Slider

GRACELAND

12/18/2016



Kaikista paikoista joissa minäkin olen elämäni aikana päässyt käymään, täytyy sanoa että Elviksen kotitila Graceland menee ehdottomasti kärkeen. Täällä ei tällä hetkellä ole turistisesonki meneillään, jonka takia paikka oli suht rauhallinen ja saimme tutustua paikkoihin omassa tahdissa ja rauhassa. Graceland on Yhdysvaltojen toiseksi vierailluin talo heti valkoisen talon jälkeen, joten rauhaa todella osasi arvostaa! Pääsimme käymään Elviksen talossa, pihapiirin muissa rakennuksissa, Meditation gardenissa (jonne heidät kaikki on haudattu) sekä myös Elviksen lentokoneissa ja katsomassa hänen autokokoelmaansa. 

Elviksen vaimo Priscilla ja tytär Lisa Marie syövät edelleen keittiön pöydän ääressä vieraillessaan Memphisissä. Kartanon yläkerta on omaisten pyynnöstä suljettu ja pidetty täysin ennallaan siitä päivästä lähtien, kun Elvis yläkerran kylpyhuoneeseen kuoli.

Kierros sisälti iPadit, joiden kautta kuului jokaisessa huonessa tarkempaa selostusta ja huoneiden historiaa. Tämä toi mielestäni lisää henkilökohtaisuutta vierailuun, sillä omaisten kertomusten ja selostuksn kautta historian ja Elviksen elämän tiloissa pystyi kuvittelemaan ja aistimaan. Kokemus oli kokonaisuudessaan todella vaikuttava - erityisesti vierailu haudoilla. Suosittelen ehdottomasti tekemään visiitin Memphisiin ja Gracelandiin jos tällä suunnalla sattuu liikkumaan. 















2 kommenttia:

  1. Anonyymi12/19/2016

    olisipa kiva päästä itsekin käymään tuolla :) en kyllä ihan usko onko kyseessä sentään jenkkien toiseksi suosituin turistikohde, vaikka suosittu varmasti onkin :)

    VastaaPoista
  2. Ei ehkä pelkkä turistikohde, mutta toiseksi vierailluin talo turistikohteena Amerikassa kyllä mm. Trip Advisorin mukaan. :)

    https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g55197-d105746-r58583373-Graceland-Memphis_Tennessee.html

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika