Slider

Kevään opintojen suunnittelua

1/19/2015




Puoli vuotta opintoja on takanapäin, ja toinen puolisko lukuvuotta olisi jäljellä. Viime viikolla palasin jo yliopistolle ja kirjojen pariin, mutta nyt vasta kunnolla suunnittelen kevään opintojani. Olen nyt tulevat pari viikkoa täällä kotipaikkakunnallani käymässä, teen yhden tentin ja katselen luennot netin kautta. Mukava kun yliopisto mahdollistaa myös tällaisen joustavamman opiskelun! Samalla pääsee tapaamaan kavereita ja jumppailemaan Balanssille. 

Tänä keväänä en ahmi yhtä paljon opintopisteitä kun syksyllä. Suositusmäärä kyllä täyttyy, mutta sen enempää en tarvitsekaan. Opiskelen tähän tietoon myös kesän täysipäiväisesti, joten pisteitä kertyy kuitenkin melko rivakkaan tahtiin! Kevään suunnitelmissa on päättää kasvatustieteen ja psykologian perusopinnot, suorittamalla viimeisetkin kurssit. Sen lisäksi on muutamia irrallisia kursseja, kuten työelämäopintoja. 


Kasvatustieteen perusopinnot ovat olleet rehellisesti sanoen näin aikuiskasvatuksesta kiinnostuneelle todella pettymys. Lähes kaikki pohjataan peruskouluun ja kouluoppimiseen, koulujärjestelmän historiaan ja muutenkin lasten oppimiseen. Toki on ymmärrettävä opintojen olevan koko tiedekunnan laajuisia, mutta silti aikuisten oppiminen ja elinikäinen kouluttautuminen on esiintynyt vain pari kertaa luennoilla. Sen sijaan psykologian perusopinnoista olen innostunut ihan huimasti, ja esimerkiksi neuropsykan kurssi on ehkä kiinnostavin kurssi kaikista mitä tähän asti olen päässyt lukemaan. Niitäkin on vielä kolme jäljellä, tutkimusmenetelmiä, persoonallisuuden psykologiaa ja kliinistä psykologiaa. 

Kesäopintojakin pitäisi pikku hiljaa alkaa suunnitella, en ole vielä edes sen tarkemmin kesän kalenteria katsonut. Aineopintoja on kuitenkin pääaineesta ainakin mahdollista suorittaa. Lisäksi toivottavasti voisin aloittaa jo silloin myös toisen sivuaineeni, kauppatieteen, perusopinnot. Tällä tahdilla pääsisin kirjoittelemaan kandiani jo reilun vuoden päästä! Vaihtoehtoja punnitessani päädyin tämän opiskelun kesäisinkin olemaan minulle paras mahdollinen ratkaisu. 

Kaikenlaista jännää siis koulurintamallakin tulossa, ja mukavaa että tänä keväänä pystyn tekemään paljon myös täältä kotikotoa käsin. Millaiselta teidän kevään opinnot näyttävät, onko luvassa ylppäreitä, pääsykokeita vai myöskin ihan perus opiskelua? 




8 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ahkeralta opiskelutahdilta! :) Tein itekin ekana vuonna ihan älyttömästi opintopisteitä ja vielä viime syksynäkin olin "tavoiteaikataulussa" eli valmistumassa viiteen vuoteen. Nyt keväälle päätin kuitenkin vähän hellittää, tehdä vähän enemmän töitä ja keskittyä kirjoittamaan kandia :) Kasvatustieteen perusopinnot ja aineopinnot on sitten ensi vuoden haaste.

    Varmaan alalla kuin alalla, varsinkin perusopintovaiheessa löytyy niitä kursseja, jotka ei vastaa omia kiinnostuksen kohteita. Onneksi sivuaineíssa ja viimeistään maisterivaiheessa saa erikoistua yhä enemmän niihin omiin mielenkiinnon kohteisiin! Tsemppiä siulle opiskelukevääseen ja kesään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Perusopintokokonaisuus on suunnattu niin laajalle opiskelijamäärälle, että se ei voikaan kaikkia miellyttää. Silti harmittaa se, kuinka paljon keskitytään lasten kouluoppimiseen, kasvatus ja kehitys on kuitenkin niin laaja käsite. Aineopintovaiheesta eteenpäin pitäisi kuitenkin päästä suuntautumaan enemmän aikuiskasvatukseen. :) Tsemiä myös sulle opintoihin ja kandin väsäämiseen! :)

      Poista
  2. Äikän ja enkun ylppärit pitäs vielä puristaa, tässä alkaa jo vähän olla kiire kun ei kumpikaan oo mitään vahvuuksia mulla.... jos ees läpi menis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kirjoituksiin! :) Hyvin se menee.

      Poista
  3. Anonyymi1/19/2015

    mulla eessä ylppärit JA pääsykokeet.. kamala stressi jo nyt!! toivon selviäväni ja pääseväni unelmieni kouluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti tsemppiä! Pääsykokeisiin lukeminen on antoisa kokemus, sillä siihen on ihan oikeasti sisäistä motivaatiota. :)

      Poista
  4. eesä enkun ja terkan ylppärit ja ruotsin hylätyt pitäis saada hyväksytyiksi..xd

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika