Slider

Lehtikaalisipsit - uusi lemppari

11/22/2015




Tulenko paljon vai paljon myöhässä, kun nyt vasta päädyin kokeilemaan lehtikaalisipsejä? Uusimmassa Fit-lehdessä oli juttua eri kaalien ravintoarvoista ja samalla muistin, että hei näitähän mun piti kokeilla! Aikaisemmin olen syönyt juuressipsejä, mutta nämähän ovat vielä terveellisempi vaihtoehto. Itse asiassa, tiesittekö että lehtikaalissa on enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa? 

Minä olen yleisesti aika nihkeä näiden ns. terveellisten herkkujen suhteen. enkä lähes koskaan innostu mistään vaihtoehtoresepteistä. Nyt kuitenkin joudun kumoamaan tämän väitteen ja sanomaan, että rakastuin lehtikaalisipseihin! Näistä tulee aivan ehdoton herkku suolaisen himoa korvaamaan tästä edespäin! Oma reseptini oli näinkin simppeli:


200g lehtikaalia
Oliiviöljyä
Sitruunaoliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Huuhdo lehtikaalit vedessä ja pilko veitsellä sormin napsittavan kokoisiksi palasiksi. Siirrä palaset uunipannulle. Valele lehtikaalisiivut oliiviöljyllä, ja lisää päälle makua antaman joko sitruunaa tai sitruunaoliiviöljyä. Viimeisenä rouhi rohkeasti suolaa ja mustapippuria (plus muita haluamiasi mausteita). Kääntele aineet sekaisin tasaisesti pannulle.

Paista lehtikaalisiivuja 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes sipsit ovat rapeita. Kääntele palasia paiston aikana pariin kertaan, jotta kaalit kypsyvät tasaisesti. Anna vetäytyä hetki ja valuta ylimääräinen öljy pois talouspaperin avulla. Nauti!





2 kommenttia:

  1. Oijoijoi mun on pitänyt kokeilla näitä jo monen monta vuotta! Joka kerta kun näen kaupassa isoja ihania lehtikaaleja niin mietin josko sitä kokeilisi viikonloppuna mutta ainakin tähän asti ne on vielä jääneet kauppaan. Pitänee kyllä kokeilla pian!

    VastaaPoista
  2. pitää kokeilla näitä joku päivä!:D

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika