Slider

OLOHUONE SAI UUDEN ILMEEN

8/03/2019

*sisältää affiliate-linkkejä

Ensimmäinen ajatukseni tämän tekstin kirjoittamista aloittaessani oli, että vihdoin se on meidän! Nimittäin olohuone sai tällä viikolla täysin uuden ilmeen, kun vihdoin vuoden asumisen jälkeen hankimme olohuoneeseen oikean kokoisen maton. Olkkari on tässä asunnossa todella suuri tila ja oikeastaan omasta mielestäni siitä löytyy jopa hukkaneliöitä, jotka olisi voinut käyttää tehokkaamminkin. Aikaisemman kodin ollessa yksiö myös meidän mattomme olivat kooltaan 160cm x 200cm tai 80cm x 300cm, joten myös niistä kaikki näyttivät olohuoneessa hieman vajaille – paljasta ja tyhjää lattiapintaa jäi todella paljon. Uuden oikean kokoisen maton hankkiminen tähän tilaan on pitkään ollut puheasteella, mutta siihen se sitten onkin jäänyt.

Olen varmasti monen muun skandinaavisen sisustajan lailla haaveillut pitkään tanskalaisen Linie Designin Asko* -mallisesta matosta, erityisesti mixed-värissä. Matto on 90 prosenttisesti villaa, joten se on myös miellyttävä jalkojen alla ja materiaalina puhdistaa hyvin itse itseään. Värinä mustavalkoinen on mielestäni varsin ajaton, eikä kuosikaan sinänsä vanhene vaikka trenditkin muuttuisivat. Myös käytännön esimerkkejä maton tyylikkyydestä yhdistettynä skandinaavisiin selkeisiin linjoihin löytyy paljon esimerkiksi Instagramista.


Muutama päivä sitten olimme poikaystäväni kanssa muuten vain kaupoilla, kun satuin mainitsemaan tästä mattohaaveestani. Käytiin katsomassa mallia Vepsäläisellä, ja samalla itse asiassa huomasimmekin kaikkien Linie Designin mattojen olevan -20% alennuksessa. Saan kiittää poikaystävääni hyvistä sisustusnäkemyksistä, sillä myös hän tykästyi mattoon saman tien, eikä asiasta tarvinnut edes keskustella – matto lähti mukaan saman tien! Hintaa 200cm x 300cm kokoisella matolla oli alennuksen jälkeen hieman reilut 280 euroa, joka on mielestäni kohtuullinen hinta käsin kudotusta villamatosta.



Nyt kun matto on löytänyt paikkansa ja muotonsa olohuoneesta, tuntuu koko tila yhtenäisemmältä ja kodikkaammalta. Myös olohuonetilaa tuntuu tulleen paljon enemmän lisää, kun kylmä laminaattilattia peittyy pehmeän villamaton alle ja samalla myös ison olohuoneen ja avokeittiön akustiikka parani. Lisäksi matto tulee olemaan Kaapolle ihana paikka juoksennella ja pyrähdellä ilman, että tassut luisuvat liukkaalla laminaattilattialla. Mitä te tykkäätte tästä mattovalinnasta? Onko Linie Designin Asko-matto myös omalla hankintalistallanne?

PS. Linie Designia myy verkossa esimerkiksi Ellos Home*, josta löytyykin Asko-maton lisäksi monia muitakin kauniita Linien mattomalleja!


Laura

4 kommenttia:

  1. Tosi makeen näköinen matto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se näyttää minustakin vaan päivä päivältä paremmalta :)

      Poista
  2. Ihana matto, sopii tosi hyvin!:) Muutenkin kaunis ja kodikas olohuone -aika ihana tuo sohvatyynyjen rivistökin!<3
    Mukavaa viikkoa!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida! Tykkään Marimekon tyynyjen kuoseista myös todella paljon :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika