuus (onks se edes sana :D) ja tosiaan mä lähdin samalla mentaliteetilla. Tykkään silti pitää sen ranteessa vaikken sitä vilkuilisikaan, saa ainakin maksimisykkeet kirjattua ylös!

      Poista
  3. Heei, ihana postaus tämä! Hyvä fiilis välittyi tänne asti! :) Hienosti oot juossut kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta, ja huh, miten korkeilla sykkeillä!! Mä en uskalla pitää tapahtumissa sykemittaria, sillä varmaan pyörtyisin niitä lukuja kattellessa! :P

    Midnight Run on kyllä huikea tapahtuma!! :) Aivan pako mennä taas ensi vuonna! Kaivopuisto valaistuilla ulkotulilla on aivan mahtavan tunnelmallinen ja toi maalisuora on vaan magee! Huisii!

    Mä taisin bongata sut ennen lähtöä, mutta en ollut varma tunnistinko oikein, mutta kuvita päätellen kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit postauksesta! :) Midnight Run on ihan omaa luokkaansa, mä aina hehkutan sitä samaa kaikille jumppa-asiakkaillenikin. Itseasiassa tänävuonna sain erään naisen jopa innostettua mukaan, ja hän oli niin innoissaan myös eilisestä.. :)

      Kaivopuisto on kyllä myös joka vuosi ollut ihanan tunnelmallinen. Jos kameraa raaskisi kantaa matkalla mukana saisi sieltä aika hienoja otoksia juoksijoista!

      Luultavasti oot sitten bongannut mut kyllä :D Saa tulla moikkaamaan seuraavalla kerralla! ;D

      Poista
  4. Anonyymi9/01/2013

    Kuulostaa kyllä niin kivalta taas kerran! Ja mukavaa että olit jo siinä kunnossa että pääsit mukaan, vaikka aika hurjat noi sykkeet kyllä. Olipa kivan väriset paidatkin tänä vuonna, olis kyllä pitänyt edes se hakea :D "Hieman" ärsytti itse katella kaverien kuvia facebookissa kun itse olin vielä sen verran flunssainen etten päässyt mukaan. No, jospa mäkin ensi vuonna vihdoinkin pääsisin itsekin juoksemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli kyllä taas niin voittajaolo kun pääsi juoksemaan :) Eikä nuo sykkeet nyt niin kauheesti korkeemmat siitä olleet mitä ne yleensä mun kovalla juoksulenkillä on, yleensä keskisyke on 187 luokkaa. Varmasti voi ulkopuolisille silti kuullostaa ihan hurjilta :D

      Voi harmi ettet päässy mukaan! :( Kannattaa vastaisuuden varalle ottaa se peruutusturva, maksaa ainoastaan 5e lisää ja sillä saa rahat takaisin sairastapauksissa. Toivottavasti ensvuonna silti treffataan midnight run reitillä!

      Poista
  5. Huh mitkä sykkeet :o Oot todella vetänyt äärirajoillasi. Tykkäsin myös dj:stä matkan varrella ja myös sambaajista. :D Kirjoittelin omasta Midnight Run -juoksusta myös blogiini mikäli kiinnostaa käydä lukemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska pahempaa hengästymistä ei tuntunut, niin annoin mennä vaan. Kymmenisen lyöntiä ylempänä kuin yleensä, mutta ehkä osan niistä aiheutti jo tapahtuman fiilis itsessään.. :) Pääasia että sydän toimii! :D

      Samba ja dj oli myös mun lemppareita. Täytyy käydä lukaisemassa sunkin postauksesi asap! :)

      Poista
  6. Anonyymi9/02/2013

    Kymppi on onneks kyllä sen verran lyhyt matka että sen selvittää jo pelkällä sisullakin! :D hyvä että pääsit mukaan lopulta juoksuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä sanotaan, että periaatteessa kympistä selviää kuka tahansa fysiikkansa kanssa- päästä se on eniten kiinni. Aikatavoitteet ja muut onkin sitten eri asia, varsinkin kun nykyään HMR:ssä ollaan niin tarkkoja siitä aikarajasta. Mutta mukaan pääsin ja hengissä selvittiin loppuun asti sairasteluista huolimatta ! :)

      Poista
  7. Huh, mitkä sykkeet kyllä.. Onneks et juokse tollalailla päivittäin tai edes viikottain! :D Hyvä, että meni lopulta hyvin sairastelusta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on mun kirjoituksia seuraillut niin tietää et tosiaan mulla on myös luonnostaan "normaalia" (Gaussin käyrän periaatteella) korkeammat sykkeet. Tuo keskisyke siis heittää reilun 10 lyöntiä normilenkin k.sykkeestä. Mutta hyvin kulki koko matka ja maaliin päästiin sellaisessa ajassa johon vielä olen tyytyväinenkin :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika