Slider

PITÄÄKÖ SILMÄNYMPÄRYSVOIDETTA OIKEASTI KÄYTTÄÄ?

8/06/2019

*Kaupallisessa yhteistyössä LookFantastic, sisältää affiliate-linkkejä

Olen liian pitkään ollut se päivittäin meikkaava ja muuten ihoaan hoitava tyyppi, joka ei kuitenkaan ole osannut käyttää silmänympärysvoidetta. En oikeastaan ole ymmärtänyt sen merkitystä tai pitänyt sitä tärkeänä. Silmänympärysvoide on pyörinyt minulla kaapissa tähän kevääseen saakka, johon mennessä olen käyttänyt sitä lähinnä satunnaisesti silloin, kun olen jaksanut. Nyt kevään ja kesän aikana kuitenkin ihonhoidossani on tapahtunut käänne silmänympärysvoiteen suhteen, josta kiitos kuuluu Eevis Liedeksen Beauty Snacks -podcastille, jossa hän on perustellut voiteen merkitystä osana ihonhoito- ja kauneusrutiineja. Löysin myös Eeviksen Cream Files -blogista lisää tietoa silmänympärysvoiteen vaikutuksista ja merkityksestä, joihin viittaankin tässä postauksessa. Siispä kiitos Eevis, kun sait minut vihdoin käyttämään sy-voidetta ja myös inspiroit kirjoittamaan tämän postauksen!


Miksi silmänympärysvoidetta tulisi käyttää? Silmänympäryksen iho on paljon ohuempaa kuin iho muualla kasvoissa. Silmänympärysiholla ei ole juurikaan talirauhasia (paitsi ripsien tyvessä), jonka vuoksi kosteus myös haihtuu siltä kasvoja nopeammin. Myös ihoa suojaava ns. hydrolipidikalvo on silmänympärysiholla ohuempi, jolloin ihon oma rasva ei suojaa tätä ihoa yhtä tehokkaasti kuin muualla kasvoissa. Ohut silmänympärysiho sisältää myös vähemmän kollageenia ja siinä oleva mikroverenkierto on hitaampaa. Edellä mainituista syistä johtuen silmänympärysiho voi ärtyä muuta ihoa helpommin, jonka lisäksi myös juonteet, kuivuus ja rypyt ilmenevät siinä helpommin. Silmänympärysvoiteen tarkoituksena onkin erityisesti kosteuttaa ja ravita ohutta sekä herkkää silmänympäryksen ihoa. Monesti voiteen käytön aloittamista suositellaan viimeistään siinä vaiheessa, kun säännöllinen silmämeikki astuu mukaan kuvioihin.

Miksi silmänympäryksille pitäisi olla oma tuotteensa? Eikö tavallinen kasvovoide riitä? Silmänympärysvoiteissa on tavallisista kasvovoiteista poikkeavia ainesosia, joissa muun muassa molekyylikoko on paljon pienempi. Tuotteet myös imeytyvät silmänympärysiholle nopeammin, sekä vastaavat sisällöltään sen tarpeisiin paremmin. Tavallista kasvojen kosteusvoidetta, öljyjä tai seerumeita ei kannata käyttää silmänympäryksille, sillä niiden koostumus saattaa olla liian voimakas ja saada silmät esimerkiksi ärtymään tai turpoamaan. 

Miten ja milloin silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää? Voide kannattaa levittää silmänympäryksille iltaisin, jolloin se ehtii vaikuttaa tehokkaasti yön aikana. Silmänympärysihon ollessa todella ohutta ja herkkää, kannattaa levittäessä välttää liian kovaa painetta – tästä syystä voide suositellaankin monesti levittämään ihmisen 'heikoimmalla' sormella, eli nimettömällä. Voidetta riittää pieni pisara, joka hierotaan sormien välissä ja levitetään sitten sekä alaluomelle että yläluomen kulmaluulle. Kulmaluulta voidetta imeytyy levityksen jälkeen myös liikkuvalle luomelle sopivasti.


Haluaisin myös tässä yhteydessä suositella muutamaa silmänympärysvoidetta erilaisiin tarkoituksiin, joista varmasti tekin saattaisitte löytää oman uuden luottotuotteenne. Valitsin tähän postaukseen mukaan kaksi Lookfantasticin The Beauty Set -yhteistyön merkeissä saamaani voidetta sekä aikaisemman luottotuotteeni Lumenelta.

SEPAI LIGHT CIRCLES EYE SERUM*. Seerumimainen silmänympärysvoide kirkastaa ja elvyttää silmänynpärysihoa C-vitamiinijohdannaisen avulla. Sepain kehittämä C-vitamiinijohdannainen antaa perinteisen C-vitamiinin etujen lisäksi tuotteelle entistä paremman toimivuuden ja tehokkuuden. Aktiivisten aineiden yhdistelmä auttaa korjaamaan ja neutraloimaan silmien ympärillä esiintyviä sävyvirheitä, kuten sinisyyttä, keltaisuutta tai violettia. Lisäksi tuote sisältää myös silmien alla ilmeneviä heemaryhmiä poistavia aineita, ihon kirkastajia ja sävyn parantajia. Tuote sopii normaalille ja kuivalle iholle, jonka lisäksi se on vegaaninen, ei sisällä silikoneja, allergeeneja, toksiineja, öljyjohdannaisia tai parabeenejä.

CULT 51 EYE REPAIR*. Tuotteen tehoaineet toimivat harmoniassa ihon kanssa, ja niiden avulla on mahdollista taistella erityisesti ikääntymisen merkkejä vastaan. Silmänympärysvoide täydentää ihon kosteutta ja ravinteita, jonka lisäksi se vähentää juonteita ja ryppyjä sekä kirkastaa ja sävyttää silmänalusihoa. Jatkuvalla käytöllä silmien alue muuttuu kirkkaammaksi ja sileämmäksi sekä näyttää nuorekkaammalta.


LUMENE LÄHDE HYDRATING EYE GEL*. Lähde-tuotesarja yhdistää puhtaan pohjoisen lähdeveden kosteuttavaan ja mineraalipitoiseen koivunmahlaan. Tämän silmänympärysgeelin erittäin kevyt koostumus sisältää myös B5-provitamiinia. Yhdessä nämä tehoaineet auttavat tekemään silmänympärysihosta virkeämmän näköisen ja kosteutetun. Hydra-teknologia kosteuttaa ihoa tehokkaasti koko päivän ajan. Hajusteeton silmänympärysgeeli auttaa lisäksi häivyttämään silmänalusten tummuutta. Tuote on vegaaninen ja sopii kaikille ihotyypeille. 



Yhteenvetona postauksen otsikon kysymykseen voidaankin siis todeta, että kyllä – silmänympärysvoidetta todella kannattaa oikeasti käyttää. Lisäämällä tuotteen osaksi iltarutiinia voi vaikuttaa ohuen silmänympärysihon ärtymiseen, kosteutukseen sekä mahdollisten juonteiden ja ryppyjen syntymiseen. Kokeilemalla löytää varmasti itselleen sen sopivimman luottotuotteen silmänympärysiholle, ja esimerkiksi tämän postauksen vinkeistä voi aloittaa. Onko teillä jokin suosikki silmänympärystuotteista puhuttaessa? Entä käytättekö silmänympärysvoidetta säännöllisesti? 

PS. Koodilla TBSLAURAANNIKA saat jatkuvasti 22% alennuksen valikoiduista Lookfantasticin tuotteista. Shoppailemaan pääset tästä*!

Laura

2 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt sy-voidetta säännöllisesti pian kuusi vuotta. Aloitin tuolla Lumenen silmänympärysgeelillä, mutta kun siirryin pääsääntöisesti käyttämään luonnonkosmetiikkaa, vaihdoin merkkiä. Tällä hetkellä käytössäni on Avrilin sy-voide.
    Itse käytän sy-voidetta sekä aamulla että illalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla sy-voide onkin ollut jo pitkään käytössä! Tuossa ajassa alkaa varmaankin huomata jo myös pitkäaikaisempia voiteen vaikutuksia. Joissakin ohjeissa tosiaan neuvotaan käyttämään voidetta sekä aamuin ja illoin ja uskonkin, että se on myös ihan hyvä vaihtoehto – itse olen vaan aamuisin niin kiireinen, että skippaan suosiolla yhdenkin aikaa vievän vaiheen, haha!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika