Slider

Joogainnostus

12/04/2014





Kirjoittelin muutama postaus sitten treeni-innon lopahtamisesta pimeyden ja syksyn tultua. On tuntunut melko hankalalta saada itseään innostettua hikijumppaan tai rautaa nostamaan. Saati sitten tuonne pimeään, kylmään viimaan juoksemaan. Olenkin tässä pienen lepokauteni aikana alkanut miettiä asioita uudelleen ja innostunut täysin uusista jutuista. Viimeisin innostukseni on nimittäin meditointi ja jooga.

Joku taisi siihen ed.main. postaukseen kommentoidakin, että itsekin on samanlaisen kokemuksen kautta hurahtanut enemmänkin kehonhuoltoon sekä rauhoittumiseen- ei enää niinkään sellaiseen kovalla sykkeellä verenmaku suussa meininkiin. Jotenkin tuntuu, että tässä elämäntilantessa sopivampaa treeniä on itsensä kuuntelu, rauhallinen hiljentyminen kotosalla kevyen liikunnan parissa. Astangajoogasta olen löytänyt itselleni juuri tuollaisen lajin. Voin tehdä joogan juuri silloin kun hyvältä tuntuu, omassa kotona padin joogaohjelmien avulla. Treenatessa tulee pieni hiki, mutta harjoitus ei silti väsytä loputtomasti. Joogan jälkeen onkin rentoutunut ja energinen olo. 




Iltaisin on mukava päättää päivän opiskelut ja askareet rauhallisiin, staattisiin joogaliikkeisiin ja loppurentoutukseen piikkimatolla maaten. Siitä saa sellaisen hyvän rauhoittumisrutiinin iltoihin. Jos taas aamulla on energinen olo ja aikaa, saatan tehdä 20 minuutin harjoituksen myös aamulla. Sen jälkeen on jotenkin voimaantunut olo- lihaksia ei särje eikä ole yhtään loppu olo samalla tavalla kuin vaikkapa HIIT-treenin jälkeen. 

Uskon tämän olevan jonkunlainen vihje kropalta siitä, mitä se tällä hetkellä kaipaa. Monen monta vuotta laiminlöin kehonhuollon käymällä pelkästään kovan intensiteetin tunneilla, enkä edes tiennyt mistään bodybalanceista tai putkirullailuista. Nyt onkin siis oiva aika kokeilla ja harjoitella myös tätä aspektia treenistä. Kun treeni-into sitten palaa taas ennalleen, osaan sisällyttää myös joogaa ja muuta kehonhuoltoa viikkooni. 

Huomenna lähdenkin etsimään itselleni ihka omaa joogamattoa ja tammikuussa kun salikorttini palaa taas tauolta, lähden ehdottomasti se kainalossa kokeilemaan salinikin ohjattuja joogatunteja. Siihen asti jatkan fiilikseni mukaan kotijoogaa ja meditaatioita, jotka tuovat kaivattua rentoutushetkeä hektisiinkin päiviin. :) 



Oletteko te päässeet kokeilemaan joogaa ja sen eri muotoja? Mitä mieltä olette siitä treenimuotona? 



4 kommenttia:

  1. Täällä toinen joogasta innostunut! Jooga tuo ihanaa rauhoittumista ja hyvää energiaa arkeen ja on hyvää vastapainoa rankemmille treeneille. Tykkään käydä ohjatuilla tunneilla, mutta myös kotona tehdyt harjoitukset toimivat.

    http://weerabettina.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mä odotan innolla ohjattujakin tunteja, jos vaikka innostuisin niiden myötä vieläkin enemmän :)!

      Poista
  2. Musta on ihailtavaa, miten oot ns. 'hyväksynyt' ettei motivaatiota liikuntaan ole. Itselläni on vähän ongelma, että vaikka ei huvita niin silti ns. on vain mentävä :D Jooga on kyllä aivan ihanaa, harmi että meijän salilla hirmu huonoon aikaan!
    http://jennicarita.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ottaa ihan viikko tai pari, että liikut oman fiiliksen mukaan. Jos ei huvita treenata, älä lähde salille! Sekin tekee ihan hyvää välillä, toimia ihan vaan kehon ja mielen mukaan. :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika