Slider

DIY MARIMEKKO-KANGASTAULU

1/20/2019


Kuten jo monessa aikaisemmassa postauksessa on todettu, ei sisustus ole koskaan 'valmis' ja aina päässäni pyörii kymmeniä ideoita siitä, mitä haluaisin muuttaa tai toteuttaa. Tällä kertaa alennusten osuessa sopivasti kohdalle päätin tarttua tuumasta toimeen ja toteuttaa yhden pitkäaikaisista diy-suunnitelmistani – nimittäin Marimekon kankaasta tehdyn taulun.

Marimekolla oli taannoin tarjouksessa kankaat -20%, jonka vuoksi ajattelin, että olisi hyvä hetki ostaa kangas taulua varten valmiiksi. Selasin pitkään Marimekon verkkosivuja ja pohdin eri kankaiden ja kuosien välillä, ensin päätyen puuvillaiseen Kivet-kankaaseen. Lopulta totesin kuvion kuitenkin olevan liian symmetrinen ja ehkä jopa tylsä tauluksi, joten päädyin valitsemaan kankaakseni puolipellavaisen, Carina Seth-Anderssonin suunnitteleman Hortensien.

Mittailin ensin makuuhuoneen seinän, jolle halusin taulun tulevan ja päädyin mittoihin leveys 75cm ja korkeus noin 60cm. Sillä Marimekon myymälä myy kangasta kymmenen senttimetrin välein, kävin myymälässä katsomassa kuviota livenä ja myyjän kanssa yhdessä päädyimme sopivaan määrään kangasta. Ostin lopulta metrin, josta kuitenkin jäi hyvin ylikin ja toisaalta sain hieman suuremmalla kangasmäärällä kohdistettua taulun kuvion juuri siihen kohtaan, johon sen halusin. Jätin kankaan reunoilta 'tyhjää' tilaa pois, kun taas fokus taulussa tulisi olemaan kangaspalan keskellä olevissa kukkakuvioissa.
Ostin Clas Ohlsonilta mahdollisimman sopivan kokoisen canvaspohjan, jolle mallasin kankaan ja merkitsin nuppineuloilla halutut kulmat niin, että kangas kohdistuisi pingotusvaiheessa oikein. Varsinkin valkopohjaisen kankaan kanssa kannattaa taulun alla olla valmis canvastaulu eikä esimerkiksi pelkkiä rimoja, sillä valkoinen kangas saattaa erilaisissa valaistuksissa kuultaa läpi. Kangas tulee myös silittää huolella, jotta lopulliseen tauluun ei jäisi pienintäkään ryppyä.

Kun kangas oli ensin mitattu, leikattu sopivan kokoiseksi ja silitetty, pingotettiin se mahdollisimman tiukasti canvaksen ympärille, käännettiin takapuolelle ja niitattiin niittipyssyllä rimoihin kiinni. Ensiksi kannattaa niitata sivut ja vasta lopuksi taittaa kulmat siististi sisään ja viimeistellä. Lopuksi leikkasin ja siistin ylimääräisen kankaan taulun takapuolelta ja kiinnitin narun niittipyssyllä taakse niin, että taulu on helppo ripustaa taulukoukusta roikkumaan. Voilá – diy-taulu on valmis!
Lopputuloksesta tuli mielestäni todella onnistunut, ja rakastan tätä samalla sekä modernia että skandinaavista tyyliä edustavaa kuosia. Hortensie on Marimekon kuosina suhteellisen uusi, mutta mielestäni se istuu brändin tyyliin todella hyvin. Lisäksi kuosin pieni epäsymmetrisyys tuo tauluun mielenkiintoisuutta. Taulu tuli lopulta maksamaan minulle kankaan osalta (1m) 38 euroa ja canvaksen osalta 20 euroa. Suhteellisen edullisesti siis pääsi tekemällä itse ja hankkimalla kankaan oikealla hetkellä alennusten aikaan.

Mitä mieltä olette lopputuloksesta? Jos tekisitte tällaisen taulun itsellenne, minkä Marimekon kuosin valitsisitte? 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi1/20/2019

    Onpas ihana,sopii tilaan hienosti <3 Tein yhteen aikaan eps levyyn Marimekon kankaalla taulun ... oli helppo vaihtaa mielen mukaan kun kiinnitys oli nuppineuloilla. Niin ja kangas jäi ehjäksi vaikka muuhun ompeluun! T; Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! <3 Oho, saako nuppineuloillakin kiinnitettyä kankaan niin tiukasti että taulu pysyy kasassa? Tuossahan on kiva idea esimerkiksi taulun kuosin vaihtamiseksi vuodenaikojen mukaan!

      Poista
    2. Anonyymi1/23/2019

      Hyvin pysyy styroxissa, nasta on liian lyhyt. Rautakauppa myy eps levyjä eri vahvuuksin :) T: Päivi

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika