Slider

Tajunnanvirtaa

11/11/2015




Silmät ristissä tuijottelen tietokoneen ruutua - koko päivä on sitä tullut jo tapitettua tenttiinluvun merkeissä. Mitään muutakaan ei nyt oikeastaan saa tehdä, sillä olen kipeänä. Taudista ei ole varmuutta, mutta katsotaan menekö tämä levolla ohi vai jatketaanko tutkimuksia ensiviikolla. Nyt on ainakin aikaa vain lepäillä ja lukea tenttiin kunnolla. 


Opintoasiat ovat pyörineet mielessä nyt muutenkin melko paljon. Pohdiskelen paljon jo kandini väsäämistä, ja ajatukset alkavatkin jo vahvasti harhailla sinne suuntaan näistä viimeisistä aineopintokursseista. Ainiin, ja ne kamalat kielten pakolliset kurssit. Ja määrälliset tutkimusmenetelmät, hyi. Mutta ennen tuota viimeistä kurssirypistystä ja kandia on kuitenkin tulossa se paljon odotettu kuukauden jenkkireissu, jonne ei ole aikaakaan enää kuin muutama viikko. 




Aika tuntuu hupenevan niin nopeasti. Minä täytän pyöreitä vuosia, saan alemman korkeakoulututkinnon valmiiksi, pian nään itseni jo työelämässä.. Apua. Miten tässä kaiken keskellä ehtisi vielä pitää hauskaa ja saada niitä kuuluisia unohtumattomia kokemuksia? Välillä pitää ihan konkreettisesti muistuttaa itseään hellittämään, ja yrittää väkisinkin sen harmaimman arjen keskeltä löytää iloisia sekä hauskoja juttuja. 

Myös muilla elämänalueilla on tapahtunut muutoksia, jotka ovat asettuneet osaksi arkista elämääni. Nämä muutokset tuovat piristystä arkeen ja muistuttavat, ettei mikään elämässä ole varmaa ja pysyvää. Se on toisaalta myös huojentavaa - muutokset ovat osa elämää ja tekevät siitä jännittävän. Enhän minäkään voi tietää missä olen ja mitä teen esimerkiksi kandin suorittamiseni jälkeen. Asunko Helsingissä vai Jyväskylässä? Mihin suuntaan elämäni lähtee tästä?

Kai sitä vaan on liikaa aikaa pohdiskella, samalla kun sairastelee täällä neljän seinän sisällä. Mutta välillä on ihan terapeuttista ja samalla mielenkiintoista vain avata tyhjä tekstikenttä ja alkaa kirjoittaa vapaan assosiaation tyyliin. Silloin lopputulos on tällainen postaus! Mitä teille kuuluu? :)



8 kommenttia:

  1. tosi kiva tällainen postaus! oot kyllä edistyny tosi nopeesti opinnoissasi, ei varmasti yhtään haittaa vaikka vähän hellitätkin välillä. tsemppiä ja jaksamista tän hetken rutistukseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Auli! :) Sitä jaksaa kyllä kun tietää, että siellä on se neljän viikon nollaamisreissu odottamassa :)

      Poista
  2. Kiva postaus :) tekee hyvää kun pääsee purkamaan ajatuksia

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11/12/2015

    Kaunis rannekoru! Mistä se on? :) Ja kiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kultaiset renkaat ovat H&M:ltä, kello taas on Hilfigerin :)

      Poista
  4. Anonyymi11/13/2015

    Moikka! Olen ymmärtänyt että opiskelet Jyväskylän yliopistossa. Olen harkinnut hakevani sinne ensi syksyksi liikuntatieteelliselle. Voisitko kertoa opiseklusta jyväskylässä ja jyväskylän yliopistossa? Millainen ensimäinen päiväsi oli, minkälaiset ihmiset siellä ovat ja miten opiskelu muuten siellä toimii jne? Sopeutuuko sinne nopeasti? Olen meinaan myös kaupunkiseudulta. Myös minkälainen jyväskylä on kaupunkina olisi kiva saada tietää!
    Ja haluaisin vielä lisätä että blogisi on todella ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)! Itsehän olen siinä mielessä omituinen Jyväskylän opiskelija, että vietän siellä vain satunnaisia päiviä joka kuukausi, jos sitäkään. Vietän siis todella paljon aikaa täällä pk seudulla ja opiskelen etänä :) Onhan se aika pieni kaupunki, enkä itse ainakaan voisi kuvitella asuvani siellä opintoja pitempään. Mutta opiskeluun sellainen sopivan kompakti paikka, eikä välimatka tänne kotiinkaan onneksi ole kovin pitkä,

      Jos haluat lukea enemmän postauksiani yliopisto-opiskelusta, tuolta sivusta löytyy sellainen tägi kuin "yliopisto". :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika