Slider

Midnight Run Helsinki lähestyy.

7/09/2014




Onko joku teistä lähdössä juoksemaan kymppiä elokuun viimeisenä viikonloppuna Helsinkiin? Itsellä Midnight Run on kuulunut jokavuotiseen juoksuperinteeseen. Testaan sillä omaa kuntoani ja kestävyyteni rajoja, samalla mahtavasta tunnelmasta ja tapahtumasta nauttien. Treenit ovat jo hyvässä vauhdissa, sillä eihän aikaakaan ole enää kuin noin 7 viikkoa! 

Juoksen lähinnä 5-6 kilometrin mittaisia lenkkejä, jotka ovat kestoltaan n. 30-40 min. Pitemmät lenkit tuntuvat turhauttavilta ja tylsiltä, mutta silti niitäkin olisi tarkoitus alkaa ensi viikosta eteenpäin juoksemaan. Kymppejä tuskin tulen vetämään ennen h-hetkeä yhtäkään, mutta ainakin kasin lenkit olisivat tavoitteissa. Vauhtikestävyys onkin jo treenautunut noilla hieman lyhyemmillä matkoilla, jotka usein teen melko korkealla sykkeellä ja nopeassa temmossa.



Myöskin peruskunnon kanssa olen yrittänyt ryhdistäytyä, ja esimerkiksi tänään minut saattoi bongata aamulla crosstrainerilta painelemassa rauhalliseen tahtiin peruskuntoalueella. Lisäksi eilinen lenkki oli osittain pk-alueella tehty, muutamia sykkeennostopätkiä lukuunottamatta. Crossarin lisäksi alan ottamaan kävely/kevyitä hölkkiä kalenteriin entistä enemmän, kun kymppi alkaa lähestyä. Pohjakunnon treenaus olisikin varmasti nyt tärkeintä, sillä paljon tulee treenattua korkealta ja kovaa.

Myöskin tekniikkaa on hiottu muutamien eri kenkäparien kanssa. Tuetuilla lenkkareilla askel on niin erilainen kuin paljasjalkakengillä- en oikein osaa päättää kummilla tapahtuman sitten juoksisin. Kumpi ompi parempi?
Syvien vatsalihasten tuki, yläkropan ryhdikkäänä pitäminen ja askellus. Siinä kohdat joihin pyrin kiinnittämään huomiota juoksuaskelissani. Ylipronatoiva jalka tuo toki mukanaan vielä omat ongelmansa. 

Juoksu on kuitenkin sujunut tähän asti oikein mukavasti. Vaihtelevia lenkkejä silloin kun tuntuu hyvältä, ei pakottaen. Jospa sitä ainakin samaan aikaan pääsisin kuin viime vuonna!



Kuvat viime vuoden tapahtumasta

4 kommenttia:

  1. Pääsisinköhän mäkin jälleen treenailemaan kohta oikein kunnolla... Lontoossa tuli harrastettua peruskuntokävelyä, mutta muuten oon joutunut valitettavasti ottamaan rennosti lomalla kiitos keuhkoputkentulehduksen. Ehkä tää tästä... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä midnightin vaikka kävelet 90 minuutissa, ei stressiä! Ja pikaista paranemista :)

      Poista
  2. Anonyymi7/10/2014

    Moikka! Voiko joskus käyttää spinning tunteja harjoitteluna midnightia varten juoksun sijaan? Eikö spinningissä ole vähän samaa liikettä kuin juoksussa silloin kuin pyöräilee "ylhäällä"? Miten sinä treenat midnightia varten ja kuinka usein juokset viikossa?
    Olen myös menossa midnightiin ja nyt olisi hyvä aikaa alkaa treenata kunnolla! :)
    Aurinkoista päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juttuhan on, että juoksemaan oppii ainoastaan juoksemalla. Juoksutreenit kannattaa siis pitää ihan omanaan kalenterissa mukana joka viikko, mutta toki oheisharjoitteluna aerobiselle kunnolle eri spinningit ovat erinomainen vaihtoehto.

      Kuten tekstissä kerroin, juoksen eri pituisia ja tehoisia lenkkejä- joskus tasavauhtisia, joskus intrervalleja. Lisäksi teen crossarilla peruskuntoa ja maksimikuntoa spinningissä. :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika