Slider

Deadlinejen kuukausi - miten siitä selviää?

11/08/2016



En taida olla ainut yliopistolainen, joka tällä hetkellä paiskii lukukauden viimeisten dedisten parissa? Miten tämä joka vuosi pääseekin yllättämään - aivan samalla tavalla kuin se talvi legendaarisesti yllättää autoilijat. Joka ikinen kerta

Tällä hetkellä menossa on kaksi eri kurssia (kolmas tosin olisi pitänyt jo aloittaa näiden lisäksi, heh..) ja sen lisäksi olen tehnyt koko marraskuun ajan täyttä viikkoa töissä. Joskus tuntuukin, että vuorokaudesta loppuu tunnit kesken. Sillä haluan tsempata teidät muutkin opiskelijat jaksamaan töiden ja viimeisten dedisten alla ennen ansaittua joululomaa, tässä omat vinkkini miten selättää monisteniput sekä kirjapinot!



Eikä kannata unohtaa tsemppareista tärkeintä - nimittäin kahvia!





   KALENTERI ESIIN. 
Aivan ensimmäisenä, kaiva kalenterisi naftaliinista ja jätä se auki pöydälle. Itse huomasin unohtelevani sovittuja menoja ja tapaamisia kun kalenteri oli kiinni laatikossa - kun nostin sen työpöydälle auki oikean viikon kohdalle, kas alkoikin aikataulu pysymään järjestyksessä. 

Määrittele kalenteriisi aikaa realistisesti jokaiselle koulutyölle sen mukaan, miten olet töissä. Pitkälle työpäivälle ei paljoa opiskelua ja päinvastoin. Aikatauluttamalla pysyy pää ja organisointikyky kasassa, etkä löydä itseäsi viimeisenä iltana naputtamasta tehtäviä valmiiksi hullun lailla. Aika täytyy myös priorisoida, joten jos tuntuu että työ ja opiskelut vievät kaiken ajan, voit hetkellisesti nitistää esim. liikunnasta. Sitä ei kannata kuitenkaan tehdä pitkään - tästä päästäänkin seuraavaan kohtaan....


   MUISTA VAPAA-AIKA.
Niin, myös kiireisinä aikoina. Itse huomaan jo viikossa alkavani palamaan loppuun, jos yritän raskaan työpäivän jälkeen istua suoraan koneelle ja tehdä koko illan kouluesseetä. Jos ensimmäinen kohta on tehty oikein, jää aikaa myös vapaa-ajalle. Jos sen hankkiminen muuten tuntuu vaikealta, merkitse vaikkapa vapaa-aikakin erikseen kalenteriin ylös äläkä luista sen pitämisestä.


   PALKITSE. 
Tärkeä oppi itselle opintojen aikana on ollut itsen palkitseminen hyvästä suorituksesta ja tsempistä. Tulee niin paljon mukavampi olo tehdystä työstä kun on jotain mitä odottaa! Ajattele siis vaikka niin, että jokaisen palautetun työn jälkeen viet itsesi leffaan, kampaajalle tai karkkihyllylle. Itse kävin tänään esimerkiksi erään kurssin urakan lähes loppuun saattamisen kunniaksi viettämässä täysin omaa, hiljaista aikaa tunnin kampaamon penkissä. 


   PUHU.
Et ole ainut opiskelija tässä tilanteessa - lähes kaikki opiskelutoverit vastaavat valittelusnäppeihin sanoilla I feel you. Joten, tässäkin tilanteessa sharing is caring, eli jaa tuskaasi muille jotka sitä ymmärtävät. Urputtakaa keskenänne kuinka kamalasti hommaa on ja kappas - pian huomaattekin että hommat on hoidettu ja sitä voi lähteä yhdessä juhlistamaan vaikka viinilasillisella. Kliseistä mutta totta, puhuminen auttaa aina. 


Tässä omia ajatuksiani, jotka ensimmäisenä mielen päälle tulivat. Nyt lähden itsekin jatkamaan vielä hetken englanninkurssin töiden parissa ennen saunaa ja sohvaa. Tsemppiä kaikille opiskelijoille viimeisiin tentteihin ja oppimistehtäviin - kohta koittaa se yliopiston paras juttu, eli kuukauden joululoma! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika