Slider

Vuoden 2015 tavoitteeni

1/06/2015





Varmasti lähes jokainen näin uudenvuoden tullen miettii omia tapojaan, tavoitteitaan ja haaveitaan. Uuden vuoden alku on monelle symbolinen uusi mahdollisuus, niin myös minulle. Itselleni se on myös jonkinlainen konkreettinen alku Suomessa. Sillä vuoden viimeinen kuukausi tulee vietettyä aina jossain muualla kuin kotimaassa, on se hyvää aikaa pohtia mennyttä vuotta ja sitä miten tuli elettyä. Jollain tavalla miellän uuden vuoden siis myös konkreettiseksi uuden aluksi sillä jos jotain päätän, aloitan toteutuksen heti kun lentokoneen renkaat laskeutuvat Suomen kamaralle. Niin on myös nyt, vuoden 2015 alussa.

Viime vuosi oli hyvinkin egosentrinen, jos sen niin voi ilmaista. Ensin panostin itseeni ja omaan tulevaisuuteeni kirjoittamalla ylioppilaaksi, sitten keskityin itsekseni yliopistoon pääsyyn. Muuton tullessa ei aikaa jäänyt muille niin paljon kuin olisin halunnut. Monena iltana uudessa kodissa harmitti tieto siitä, kuinka kaukana ystävistäni olinkaan. Muutamat viikonloppuvierailut kotona, muuten koko viime vuosi meni aika lailla oman tulevaisuuden rakentamiseen ja omien asioiden järjestelyyn. Nyt olenkin päättänyt tämän vuoden suurimman tavoitteeni olevan enemmän muihin keskittyminen, siis parempana ihmisenä oleminen kaikelle, sekä kaikille. 

Aikuistumisen myötä olen löytänyt itsestäni monia uusia puolia. En esimerkiksi enää siedä ollenkaan tietoa siitä, kuinka epäreilua elämä on. Aina kun kuulen tarinoita/uutisia esimerkiksi sairastumisista, koulukiusaamisesta tai lasten huonoista kotioloista, tulee mulle tosi paha mieli. Tulee olo, että munkin pitäisi pystyä tekemään oma osani tuon kaiken korjaamiseksi. Jos edes jollain tavalla pystyisin kantamaan oman korteni auttamisen kekoom, tuntisin saavani jotain aikaan. Siksi päätänkin tänä vuonna toteuttaa pitkäaikaisen ajatukseni vapaaehtoistyön tekemisestä. Erityisesti haluaisin tukea lapsia ja nuoria, vaikkapa tukihenkilönä toimimalla. Myöskin kiusaamisen vastaisen työn tunnen henkilökohtaisista syistä erittäin tärkeäksi. Kenenkään ei tulisi joutua sitä kokemaan. 

Lisäksi vähennän eläinkunnan tuotteiden käyttöä entisestään, jotta saan kannatettua itselleni tärkeitä arvoja. En myöskään tue mitään toimintaa, joka hyödyntää eläimiä epäeettisesti. Hyvin olen jo saanut tätä tavoitettani eteenpäin, mutta edelleen esimerkiksi nahkalaukkuihin myönnän sortuvani. Aina voi tehdä enemmän, ja kun jotain tuntee tärkeäksi kannattaa sen toteuttamiseen panostaa.

Pieniä tekoja, joilla voi parantaa eläinten ja ihmisten elämää tällä pallolla. Myöskin kohteliaita sanoja, kiitoksia, hymyä tutuille ja tuntemattomille. Bussikuskin kiittäminen kyydistä. Muistaa kertoa tärkeille ihmisille mitä he merkitsevät. Pidetäänhän kaikki niistä kiinni myös tänä vuonna ja pyritään olemaan parempia ihmisiä toisillemme. 


4 kommenttia:

  1. Mä tein lupauksen vähentää lihansyöntiäni ja sulta saan ilman tota sun "parempi ihminen" lupausta ohjeita! ;) Siis silloin kun syön jotain muuta kuin itsetehtyjä sosekeittoja joita riittää syömiseksi ensi kesään asti. Älä siit ihmettele jos kutsun sut sosekeittokesteille hehh ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä lupaus Noora! Mä lupaan auttaa sua vegeresepteissä, ja niitähän onkin ihan pilvin pimein :) Kun vauhtiin pääsee, huomaa ettei lihaa oikeasti edes kaipaa- ja samalla saa hyvän mielen siitä että ei vahingoita eläimiä!

      Poista
  2. Tein lupauksen olla peloton - mitä se sitten tarkoittaakaan. Stressaan nimittäin hirveästi kaikista pienistäkin asioista ja varsinkin kevään pääsykokeista. Lupasin ainakin VÄHENTÄÄ stressaamista, koska oon niin vahvasti perfektionisti että tulen varmaan aina murehtimaan asiasta jos toisesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno lupaus sullakin tulevalle vuodelle! Jos stressaaminen käy liian raskaaksi, älä missään nimessä pelkää hakea apua ja keskustella asiasta. Se auttaa huomattavasti. :) Pääsykokeita ei kannata stressata liikaa, tehdä vain parhaansa ja hyväksyä että se riittää. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän, mutta usein ihminen menestyy paremmin kun ei ota liikaa paineita! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika