Slider

Treenaaminen helteellä

7/30/2014




Treeni helteessä- se voi olla aikamoista tuskaa. Vaikka auringosta ja lämmöstä nautintkin, on se karu tosiasia että treenin kanssa nämä kolmeakymmentä hipovat lukemat eivät oikein mätsää. Ja vaikka salilla ilmastointi onkin, kyllä se hiki silti virtaa tuplana normaaliin ja ilmankosteus on huima. Varsinkin jumppasalissa kelin vaikutuksen huomaa, kun tukala olo iskee jo ensimmäisten biisien aikana. Mutta koska treenata kuitenkin täytyy, pitää keksiä kikkakolmosia joilla treenin saa kulkemaan hellesäässäkin.





Treenaa mahdollisimman aikaisin tai myöhään. Varmasti fiksuin ja käytännöllisin ohje kaikista. Itse olen käynytkin nyt lähinnä vain aamusalilla tai illalla vasta, kun aurinko alkaa laskemaan. Silloin lämpötilat ovat vielä siedettäviä, eikä salilta ulos astuessakaan ole tuskastuttavan kuuma. Myös ilmastoinnit tuntuu pelaavan paremmin ja suorituskyky on kohdallaan. Mitä aikaisemmin/myöhemmin, sen parempi. 

Käytä viilentäviä vaatteita. Salin puolella turvaudun edelleen mikrosortseihin, mutta esimerkiksi spinningissä on sovellettava. Silloin kuvioon astuu kireiden trikoiden sijaan löysemmät, teknistä materiaalia olevat tanssicaprit. Ne eivät liimaudu ihoa vasten, vaan ovat loose-fit mallinsa vuoksi viilentävät ja kevyemmät päällä kun valmiiksikin hiostaa. Sama taktiikka toimii myös yläosan kanssa.


Harrasta ulkoliikuntaa sateella tai sen jälkeen. Vaikka olisi kuinka kuuma, pienikin sadekuuro piristää aina. Esimerkiksi eilen oli aivan tuskastuttavan kuuma, mutta sadekuuron jälkeen ilma oli raikkaampi ja helpompi hengittää. Jos siis esim. lenkille halajaa, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan ajoittaa kesäsadekuuroon tai sen jälkeiseen hetkeen. (Toki voi myös mennä aamusta/illasta kuten edellä mainittu!)

Nauti lämmöstä, muista juoda ja anna aineenvaihdunnan toimia. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, anna olla ja mene fiiliksen mukaan. Jos on kuuma, teet sen mitä pystyt ja jaksat. Varsinkin niille jotka eivät hikoa helposti voi kesä ja helteet olla mukavaakin, kun saa kunnolla hien pintaan. Samalla huomaa kuinka aineenvaihdunta toimii ja kroppa toimii! Hellesäät on kuitenkin Suomen kesässä niin lyhyt pätkä, että niistä kannattaa nauttia voivottelun sijaan. Muistaen kuitenkin samalla nesteytyksen ja suolat! 

Onko teillä jotain omia vinkkejä näillä keleillä treenaamiseen? :)

9 kommenttia:

  1. Tämä postaus tuli kyllä kreivin aikaan! Just tässä oin pari tuntia lomapäivästäni tuhlannut sen miettimiseen, että miten treenailisin tänään. :D Meinaa vaihtoehdot olla vähissä, kun ulkona on noin tuskaisen kuuma, ja sali ei muuten vain nappaa (kuuma sielläkin)... Periaatteessa oon kyllä tiedostanut nuo vinkit aikaisemminkin,mutta aamusalit olin nyt lomalla unohtanut kokonaan, vaikka niihin arkena olenkin tottunut. Tänään löysäillään ja huomenna siis kello soimaan :):) Mukavaa kesän jatkoa sulle ja kiitti taas kivasta blogista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että tästä oli sulle apua! :) Kiitos kovasti ja mukavaa kesän jatkoa myös sulle!!

      Poista
  2. Mäkin käyn juoksemassa iltaisin n.22.30 ! muuten on ihan liian kuuma :D kiitos kivasta ja motivoivasta blogista ja ihanaa kesän jatkoa <3

    PreciousPicturesBlogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti ja samoin myös sulle :)!

      Poista
  3. Nyt heinäkuun oon tehny aamutreenejä järven/meren rannalla: siellä yleensä tuulee edes vähän ja treenin lopuks voi juosta viilentymään veteen :) Sen kerran kun oon sisällä salilla punttaillut, niin oon ollu vesimärkä ihan samantien. Tuntuuhan se kauheen tehokkaalta, vaikka ei se sitä loppujen lopuks oo :'D Vettä, hyvät vaatteet ja oikee asenne, niin kyllä se liikkuminen maistuu näillä helteilläkin. Sen verran harvinaista herkkua kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, kuulostaa tosi kivalta :) Harmi kun täällä rannat on kaikki niin kaukana ja ihan levättyneet jo.. Mökillä tuli kyllä tuon joogankin jälkeen pulahdettua 27 asteiseen veteen :D

      Poista
  4. Mä taas oon intopiukeena juoksennellut menemään neljänkin maissa iltapäivällä, enkat tähän mennessä on 7,5 km 34 asteen helteessä, HUH. Ikinä ollu naama niin punainen :D Juoksen pururadalla, eli keskellä metsää, jossa on hyvin varjoa, auttaa kummasti. Juon myös ihan törkeitä määriä vettä, ja lenkin jälkeen aina magnesiumia. Ihan hyvin on sujunut! Toimistossa istutun päivän jälkeen hellejuoksu on oikeen mukavaa, ja painoilla treeniä on tullut tehtyä kotona löytyvillä muutamilla punttikamoilla sadeilmoilla. Katsotaan mitä nyt tapahtuu, kun loma alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tuo on jo aika hyvin! Ihmiset on niin erilaisia, jotkut kestää hellettäkin paremmin kuin toiset :) Sä olet selvästi kesän lapsi! ;D

      Poista
  5. Mulla ei ole mitään ongelmaa ton hikoilun suhteen. Oli sää treenatessa millainen tahansa niin soijaa pukkaa enemmän kuin laki sallii :D

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika