Slider

ROACCUTAN - TILAPÄIVITYS 2

5/11/2017


Takana on noin 9 viikkoa lääkekuuria, ja paljon on muuttunut sitten edellisen tilapäivitysvideon! Tässä postauksessa siis lyhyt katsaus tilanteeseen tällä hetkellä. Jos sinulta on jäänyt edellinen tilapäivitys välistä, pääset katsomaan videon fiiliksistä juuri kuurin aloituksen jälkeen tästä.

Alkuun kuivumisoireet olivat todella pahoja, oikeastaan tällä kertaa alku oli kaikkein pahin jonka jälkeen oireet ovat vähentyneet. Kuivumisoireet olivat niitä perinteisiä: huulet kuivuvat ja vuotavat verta, päänahka kuivuu, iho hilseilee. Myös vartalon iho kuivuu, joka saattaa tulla yllätyksenä. Näiden lisäksi nenä oli alkuun todella verenvuotoherkkä ja niveliä särki. Oikeastaan kaikki näistä oireista ovat kadonneet viikkojen myötä, ainoastaan huulet ovat edelleen todella kuivat ja kasvot hilseilevät hieman.

Päänahan kuivuuden sain kuriin Biozellin hoitonesteellä. Sen lisäksi käytän kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jotka eivät ärsytä ihoa. Kasvoille käytän tällä hetkellä L'Occitanen Sheavoi-sarjan kasvovettä, meikinpuhdistusöljyä sekä shea-kasvovoidetta. Iltaisin käytän voiteen alla vielä Lumenen kosteuttavaa öljyseerumia. Huulia saa olla rasvaamassa aivan kokoajan, ja se onkin varmasti kaikkein yleisin sivuoire. Suosittelen hankkimaan kuurin ajaksi ihan "oikeita" huulirasvoja, eli mahdollisimman tujua kamaa. Itse käytän iltaisin vaaleanpunaista Bepanthenia, ja päivisin L'Occitanen sheavoita huuliin. Jos meikkaat, jätä suosiolla kuurin ajaksi mattahuulipunat ja liquid lipstickit hyllylle ja siirry nestemäisiin, mielellään kosteuttaviin huulikiiltoihin.

Kuten huulista näkee, ne ovat todella lohkeilleet ja kuivat. Nyt iho on puhdistunut kuitenkin jo niin hyvin, ettei meikin kanssa ole näppyjä peitettäväksi! 


Näin kesän tullen iho on kuurin aikana myös erityisen herkistynyt valolle, eikä auringonottoa suositella. Jonkin verran aurinko voi kuitenkin myös parantaa iho-ongelmia, joten jos olen auringossa, käytän aina 50 suojakerrointa sekä kasvoille, huulille että vartalolle. Pään suojaan lippiksellä. Iho palaa monta kertaa helpommin kuin ilman kuuria, ja siksi auringon kanssa saa oikeasti olla varovainen. Huomasin tämän jo ensimmäisten keväaurinkoisten kelien tultua, kun kasvot punottivat pienestäkin annoksesta aurinkoa. Myös meikkivoiteessa olisi hyvä olla aurinkosuoja.

Sitten niihin itse tuloksiin - niitä on pikkuhiljaa alkanut näkyä. Pahenemisvaihe kesti minulla reilun kuukauden ajan, ja silloin ihoon ilmeni kipeitä, syviä tukoksia. Niiden tulee vain antaa olla ja jatkaa sinnikkäästi lääkkeiden syöntiä samalla kosteuttaen ihoa. Noin 1,5 kuukauden kuurin jälkeen iho aloitti selvän paranemisen, ja nyt oikeastaan näppyjä on vain yksittäisesti otsalla sekä poskissa. Tässä vaiheessa jos kuurin lopettaisi, palaisi kaikki kuitenkin takaisin. Tärkeintä on jatkaa koko kuuri loppuun saakka. Toivon että iho paranee kuurin mittaan täysin, ja myös aknearpien on luvattu hoidon avulla lievittyvän. Ne ovat nyt pompanneet oikein esiin, kun iho on muuten puhdistunut. Olen harkinnut myös jonkinlaisen öljyn kokeilemista arpiin, onko teillä kokemuksia esimerkiksi Bio Oilista aknearpien hoidossa? Laserin alle tai muihin kosmeettisiin hoitoihin ei saa missään tapauksessa nimittäin hoidon aikana tai 6kk hoidon loppumisesta mennä.


Jos teillä on erityisiä postaustoiveita koskien hoitoa isotretinoiinilla, kommentoi ne tähän alas! Aion tulevaisuudessa tehdä ainakin postauksen koskien akneihon meikkaamista. Voisin myös tehdä tarkempaa postausta kuivan ihon tuotteista hoidon aikana, jos haluatte :)



6 kommenttia:

  1. Anonyymi5/11/2017

    Noi postausideat mitä mainitsit tuossa tekstin lopussa kuulostavat hyviltä! Blogisi on ihana, samoin sinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tämä kommentti piristi päivääni kovasti! :)

      Poista
  2. Anonyymi5/12/2017

    Akneihon meikkaamisesta postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä postausidea menee ehdottomasti toteutukseen lähitulevaisuudessa! :)

      Poista
  3. Itekin kärsin aknesta ja oon tällä hetkellä antibioottikuurilla. Aika sinnikäs on saanut olla, mutta hitaasti mennään parempaan päin. Sun iho näyttää jo tosi hyvältä! Tsemppiä loppukuurille <3

    Mä oon kans blogannut mun aknesta paljon ja tein kans sen meikkaamisesta postauksen (linkkaan, kun kommenteissa kerta toivottiin sulta sellaista): http://www.charlottaeve.com/fi/2017/03/14/my-acne-friendly-makeup-routine/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Täytyy käydä ehdottomasti tsekkaamassa myös sun blogin puolelta vinkkejä, jospa ne pääsisivät mullakin kokeiluun pahenemisvaiheiden aikana :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika