Slider

Back in the saddle

5/20/2014





Joku varmaan muistaakin, kuinka viime syksynä kirjoittelin herätelleeni ratsastustaitojani uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen. 8 vuotta kävin viikoittain tunneilla, mutta sitten aikaa ei enää ollut pitkiin matkoihin, ja samalla sali vei voiton. Löysin kuitenkin ihanan yksityistallin jossa liikuttelen muutamaa heppaa omaksi huvikseni. Samalla hepat saavat liikutusta, mutta lähinnä vain läpiratsastan niitä (eri askellajit läpi, taivutukset asetukset ja niin edelleen). Ilman opettajaa on hankala alkaa mitään vaikeampia koulukiemuroita muistelemaan, mutta toisaalta en niitä niin kaipaakaan. Tärkeintä on se vapauden fiilis joka hevosen kanssa toimiessa tulee. Eläimen kanssa liikkuessa olo on täysin erilainen kuin jumppasalilla- ei suoriteta, aistitaan ympäristöä. Kaikki muu unohtuu kun keskittyy kuuntelemaan hepan eleitä ja kehonkieltä.


Alkuvuoden olin kuitenkin poissa tallilta ylppäreiden ja pääsykokeiden takia. Heti kun sain ne alta pois hurautin taas tallille ja ah se olo oli niin terapeuttinen! Kun hepat hörähtää tervehdykseksi ja selvästi nauttii rapsutuksista niin tunnen olevani taas se pieni heppatyttö-Laura joka vietti kaikki kesänsä tallilla karsinoita siivoillen ja poneja harjaillen :D. Ei siitä ikinä pääse vaikka kuinka kasvaisi- ja monihan aloittaakin aikuisena uudestaan. Toisaalta ei se ole myöhäistä vieläkään aloittaa, missään nimessä! 


Lauantaina ratsastelin Flinkur-nimistä issikkaa ensin kentällä jumppaillen ja lopuksi tehtiin upeassa säässä maastolenkki läheiseen metsään. Eilen taas lähdin ratsastelemaan 27-vuotiasta risteytysponiherraa, mutta älyttömän kuuma sää esti meitä tekemästä kovinkaan reipasta treeniä. Lähinnä ympyrätyöskentelyä käynnissä ja lyhyitä pätkiä ravaten ja laukaten. Lopussa saatiinkin sitten niskaamme vesi/raekuuro, joten hepan pesu jäi sikseen ja hoitui kätevästi siinä- tosin samalla myös oma suihku :'D Mutta tallilla ei haittaa vaikka paita olisikin kurassa ja hiukset litimärät. Edes minä, joka yleensä olen tarkka siitä miltä näytän en siellä jaksa sille edes ajatusta antaa.



Ja vitsi miten tehokasta treeniä se onkaan- kokokroppajumit nimittäin kiittää ja kuittaa. Keskivartalon tuki, pohkeiden käyttö ja ylävartalon ohjaus sekä kontrolli. Laukkatyöskentelyssä ja samoin harjoitusravissa sitähän itsekin ihan hengästyy! Varsinkin jos plusasteita on vähänkään enemmän. Kyllä se litranen vesipullo menee tunnin jälkeen huiviin. :D Älkää siis aliarvioiko ratsastuksen tehoa sitä kokeilematta! ;) 


Heppalaura kuittaa tältä kertaa, ja suuntaa huomenna pienoiselle kuvausmatkalle keskisuomeen.
 Palaillaan siis viimeistään perjantaina! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika