Slider

Treenikenkäni

3/31/2014



Sain tällaisen postausehdotuksen jonkin aikaa sitten kommenttiboksiin, ja ajattelin etten oikeastaan kengistäni olekaan koskaan sen tarkemmin kirjoitellut muuta kuin niitä ostaessa. Tosiaan käytän siis useampia kenkäpareja samaan aikaan niin salilla, jumpissa kuin juostessakin. Spinningiin on myös olemassa omat kenkänsä. Kuinka monet treenikengät sitten kannattaisi yhtäaikaa omistaa?

Yleisesti sanotaan, että ainakin parit jottei jalka pääse liiaksi tottumaan yhteen kenkään. Myös esim. kovat jumpat vaativat kovemman iskunvaimennuksen kun taas salin puolella saattaa haluta pitää kevyempiä ja taipuisampia kenkiä. Myöskään spinningiä en voisi kuvitella polkevani ikinä tavallisilla jumppatossuilla. Myös juoksuun kannattaa hankkia omalle jalalle sopivat, iskunvaimennetut kengät. Erityisesti juoksukenkiä hankkiessa kannattaa teettää fysioterapeutin testit jalan asennosta, sillä esim. ylipronaatio on melko yleinen ongelma (myös allekirjoittaneella). Mutta tosiaan, tässä siis kaikki tällä hetkellä käyttämäni kengät kuvattuina ja selitysten kera teille, jotka sitä toivoitte. Olkaapa hyvät!


Vähän vanhemmat Nike Air-kengät, joita käytän satunnaisesti salin puolella tai vapaa-ajalla.

Adidas Adipure trainer. Paljasjalkakenkien tyyppiset kengät, jotka nykyään käytössä lähinnä salin puolella.

Herkkuvärisiä Nike Free 5.0-kenkiä. Eniten käytän aniliininpunaisia kenkiä, jotka koitan ensin "kuluttaa" loppuun, ennen kuin siirryn keltaisiin. Nämä siis käytössä niin jumpissa kuin salillakin, mutta pääasiallisesti jumpissa hyvien iskunvaimentimiensa ansiosta.

Shimanon spinningkengät, jotka ovat uskollisesti palvelleet jo kolmisen vuotta. Kova ja tukeva pohja takaa helpon polkemisen, klossit aukeavat sivusuuntaan. Näitä kenkiä voin ehdottomasti suositella! Kengissä ei myöskään ole sidottavia nauhoja, vaan parit kätevät tarrat ja tuollainen laskettelumonoista tuttu lukko. :D


Juoksulenkeillä on käytössä Asicsin geelivaimennetut lenkkarit. Nämä on ehkä parhaat lenkkarit, jotka mulla on koskaan olleet. Tosi mukavat jalassa, tukevat ylipronatoivalle jalalle ja askel rullaa.


Mitkä kengät teillä on treenatessa, spinnatessa tai juostessa käytössänne? 

16 kommenttia:

  1. Mää en tiiä mikä mun jalkoja vaivaa, joko vääränlaiset lenkkarit tai vääränlainen askellus. Sen seurauksena mulla on ollu vuoden ajan vähemmän tai enemmän penikat kipeenä. Joskus helpottaa, mut _heti_ jos kerrankaan erehtyy menemään lenkille ni kipu on ihan järjetön. Pikkasen syö naista, kun lenkille pitäs päästä (ei vielä oo kauheena varavaihtoehtoja, oottelen teitten putsausta, että pääsee rullaileen) mutta jalat ei anna periksi -_- Fysioterapeutille kai täytyy suunnata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa että toi kipu voi johtua täysin kummasta tahansa. Luultavasti pikainen visiitti fysioterapeutille olisi nyt paras vaihtoehto. Toivottavasti vika selviää! :)

      Poista
  2. Noi freet on niin herkun väriset!

    VastaaPoista
  3. Noita free kenkiä mulle onkin kertynyt jo neljät, oho :D niitä käytän sekä jumpissa että salilla. Spinningiin mulla ei ole erikseen kenkiä, koska niin harvoin käyn. Mutta jos joskus innostun enimmän polkemaan niin kai siihen pitäisi kunnon kengät hommata. Voiskohan jopa johtua kengistä että saan usein spinningissä kramppeja pohkeisiin...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa. Ne polkimet painaa muuten jalkoihin aivan älyttömästi- mulle yksiin kenkiin jopa reiän pohjaan. Polkemistekniikka ja asentokin on jumppatossuilla ihan erilainen. Kipu ja krampit voivat siis hyvinkin suurella tod.näköisyydellä johtua siitä.

      Poista
  4. Salilla käytössä Freet, lenkillä Pegasukset. Niken nimeen siis vannotaan ;)

    VastaaPoista
  5. Mää muistan ikuisesti sen tunteen kun hommasin spinukengät ja johan alko homma tuntumaan paljon mielyttävämmältä. Olin ennen polkenut tuskissaan olemattomilla tossuilla, ja ne sisäpyöräilyyn tarkoitetut kengät kun hommas nii sai tuntumaakin siihen polkemiseen ihan erilailla! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan täysin erilainen fiilis! Yleensä sanonkin jumppatossuilla polkeville että kokeilee kaverilta, siinä vaiheessa ostopäätös taitaakin olla melkein jo tehty :D

      Poista
  6. Intersportissa henkilökunta tekee ihan ilmaisen jalka-analyysin! Sieltä sain hyvin neuvoja kun kyselin millaista kenkää kannattaisi etsiä mun räpylöille :D
    Mä oon aivan samaa mieltä noista Asics juoksulenkkareista. Mulla ei ollut rakon rakkoa meidän lenkin jälkeen?! Ensi kerralla voidaan mennä siis lujempaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mä sain myös analyysin stadiumin fyssarilta :) Asicsit on huiput!

      Poista
  7. Anonyymi4/01/2014

    Haluaisin myös hankkia Nike freet, mutta ei raaski ostaa kun ei tiedä kuinka istuu ja sopivat omaan jalkaan, on sen verran arvokkaat kengät. Kenkiä kun ei testikäyttöön ole olemassa ja en tiedä kannattaako käytettynä ostaa. Halvalla jos käytetyt löytyisivät niin voisi ainakin kokeilla kuinka tuollainen kevyt kenkä sopii omaan jalkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko sulla mahdollisuutta kokeilla joltain kaverilta? Ja kaupassa myyjä kyllä osaa ohjeistaa sopiiko kenkä sun jalkaan ja käyttöön!

      Poista
  8. Miekin sain vihdoin noi Free 5.0 -kengät ostettua toissa viikolla Stadiumin tarjouksesta vaalean turkooseina ja ne on ihanat! :) Silti haluaisin niin kovasti myös nuo neonkeltaset... Lisäks kaapista löytyy harmaat Free 3.0 -tossut ja pinkit Lunarlonit kovempaan pomppimiseen. Spinnikenkiä oon himoinnu tässä jo jonkun aikaa, kun omallekin salille tuli sisäpyöräilytunteja ja täällä Helsingissäkin on tullu silloin tällöin käytyä. Siunkin tuntia olis kiva päästä joskus kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spinukengät on aivan ehdottomat jos polkemista haluaa tosissaan tehdä! Saa niin eri tavalla tekniikan ja polkemisen hallintaan :) Tulehan ihmeessä munkin tunnilleni käymään jos täällä suunnalla pyörit!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika