Slider

Näin saat spagaatin.

5/27/2014




Huomaan usein katsellessani blogini liikenteen lähteitä, että iso osa googlen kautta tulleista googlettaa jotain spagaatiin ja sen harjoitteluun liittyvää. Olen tehnyt tuosta aiheesta vain yhden postauksen aiemmin, joten ajattelin hieman päivitellä ohjeita taas. Venytän spagaatit auki lähes jokaisen kuntosalitreenin perään, joten lepopituus lihaksissa pysyy spagaatin "mittaisena". Tässä siis ihan perusohjeita ja lopussa pikku kikkoja joilla saa jo hieman edistyneempikin harjoittelija lisää tehoa venyttelyihinsä!



----

Lämmittely: Parhaiten lihakset venyvät hieman lämpiminä, suoraan treenin jälkeen ei kuitenkaan kannata lähteä syviin venyvyyttä hakeviin liikkeisiin (lyhyet palauttavat riittävät silloin). Yleensä lämmittelen koko vartalon liikkeillä, kuten kyykyllä, x hypyllä, polvennostoilla jne. Mielikuvitus on rajana :) Pari minuuttia tai niin pitkään että veri tuntuu kiertävän.


Takareisi: Yleensä teen muutamalla eri liikkeellä. Mm. jalat yhdessä ja toisen jalan puoleen kurottaen.



Lonkankoukistaja: Tuttu perusliike, etujalka 90 asteen kulmassa ja painu alas. Tehosta nostamalla takajalkaa koukkuun (etureisi).


Pakara: Monta variaatiota, tämä toimii minulla. Etujalka 90 asteen kulmaan ja painu hitaasti suoraan alas.



Etureisi: ks. kohta lonkankoukistaja.



Edellä oli perusliikkeet, joilla venytät spagaatia erityisesti aloittelijana. Asentoa ja lisää sulavuutta liikkeeseen saat muutamilla kikoilla, tässä niistä muutama.

Lähentäjät salmiakkivenytyksessä: Jalat vastakkain, tarvittaessa painu eteen alas.



Nilkan ojennus spagaatiasennossa:  Jalkapöydän lihakset vaativat myös venytystä ojentuakseen kauniisti.



Takajalan taivutus spagaatiasennossa: Venytä vatsaa sekä ojentajaa. Spagaatiasennossa ota takajalastasi kiinni ja varovasti taivuta sitä kohti päätä.





6 kommenttia:

  1. Kauanko menee about aikaa että spagu onnistuu jos on jo suht venyvä? Mitä arvelet?
    Ja sit tämmönen random kysymys :D kui pitkä oot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En toki osaa toisten puolesta sanoa, mutta itse tosiaan intensiivisellä venyttelyllä sain sen yhdessä kesässä :) Olen 166cm!

      Poista
  2. moikka laura, mun blogissa olis sulle pieni haaste :-) tai jos et jaksa haasteita nii palkinto :-D www.inmytrainingshoes.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! :) Vastailen vähän myöhässä mutta postaus luettu ja olen otettu tunnustuksesta!

      Poista
  3. Voi vitsit, pitäisikin alkaa harjoittelemaan taas spagaatia. Nuorempana olin paljon spagaatissa mutta nyt vaatisi kyllä varmasti useamman päivän venyttelyt ennenkuin menisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lihaksissa lepopituutta on, sehän menee nopsasti. Ei muuta kuin venyttelemään!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika