Slider

TESTISSÄ MELVITA - LUONNONKOSMETIIKKA

4/28/2017


Olemme melko uusia tuttavuuksia luonnonkosmetiikan kanssa, ja oikeastaan kokemukseni rajoittuvat yhteen aikanaan Bette Boxista tulleeseen kuorintavoiteeseen. Luonnonkosmetiikka on kuitenkin alkanut kiinnostaa entistä enemmän, kun olen pikkuhiljaa siirtynyt eläinkokeettomiin ja vegaanisiin tuotteisiin. Minulle tuli mahtava tilaisuus testata luonnonkosmetiikkaa, kun Melvita-niminen brändi lähetti* minulle testiin muutamia tuotteitaan. Joten, tässä teille lyhkykäinen esittely sekä oma arvioni heidän luonnonkosmetiikastaan!

Melvita oli minulle brändinä täysin uusi enkä ollut heistä ikinä kuullut, vaikka heidän tuotteitaan myydään muun muassa Stockmannilla ja Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupassa. Kyseessä on siis sertifioitua luonnonkosmetiikkaa oleva sarja, jonka juuret ovat Ranskassa. Tuotteet valmistetaan luontoa kunnioittaen, vastuullisista raaka-aineista eivätkä ne sisällä synteettisiä ainesosia. Eläinkokeita ei käytetä lopputuotteiden tai raaka-aineiden testauksessa, eikä nettisivujen myymälätsekkauksen mukaan tuotteita myydä myöskään Kiinassa (jossa kaikkien tuotteiden eläinkokeilla testaus on pakollista). Kokonaisuudessaan tällaiset arvot ovat juuri sitä mitä haluaisinkin omilla kulutustottumuksillani tukea ja kannattaa. 

Sain itselleni testiin kahden eri tuotesarjan tuotteita, L'Or Bio-sarjaa sekä Nectar De Roses-sarjaa. Tuotteiden mukana ei tullut sen tarkempaa korttia tms. josta olisi selvinnyt sarjojen eroja, mutta pakkauksia sekä verkkosivuja tutkimalla ymmärsin että L'Or Bio sisältää viittä erilaista orgaanista öljyä jotka kosteuttavat sekä ravitsevat ihoa. Nectar De Roses sen sijaan hyödyntää villiä ruusua sekä ruusuvettä, jotka yhdessä kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Nämä tuotteet myös tuoksuvat aidosti ruusulle. 



Kokeilin ensin Nectar De Roses-sarjan kasvotuotteita. Testasin misellivettä, kasvovoidetta, kasvosuihketta sekä silmänympärysvoidetta. Rakastan ruusuntuoksua, jonka vuoksi nämä tuotteet tuntuivatkin iholla ihanalta ja jättivät jälkeensä hyvän tuoksun. Ruusu on varmasti mielipiteitä jakava tuoksu, mutta jos siitä tykkäät ovat nämä tuotteet ihan ehdoton testattava. Voiteiden luvattiin antavan runsasta kosteutusta ja pehmeyttä, ja sitä ne myös tekivät. Jopa minun roa-kuurista kuiva ihoni sai tuotteista tarvitsemansa kosteutuksen päivän ajaksi.

Omaksi suosikikseni nousi kosteuttava päivävoide, joka jää ehdottomasti päivittäiseen käyttöön. Toisena lempparina, ja ehkä jopa hieman yllättäjänä, oli raikastava ruusuntuoksuinen kasvosuihke jolla voi sekä kiinnittää meikin että kosteuttaa kasvoja.




Seuraavana testiin pääsi L'Or Bio-sarjan orgaanisia öljyjä sisältävät tuotteet. Näiden luvattiin olevan ihoa ravitsevia sekä tehokkaasti kosteuttavia, ja jatkan samalla linjalla - myös nämä pitivät lupauksensa. Tästä sarjasta sain testiin kropan iholle tarkoitettuja tuotteita suihkuöljyn, kosteuttavan kuivaöljyn sekä vartalovoiteen. Tuoksu on todella neutraali, ja jollain tavalla kuvailisin sitä sanalla ylellinen.

Erityiseksi suosikiksi tästä sarjasta nousi kevyt vartalovoide, jonka näen itselläni käytössä erityisesti kesällä, ruskettuneelle iholle auringonoton jälkeen! Plussaa monikäyttöisyydestään saa myös kuivaöljy, joka käy vartalon ihon lisäksi myös hiuksille sekä kasvoille. Jos etsit monikäyttöistä öljytuotetta, voisin ehdottomasti suositella testaamaan L'Or Bio Extraordinary Oilia. Sain tämän sarjan mukana myös parfyymin joka on mausteisen ja raikkaan tuoksun yhdistelmä, mutten ole varma tykkäänkö tästä vaiko en... Katsotaan jääkö tuoksu käyttöön ja tunnenko sen pitemmässä käytössä myös omakseni - olen parfyymieni kanssa todella tarkka!





Oletteko te testanneet luonnonkosmetiikkaa, tai Melvita-sarjaa? Mitkä ovat teidän suosikkituotteitanne luonnonkosmetiikan saralla? 


*Yhteistyössä Melvita, tuotteet saatu. 

2 kommenttia:

  1. Käytän nykyään oikeastaan enemmän luonnonkosmetiikkaa kuin synteettistä. Pidän Urtekramista ja Laverasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urtekramista olen kuullut myös paljon hyvää! Minut vasta Melvita sai testaamaan luonnonkosmetiikkaa, mutta ehdottomasti täytyy tutustua tähän alueeseen lisää - uskon että tämä on myös tulevaisuudessa entistä isompi juttu :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika