Slider

OUTLET SHOPPING

12/27/2016


Näin boxing dayn (eli yhden amerikkalaisten vilkkaimmista shoppailupäivistä) kunniaksi ajattelin kirjoitella hieman alennusostoksista ja outleteista!


Amerikanmatkojen ostokset kannattaa aina kun mahdollista ajoittaa outlet-shoppailuun. Täällä jokaisessa isommassa kaupungissa on niin sanottu oma outlet-kylänsä, jonka varrella on monien brändien liikkeitä. Tuotteet myydään aina alennuksilla, yleensä -30 ja -70 % alennusten välillä. Yleisiä merkkejä jotka toistuvat kaikissa outleteissa ovat mm. Tommy Hilfiger, Banana Republic, GAP, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein sekä Aéropostale. 

Yleensä kannattaa jo etukäteen laatia jonkinlainen lista siitä mitä oikeasti tarvitsee - nimittäin kovien alennusten seassa sokaistuu helposti, ja ostaa mitä sattuu. Itsekin laadin aina ennen reissuun lähtemistä listan siitä, mitkä vaatteet tulisi uusia tai mitä puuttuu. Outletista voi löytää laadukkaat ja kestävät tuotteet suht edullisesti, vain hieman halpoja ketjuliikkeitä kalliimmalla! Joissain outleteissa on myös mahdollisuus kansainvälisenä asiakkaana saada USA:n sales tax (noin 7-10% hinnasta) pois jälkikäteen haettuna. Tätä kannattaa myös hyödyntää, varsinkin jos keskittää paljon ostoksia outletiin.



Mitä minä sitten olen tämän reissun aikana outleteista itselleni löytänyt? En ole ostanut "tavallisista" kaupoista oikeastaan muuta kuin kosmetiikan - Sephoran meikit ja Bath & BodyWorksin vartalotuotteet. Outlet-löytöjäni ovat muun muassa: Tommy Hilfigerin toppatakki (80e), Hilfigerin palmikkoneule (25e), Leviksen 501-farkut (45e), Abercrombien ja Hollisterin neuleita (13-30e/kpl), Hollisterin olohousut (15e), Victoria's Secretin liivejä (9,90e/kpl), VS:n yömekkoja (10e/kpl) ja VS tuoksuja (4e/kpl). 

Jos reissaa paljon, voi oikestaan kaikki isoimmat ja merkkiostokset yleensäkin säästää outletteihin, ja sillä säästää pitkän pennin. Outlet-tuotteet ovat aivan yhtä laadukkaita kuin liikkeessäkin myytävät, ja lisäksi liikkeet ovat pääasiallisesti todella siistejä. Ostoskokemus on siis täysin samanlainen, jollei jopa parempi, kuin ostoskeskuksissakin shoppaillessa. Lisäksi samalla säästää rahaa uusiin reissuihin, kun ei turhaan maksa liikaa :) 


Onko teillä jotain ehdottomia outlet-lemppareita joissa vierailette aina matkustaessanne? Oletteko päässeet koskaan ulkomailla shoppailemaan outletteihin? 



2 kommenttia:

  1. Helmikuussa oon pitkästä aikaa lähdössä jenkkeihin ja voin ihan myöntää, että melkein eniten odotan siellä shoppailua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen! :D Varsinkin kun vuoden aikana säästää monet ostokset varta vasten tänne matkalle, on ne sitten vihdoin ihana saada kaupasta käsiinsä.

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika