Slider

VUODEN 2018 PARHAAT SISUSTUSHANKINNAT

1/08/2019


Kirjoittelin jo aikaisemmin blogiin postauksen vuoden parhaista kauneustuotteista, mutta koska blogini käsittelee paljolti myös sisustusta, ajattelin samalla tavalla valita myös vuoden 2018 parhaat sisustushankinnat. Palataan siis hieman ajassa taaksepäin ja katsotaan, miten sisustuksemme on kehittynyt kuluvan vuoden aikana ja millaisia hankintoja tuli tehtyä!

Jos aloitetaan piensisustuksesta, ovat vuoden 2018 suosikkihankinnoiksi nousseet nämä kaksi maljakkoa: Iittalan Kastehelmi-maljakko ja Marimekon Mini-maljakko. Kastehelmi on jatkuvasti esillä hyllyssä, sillä se on tyhjänäkin niin kaunis. Maljakkoon sopii kesäisin luonnonkukista kerätty huoleton kimppu ja talvella taas esimerkiksi neilikat tai tulppaanit. Sen sijaan Marimekon Mini-maljakko on enemmän kesäinen kausimaljakko meillä. Maljakko sopii täydellisesti erilaisiin kukka-asetelmiin vaikkapa isomman Flower-maljakon kanssa. Vaikka jonkun mielestä tällainen minimaljakko voikin olla turha, minusta tämä on yksi hauskimmista ja kauneimmista pienistä sisustusyksityiskohdista kodissamme.
Alkuvuoden 2018 alennusmyynneistä ostin Finnish Design Shopilta ensimmäisen String-hyllyni. Kyseessä on saarnipuinen versio valkoisilla kannattimilla. Omaan makuuni puhdas valkoinen on liian kliininen, joten ihastuin juuri tähän tarjouksessa olleeseen vaihtoehtoon. Hyllyt ovat kestävät, monikäyttöiset ja yhdisteltävät. Meillä hylly toimii eräänlaisena muuttuvana taidenäyttelynä, jossa on esillä milloin mitäkin kauniita lasi- ja keramiikkaesineitä sekä huonekasveja. Myöskään tätä ostosta en ole katunut kertaakaan.

Valaisimia ei tullut hankittua/saatua tänä vuonna kuin kaksi, joista toisena muuton yhteydessä Ikean jalkalamppu ja toisena tämä joululahjaksi vanhemmiltani saatu Innoluxin Lokki-valaisin. Tämä löytyi Verkkokaupan black friday -alennuksista satasella, ja kyseessä on siis isompi 70cm versio Lokista. Olen haaveillut sekä tästä että Tupla Kuplasta jo pitkään, ja nyt toinen valaisinhaaveistani on jo toteutettu. Valaisin on häikäisemätön ja sirottaa valon tasaisesti ympärilleen. Lisäksi muoto on mielestäni todella ajaton sekä kaunis, ja tämä valaisin tulee kulkemaan mukanani jokaiseen tulevaan asuntoon.
Vuoden isoin sisustushankinta oli muuton yhteydessä uusittu sohva, joka on Ikean Söderhamn vaalealla Finnsta-kankaalla. Väri ei ole ihan täysin puhdas valkoinen, joka on arjessa anteeksiantavampi. Lisäksi päälliset ovat irrotettavat ja konepestävät, josta plussaa. Sohvan syvyys antaa tilaa makoilulle ja samalla sohva muuttuu tarvittaessa myös yhden nukuttavaksi varavuoteeksi. Tunnelmaa on helppo muunnella valkoiselle pohjalle ympäri vuoden erilaisilla tekstiileillä. Plussaa myös sohvan rungon kymmenen vuoden takuusta, joka on Ikean huonekalulle yllättävänkin pitkä aika.

Myös kuvassa näkyvä matto on kuluneen kevään hankinta Jyskistä. Muistaakseni maton nimi oli Aksfrytle (nimihirviö), ja nappasin tämänkin alennuksesta muutaman kympin normaalihintaa edullisemmin. Maton kuosi on tuttu monista kodeista ja vastaava taitaa olla ainakin Elloksen Tanger. Elloksen versiossa olen monen kuullut kritisoineen laatua suhteessa hintaan, mutta tämän Jyskin maton kohdalla täytyy sanoa, etten voisi olla tyytyväisempi – nukkaa ei irtoa matosta lainkaan ja väri kin on pysynyt kirkkaana.
Viimeisimpänä hankintana mainitsen juuri ennen joulua Stockmannin kanta-asiakasalennuksella ostetun HAY:n Tray-sohvapöydän. Olen haaveillut kyseisestä pöydästä jo pitempään samalla, kun olemme sinnitelleet kiikkuvalla kymmenen euron Jyskin sohvapöydällä (näkyy vielä ylemmässä kuvassa). Satuin ohimennen katsomaan Stockan sivuja ja kun näin juuri valkoisen pöydän 45 euron alennuksessa, klikkasin sen heti ostoskoriin. Pöytä on sohvaan ja mattoomme nähden juuri sopivan kokoinen, jykevä ja kestävää materiaalia. Kokonsa ansiosta pöydälle mahtuu nyt maljakon ja kynttilän lisäksi laskemaan lisäksi esimerkiksi teekupit ja iltapalan.

Mikä sisustushankinnoistani oli suosikkinne? Entä millaisia sisustushankintoja te teitte vuonna 2018? 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi1/09/2019

    Kauniita on nuo kaikki, mutta itse pidän erityisesti sohvapöydästäsi, se on todella tyylikäs. Teillä on tosi kaunis koti.

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika