Slider

MAKUUHUONEEN UUSI ILME

1/15/2019


Aktiivisena sisustajana kyllästyn helposti, ja siksi pienet muutokset siellä sun täällä ovatkin meidän kodissamme tavallisia. Joulun jälkeen minulla oli olo, että erityisesti makuuhuone kaipaa uudistusta ja oikeastaan koko idea lähti päiväpeitosta. Aikaisempi Finlaysonin Pampula-päiväpeitto oli täynnä kuosia, jonka vuoksi muun huoneen sisustuksen tuli olla suhteellisen maltillinen. Nyt kuitenkin saimme mahdollisuuden tilata valkoisen päiväpeiton joululahjaksi, jonka ympärille voisi rakentaa sitten hieman erilaisen sisustuksen ja värimaailman.

Valkoinen, tikattu päiväpeittomme on Ellos Homen Dena-mallia, leveys 180cm (140cm sänky). Ensin tilasimme Familonin Ultra-päiväpeitteen, mutta harmiksemme se oli ihan liian suuri sänkyymme, jonka lisäksi sen valkoinen väri näytti huoneen valossa jotenkin liian samealta ja likaiselta. Päädyimmekin sitten tähän Elloksen malliin, joka on myös todella kaunis! Familonissa ihastuin alun perin sen pehmeyteen ja paksuun täytteeseen, joka olisi toiminut myös hyvin lisäpeitteenä. Harmi, että värisävy ei kuitenkaan ollut ollenkaan sitä, mitä ajattelimme.

Päiväpeiton selkeälinjaisuuden kanssa sopi yhdistettäväksi Ikean Vallöby-matto, joka siirtyi keittiön pöydän alta makuuhuoneen lattialle – nyt aamuisin on mukavampi nousta sängystä ja pukea, kun koko lattia peittyy pehmeään mattoon. Vanha, kapeampi Jyskin matto sen sijaan siirtyi toiselle puolelle sänkyä, jossa ei aikaisemmin ollut mattoa lainkaan. Tarkkasilmäisimmät varmasti myös huomaavat, että peilin alapuolella ollut palmuvehka on siirtynyt makkarista olohuoneeseen. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei kyseinen kasvi viihtynyt tuossa paikassa – se sai luultavasti liian vähän valoa, koska osa lehdistä alkoi kellastua. Suunnitelmana on kuitenkin tuoda vanhempieni luona pitemmän aikaa viihtynyt iso peikonlehti aikaisemman palmuvehkan tilalle, jolloin makkarikin saa hieman vihreyttä ja lisää kodikkuutta.
Edellä mainitujen uudistusten lisäksi huomasitte varmaan, kuinka työpöydän yläpuoleinen seinä on tällä hetkellä tauluista täysin tyhjä (Iittalan Aalto-juliste siirtyi olohuoneeseen Singerin päälle). Tämä johtuu eräästä diy-projektista, joka minulla on ollut meneillään viimeisen kuukauden verran! Moni arvailikin jo Instagramissani oikein sen, mitä seinälle on tulossa. Teen tuosta oman postauksensa hieman myöhemmin, joten jätetään tarkemmat yksityiskohdat vielä arvailujen varaan...

Kokonaisuutena makkari on mielestäni nyt todella viihtyisä, vielä kun saadaan viherkasvi paikalleen peilin alle niin väriäkin alkaa olla sopivasti. Tuo maton vaihto toi mukanaan myös kivan akustisen puolen, kun matto vaimentaa kaikua entistä enemmän. Mitä mieltä te olette tästä kokonaisuudesta, olisitteko lisänneet jotain tai laittaneet jotain toisin? Katsotaan, kauanko maltan pitää sisustuksen tällaisena, ennen kuin tekee mieli taas keksiä jotain uutta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika