Slider

AKNEIHON JA ROACCUTAN-KUURIN TUOTTEET

6/28/2017


Minulta pyydettiin jo jonkin aikaa sitten postausta akneihon tuotteista ja samassa toivottiin myös postausta roaccutan-kuurin aikana käyttämistäni tuotteista. Päätin yhdistää nämä kaksi nyt samaan postaukseen, joten tässä postauksessa ensin ihonhoitovinkkejä akneiholle sekä lisäksi myös isotretinoiinilla hoidettavalle iholle.

Oma tarinani alkaa 13- vuotiaasta, jolloin iho huononi todella pahaksi. Olen kärsinyt aina öljyisestä ihosta erityisesti T-alueella, joten kaikki mahdolliset mattapintaiset ja oil-free tuotteet on tullut testattua. Syön nyt isotretinoiiniakin kolmatta kertaa, joten kokemusta myös tämän kuurin vaikutuksista ihoon ja sille sopivista tuotteista pitäisi löytyä. Tässä postauksessa keskityn erityisesti ihonhoitoon, mutta ajattelin tehdä vielä toisen osan, jossa esittelen tarkemmin meikkejä ja meikkaamista sekä akne- että roaccutaniholle. Haluaisitteko myös tällaisen postauksen? Tässä osassa keskitytään kuitenkin ihonhoitoon. Toivottavasti postauksesta on teille apua!


AKNEIHO/ RASVAINEN IHO
Akneihon hoito on siinä mielessä kikkailua, että pelkkä mattapintaisten tuotteiden ja mahdollisimman öljyä poistavien tuotteiden käyttö ei ole suositeltavaa. Iho nimittäin kaipaa kosteutusta ja ravitsevia tuotteita myös, vaikka se olisikin rasvainen. Tämän voi ratkaista käyttämällä ihoa ravitsevia tuotteita öisin, kun kiilto ei haittaa ja sitten aamuisin käyttää kevyttä kosteutusta sekä mattapintaista primeria. Ihoa ei myöskään kannata ns. ylihoitaa, eli kuoria ja käyttää naamioita harva se päivä. Naamio 1-2 kertaa viikossa ja kuorinta 1-2 kertaa viikossa riittää oikein hyvin. 

Akneiholle tärkeintä on perustellinen puhdistus, jolloin tali ei pääse tukkimaan ihohuokosia ja täten muodosta näppyjä. Tähän tarkoitukseen auttaa kasvojen puhdistus aamuin illoin esimerkiksi kasvovedellä ja kuorinta paristi viikoissa, jolloin kuollut ihosolukko saadaan pois ihon pinnasta. Omia suosikkejani akneiholle/rasvaiselle iholle ovat seuraavat: 


Kasvovesi: L'occitane Shea Gentle Toner
Ravitseva kasvovoide (yöksi): L'occitane Shea Creme Comforting Cream Light
Ravitseva seerumi (yöksi): Lumene Cocktail Vitamin C + Oil 
Kevyt kasvovoide (päivisin): Loreal Hydra Genius Aloe Water 
Kuorinta: Madara Oil to Milk Exfoliating Scrub
Kasvonaamio: LUSH Mask of Magnaminty & Loreal Pure Clay Mask (musta)


ISOTRETINOIINIHOITO (TS. ROACCUTAN)
Isotretinoiinihoidon aikana ihon kuivumisoireet voivat olla todella pahoja. Yleisimmät oireet ovat kasvojen ihon ja huulten kuivuminen, mutta myös muu vartalon iho voi kuivua. Yleisohjeena onkin kosteutus, kosteutus ja kosteutus. Iho muuttuu myös heikommaksi ja herkemmäksi esimerkiksi arpeutumiselle hoidon aikana, joten kosmetologia, vahausta tai esimerkiksi tatuoinnin ottamista tulee välttää koko kuurin ajan ja 6kk kuurin päättymisen jälkeen. 

Ihon kuivuminen aiheuttaa myös kutinaa ja hilseilyä, lisäksi iho voi ärsyyntyä. Tästä syystä suosittelisinkin käyttämään kuurin aikana mahdollisimman hajustamattomia ja "neutraaleja" tuotteita, jottei iholle aiheuta ärsytystä entisestään. Muuten oikeastaan tärkeintä on ehdottomasti kosteutus sekä ihon kevyt kuorinta, kun iho uusiutuu ja varsinkin alkuvaiheessa työntää kaiken lian sisästään pois. Omia luottotuotteitani tämän roa-kuurin aikana ovat olleet: 


Kasvovesi: L'occitane Shea Gentle Toner
Kasvovoide (aamuin illoin): L'occitane Shea Creme Comforting Cream Light
Hoitoöljy: L'occitane Shea Face Comforting Oil (iltaisin ennen kosteusvoidetta)
Kasvonaamio: LUSH Cup O' Coffee (kosteuttava & kevyesti kuoriva naamio)
Vartalolle: LUSH Dream Cream / Melvita L'Or Bio Dry Oil / Melvita L'Or Bio Body Lotion 
Suihkussa käytettäväksi: Melvita L'Or Bio Shower Oil (kosteuttaa ja puhdistaa)
Huulille: Cera Derm-voide (löytyy apteekeista isommassa tuubissa, sopii myös muualle ihon kuivien kohtien hoitoon)

 Melvitan tuotteista käytössä on kuurin aikana kuivaöljy vartalolle, vartalovoide ja suihkuöljy
L'occitanen tuotteista kuurin ajaksi käyttöön päätyivät erityisesti kasvoöljy sekä kosteuttava kasvovesi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika