Slider

Ruokavalioni kulmakivet.

5/12/2014





Ruokapostausta monet ovat toivoneet, ja nyt ajattelinkin lyhyesti tiivistää yhteen postaukseen ruokavalioni kulmakivet. Taas alkuun on hyvä kerrata pääseikat, jotka kaikissa ruokavaliopostauksissa ovatkin tulleet ilmi- olen siis lakto-ovo vegetaristi ja samalla pyrin syömään lähes gluteenittomasti. Ruokavammaisuuksia siis riittää, ja olenkin 13-vuotiaasta tehnyt joka päivä omat ruokani itse. Suurin osa on niin omituisia mössöjä ja hässäköitä etteivät mut niitä edes suostu maistamaan.. :D Mutta niissä on kaikki ravintoaineet kohdallaan ja jääpähän mulle itselleni enemmän! ;)

Aamupalana toimii yleensä joko jokin mysli tai pari leipäpalaa kasviksilla. Lisäksi monena aamuna seikoitan pehmeää maitorahkaa (joka on mun aivan ykköslemppari) mehukeittoon ja vetelen sitä proteiinia saadakseni. Joinain aamuina kun pitää syödä kunnon tukeva aamupala keitän kaurapuuron, johon heitän sekaan esim. raejuustoa ja mustikoita. Lisäksi joka aamuinen hengähdyshetki on se, kun luen hesarin kannesta kanteen ja samalla lipittelen pari isoa kupillista kahvia.





Lounas on lähes aina jokin kevyt ja raikas salaatti, josta ei tule liian ähky olo mutta joka täyttää kivasti. Yleensä pohja on aina sama (romainesalaattia, rucolaa ja pinaattia) ja päälle heitän mitä kaapista sattuu löytymään. Mm. siemeniä, halloumia tai fetaa, quornia, punasipulia, kasviksia, kananmunaa.. Kaikista parhaat krutongit teen itse paahtamalla Lapin rillaa paahtimessa ja siitä murustan salaatin päälle. Kastikkeena kaikessa ruuanlaitossa mulla toimii tumma ja vaalea vinegrette.


Välipalaa syön harvoin, mutta jos syön niin se on yleensä mitä käteen sattuu. Kuten monesti tullut esille, en todellakaan ole mikään tiukkisruokailija ja lähes joka päivään kuuluukin jotain herkkua- oli se sitten pullaa, jäätelöä, suklaapatukka tai jotain muuta. Koska kuitenkin liikun paljon ja rakastan makeaa, sallin itselleni pieniä herkkuja joka päivä- mitään katastrofaalista siitä ei tähänkään mennessä ole seurannut.



Päivällinen onkin yleensä sitten tankkausta illan treeniä varten. Silloin vedän aimo annoksen hiilaria ja proteiinia jotta jaksan. Yleensä päivästä toiseen ruokani on sekalainen mössö, jossa pohja on sama mutta hiilarinlähde (pasta,riisi,tattari, kvinoa) vaihtelee. Käytän tomaattimurskaa, quorn rouhetta, parsakaalia, siemeniä ja joskus lisänä fetaa sekä linssejä. Kaikki pannulla sekaisin ja siihen kylkeen hiilarit. Maustan ruuat mustapippurilla ja ruususuolalla, jotka riittää oikein hyvin. Tuolla sekoituksella jaksaa, enkä kyllästy siihen koskaan! Toinen päivällislemppari on risotot, joita teen esim. parsasta ja vuohenjuustosta. 

Iltapala on lähes aina sitä, mitä mun tekeekään mieli. Joskus se on munakasta, joskus karjalanpiirakkaa. Yleensä se on leipää tai jotain muuta suolaista, jota treenin jälkeen tekee mieli. Joskus syön myös fastin protein puddingia (mustikka ja toffee on ihan lemppareita!). Iltaan kuuluu myös pieni kannullinen vihreää teetä, jolla korjailen treenin nestehukkaa. Se myös pistää kivasti aineenvaihduntaan tehoa. Muutenkin juon vettä päivän aikana melko paljon, noin 2-3 litraa pelkkänä vetenä. Se on paljon hikoilevalle magnesiumlisän kanssa ehdotonta :)


Vielä lisäravinteista sen verran, että tällä hetkellä käytän C-poretablettia, D:tä, Saccharomyces boulardiita, omega 3:a sekä magnesiumia. Nuo kaikki nappaan aamuisin jotta saa tehoa päivään. Kohta kun pääsee ulos ja aurinko alkaa paistelemaan, jätän D:n pois, muiden kanssa jatkan vuoden ympäri. Mitään rasvanpolttajia tai muita treenihärpäkkeitä en käytä, enkä niiden voimaan fiilistreenailijalla edes usko :)

12 kommenttia:

  1. Typerä kysymys, mutta minkä merkkistä mysliä yleensä syöt? Niissä joissain kun tuppaa oleen niin pirusti sitä sokeria ja sitten ne ns. terveellisemmät vaihtoehdot (eli vähäsokeriset) ei maistu millekään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En syö kaupan versioita ollenkaan, vaan haetaan mökkipaikkakunnaltamme Sysmästä eräältä luomutuottajalta sitä suoraan tilalta. Ravintoarvoja siitä en sen suuremmin tiedä, mutta se sisältää luomukauraa, omenaa sekä karpaloa!

      Poista
  2. Anonyymi5/12/2014

    En tiiä oonko oikeessa mut muistan lukeneeni et magnesium kannattas ottaa illalla :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kardiologini neuvoi mun ottamaan aamulla. :)

      Poista
  3. Kiitos kivasta postauksesta. Sain salaatista hyvää vinkkiä omaankin syömiseen. Olenkin miettinyt, että kesää kohti siirryn kans kokonaan salaattilounastajaksi ja sitten ennen illan treenejä vähän raskaampaa ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sait tästä vinkkiä itsellesikin! :)

      Poista
  4. Anonyymi5/12/2014

    Mäki haluun syyä noin! On jotenki automaattisesti ajatellu että pieniki herkku päivässä pilaa kropan ja että illalla ei kannata vetää leipää tai muita hiilareita. Mut sähä näköjää syöt ja oot silti ton näkönen!!! Miten muuten käytät siis tona kvinovaa? Ku ostin sitä mut en oikee tiiä miten yhistellä:D Hei ois kiva jos laittaisit kuvia sun ruuista aina välillä ja vähä avaisit mitä ne sisältää!:D Ku itekki tykkään risotoista yms:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toi on niin tätä netin ja fitnessblogien aikaansaamaa vääryyttä! Kenenkään ei pitäis ajatella niin :) Normaaliin syömiseen kuuluu myös hiilarit ja herkut! Ei niistä automaattisesti liho- kohtuus kaikessa.

      Kvinoaa keitän lisukkeeksi esim parsan, quornin ja tumman vinegreten kanssa. Musta se sopii hiilariksi melkeen mihin vaan esim riisin ja pastan tilalle :)

      Poista
  5. Anonyymi5/12/2014

    Jotenki niin ihana lukee, että syöt sillai suht rennosti maalaisjärkeä käyttäen, ilman miljoonaa erilaista "treenihärpäkettä" ja silti oot noin upeessa kunnossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! :) Se on mun tarkoituskin näillä postauksilla, täällä netissä toitotetaan ihan liikaa dieeteistä ja kaikista ihme fitnessjauheista. Normaali ruoka kunniaan!

      Poista
  6. Upeeta et syöt noin normaalia ja perusarkiruokaa!:) Ja koet sen toimivaksi? Stressaatko paljon ruuasta ja syömisestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, enkä stressaa pätkääkään! Ruuan ja syömisen kuuluu olla nautinto, ei huolenaihe :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika