Slider

Herkkulounas Chow Mein

3/05/2015





Vähän lounasvinkkiä taas tähän väliin! Kuinka moni teistä on hurahtanut aasialaisiin ruokiin? Allekirjoittanut ainakin. Juuri kun viikonloppuna istuttiin isän kanssa Kung Food Pandan pöydässä pohdittiin sitä, mikä voisi olla yksi ruoka jota jaksaisi syödä vaikka kuinka pitkään kyllästymättä. Itselleni se on kiinalaisen keittiön chow mein. Se on siis nuudeliruoka, johon tulee mukaan kasviksia ja tofua/lihaa maun mukaan. Helppo lounas valmistaa myös kotona, kunhan muistaa käyttää tuoreita raaka-aineita. Itse käytän valmista chow mein-kastiketta wokkini seassa, mutta kikkailija voi sen myös valmistaa alusta asti itse!


Täysjyvänuudelia
Kiinankaalia
Yrttimaustettua tofua
Kesäkurpitsaa
Kukkakaalia
Porkkanaa
Siemeniä ja pähkinöitä
Loraus kasviöljyä 
Chow Mein- kastiketta (tai katso kotitekoisen ohje netistä)


Keitä vettä kiehuvaksi, ja kaada nuudelit veteen kypsymään (älä siis keitä!). Kuumenna pannu, lisää loraus öljyä. Pilko kasvikset ja lisää kuumalle pannulle. Kuullota kypsäksi. Pilko huuhdeltu tofu ja lisää mukaan. Viimeisenä lisää sekaan kypsennetyt nuudelit, hieman keitinvettä ja chow mein-kastike. Sammuta liesi ja anna ruuan hautua hetki kannen alla. 







4 kommenttia:

  1. Mäkin rakastan aasialaista ruokaa! Ja chow meinkin on niin älyttömän hyvää. :p Kaikenlaisia hapanimeliä, makeita ja tulisia wokkeja tuleekin valmistettua aika paljon ihan arkiruokanakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Kaikki sweet sour ja tulinen on niin ihanaa vaihtelua perus suomalaiselle ruualle! :D

      Poista
  2. Nam tää kuulostaa taivaalliselta!! Täytyy todellakin testata, tuli vesi kirjaimellisesti kielelle... :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suosittelen kokeilemaan! Ihan uskomattoman helppo ja hyvä ruoka :))

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika