Slider

ARVIOITA JA AJATUKSIA: BODYCOMBAT 71

4/10/2017


Vihdoin sain itseni viime viikolla keskiviikon combattunnille ja samalla testaamaan ensimmäistä kertaa ohjelmaa 71, ja itse asiassa samalla livecombattia sitten 3,5 vuoden tauon! En mä oikeastaan edes tiedä miksi tuo tauko pääsi noin pitkäksi venymään, mutta jotenkin tanssi on vienyt mut ihan täysin mukanaan eikä nämä ns. kovemmat tunnit ole enää innostaneet. Mutta nyt kuitenkin muutaman virtuaalin jälkeen menin taas combatiin tsekkaamaan uuden ohjelman. Tässä postaussarjan osassa perehdytäänkin BodyCombat numero 71:een.

Yhden kerran käymisen jälkeen ajatukset ovat aina aika sekaisin, eikä oikeastaan voi sen yksityiskohtaisemmin eri biisesitä sanoa. Lähinnä mieleen jää kokonaisuus, ja valitettavasti ainut sana joka tätä kokonaisuutta mielestäni kuvaa on pliisu. Biisit eivät millään tavalla säväyttäneet, ja ihmettelin miten paljon combatiin on nykyään ängetty mukaan esimerkiksi aiemmin jamissa ja sh'bamissa olleita kappaleita? Missä on ne entisaikojen teknotykitykset ja rokkibiisit? LesMills tuntuukin kierrättävän kappaleita eri ohjelmissaan entistä enemmän. Seiskabiisi oli jo miksattu vanhasta 50 ohjelmasta (Eye of the tiger) ja oikeastaan surkuhupaisasti tuo kappale jäi ainoana mieleen hyvällä, syke nousi ja teki mieli laulaa mukana. Kaikki muu oli valjua massaa. 




Toinen seikka mikä nykyisissä combateissa pistää silmään on se, kuinka niitä on pyritty muuttamaan attackin ja gritin suuntaan - miksi mukana pitää olla niin ihmeellisen paljon lattiaharjoitteita, punnerruksia keskellä ohjelmaa ja hiit-trainingia? Missä on ne haastavat combatin martial arts-koreografiat? Aikaisemmin combat oli mielestäni enemmän itse taistelua, nyt siitä on tehty enemmänkin kehon muokkaukseen keskittyvä treeni. Ne jotka haluavat hiittiä tai grittiä, menevät kyllä niille tunneille. Haastavammat koreografiat takaisin combatiin, please! 

Kokonaisuutena combat on kuitenkin ihan mukavaa, kehoa eri tavalla haastavaa treeniä, jossa tulen käymään jatkossakin. Pyysinkin meidän ohjaajaa ilmoittelemaan minulle sitten kun miksauksia aletaan menemään - että sen verran tästä ohjelmasta tykkäsin... Toivottavasti Dan ja Rach kuitenkin ottavat asiakaspalautteen vakavissaan ja pohtivat tulevien ohjelmien sisältöä sekä biisejä uudelleen.


Mitä mieltä te olette BodyCombat 71 ohjelmasta? Onko nykyinen combatin kokonaisuus teistä hitti vai huti? 


8 kommenttia:

  1. Anonyymi4/10/2017

    Mulla tuli aivan sama fiilis tosta 71 ohjelmasta. Se oli jotenkin mitäänsanomaton, semmoset kunnon tykitysbiisit puuttuivat kokonaan. 70 ohjelma oli paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykännyt 70 ohjelmastakaan yhtään, mutta 69 oli ihan jees. Tuntuu että nämä ohjelmat on nykyään myös todella epäyhdenmukaisia, eli yksi ohjelma on tosi tykki mutta seuraava(t) kamala.

      Poista
  2. Anonyymi4/11/2017

    En ole käynyt combatissa kohta 1,5 vuoteen kun nuo hiit-osuudet alkoivat tulla joka ohjelmaan. Punnerrukset vielä jotenkin ymmärrän, mutta juurikin attackista ja gridistä tutut liikkeet ei vaan innosta combatissa. Samaan aikaan tapahtui muutos musiikissa, mullakin on ikävä vanhan kunnon rokkibiisejä! Harmi, että entinen lempitunti muuttui niin paljon, sen myötä oma liikuntakin on jäänyt paljon vähemmälle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, tätä olen myös itse ihmetellyt. Ohjaajat ovat Combatin facesivullakin valitelleet kuinka liikkeet alkavat olla niin vaikeita, etteivät huonokuntoiset asiakkaat uskalla tulla enää tunneille. Attackit attackina ja gritit grittinä, combatia on yritetty muuttaa nyt ihan liikaa alkuperäisestä formaatistaan.

      Poista
  3. E-typee sais tulla nykysiinki ohjelmiiin :,D Muutenki oon vähentäny combattia aika paljon, kun ei se vaa enää nappaa niin paljon kuin vielä pari vuotta sitten. Harmi kyllä.

    VastaaPoista
  4. Kävisin Combatissa useammin kuin kerran/3kk, jos se olisi 60 min pelkkää Muay Thaita. ¯\_(ツ)_/¯
    Thank you very much.

    Mikään muu, ei liikkeet eikä musat, aiheuta muuta kuin vilkaisuja kelloon...

    VastaaPoista
  5. Mulla oli sama fiilis, kun noin kolme viikkoa sitten aloin käydä tässä ohjelmassa! Biisit tuntuivat valjuilta ja harmitti juuri tuo, kun kunnon tykitystä tai rokkibiisejä ei ollut lainkaan. Nyt kuitenkin kun olen käynyt tunneilla 1-2 kertaa viikossa, olen alkanut tykätä ohjelmasta sekä biiseistä tosi paljon. :) Biisit kai avautuivat minulle vähän hitaammin, nyt ne soivat combatin jälkeen päässä vielä seuraavanakin päivänä. :D

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika