Slider

Opiskelupaikkana Jyväskylän yliopisto.

11/24/2014





Sain eräältä lukijaltani postaustoiveen Jyväskylästä opiskelukaupunkina ja siitä, millainen meidän yliopistomme on opinahjona. Pyrin nyt jotenkin tiiviisti ja ytimekkäästi saamaan kaikki mieleeni juolahtavat asiat ylös. Täytyy myöskin ottaa huomioon, että itsehän olen Jyväskylässä asunut vasta yhden lukukauden verran, mutta kerronkin nyt siis omasta näkökulmastani. Jos herää kysymyksiä niin kommenttiboksi on auki!

Sillä itse opiskelen kasvatustieteitä, on Jyväskylä varmasti minulle paras paikka meidän maassamme, jossa voin tätä kyseistä alaa opiskella. Jyväskylässä oli ensimmäinen oppikoulu, ja myöskin suomen ensimmäinen opettajankoulutuslaitos. Meillä kasvatustiede on siis oikea ylpeysaine, ja sen kyllä näkee opettajista, tutkijoista sekä kurssien sisällöistä. Muita painotuksia ovat toki esimerkiksi Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä esim. informaatioteknologian tiedekunta.

Kaikki kampukset ovat kivasti lähes vierekkäin, ja matka taittuu nopsaan kampusten välillä kävellen tai pyörällä. Tämä on mukava esim. sivuainevalintojen kannalta, sillä ei tarvitse reissata pitkiä matkoja pitkin kaupunkia toiseen paikkaan luennolle. Muutenkin on mukava kun kampusalue on ns. tiivis, eli kaikki opiskelijat pyörivät samoissa ympäristöissä. Ei tule sellaista leiriytymistä vain oman tiedekunnan kanssa, vaan kaikki opiskelijat liikkuvat dynaamisesti eri rakennusten välillä. 




Jyväskylässä taitaa olla ihan ennätysmäärä opiskelijoita suhteessa muuhun asukaslukuun- nuoria siis riittää. Se näkyy niin katukuvassa kuin poikkitieteellisissä opiskelijabileissäkin. Lisäksi liikunnallisuus näkyy joka paikassa. Kaikki kulkevat pyörällä paikasta toiseen ja munkin reitilläni yliopistolle on autotien sivussa erikseen pyöräkaistat. Sen lisäksi liikuntamahdollisuusksia on ihan laidasta laitaan, eikä varmasti mikään harrastaminen jää mahdollisuuksien vähäisyydestä kiinni. Itse ajattelin lähteä kaverini kanssa seuraavaksi kokeilemaan lacrossea!

Hintataso on opiskelupaikaksi juuri sopiva, ja vaikka itsekin asun ihan ydinkeskustassa 39 neliön yksiössä, on minulla varaa maksaa siitä- toisin olisi Helsingissä. Siksi tunnen, että pystyn Jyväskylässä opiskellesani elelemään opiskelijaelämää ns. mukavammin, sillä hintataso ei ole niin huiman korkea. Jos jotain negatiivista täytyisi kuitenkin sanoa, sanoisin sen ettei Jyväskylästä oikein löydy oman alani töitä. Siksi suunnitelmissa onkin mahdollisesti vaihtaa maisterivaiheen alkaessa Helsinkiin, jotta harjoittelu omissa töissä olisi mahdollista. 

Kuten jo aikaisemmin totesinkin jossain postauksessa, oli omalla kohdallani tämä konkreettinen maisemanvaihdos ihan täydellinen juttu. Pääsin aloittamaan ihan uudessa ympäristössä oman elämäni, ja itenäistymään ihan eri tavalla kuin jos olisin jäänyt kotikulmilleni pyörimään. Siksi suosittelenkin kaikille jotka harkitsevat maisemanvaihdosta vain ottamaan ja repäisemään- nuorena pitää kokeilla, etsiä ja ottaa mahdollisuuksia vastaan! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika