Slider

5 x AJATUKSET, JOTKA OVAT ELÄMÄSSÄNI MUUTTUNEET

3/07/2018

Sain idean tähän postaukseen Ainolta, joka omassa blogissaan pohti muuttuneita ajatuksia viiden blogivuotensa ajalta. Tajusin tuota postausta lukiessani, että minullahan meni ihan täysin ohi oman blogini 6v synttärit! Blogi sai alkunsa helmikuun puolivälissä 2012, joka tarkoittaa, että olemme kulkeneet yhteistä matkaa blogimaailmassa teidän lukijoiden kanssa jo yli kuusi vuotta. Hurjaa, miten nopeasti aika menee.

Elämässä on ehtinyt näiden kuuden vuoden aikana tapahtua varmastikin enemmän, kuin koko aikaisemman elämäni aikana yhteensä. Oikeastaan voisin sanoa kasvaneeni blogin mukana epävarmasta nuoresta itsenäiseksi aikuiseksi. Kun nyt luen (osa jo piilotettuja, heh) ensimmäisiä postauksiani tuolta lukioajoilta, on minun välillä vaikeaa tunnistaa itseäni. Niin paljon ajatukset, arvot ja mielipiteet ovat näiden vuosien aikana muuttuneet. Siksi ajattelinkin, että voisi olla mielenkiintoista listata ylös muutamia isoimpia muuttuneita ajatuksia vanhalle itselleni.
VAIKKA LUULIT TIETÄVÄSI MITÄ HALUAT, OLIT VÄÄRÄSSÄ
Lukiossa luulit elämäsi olevan selvää, tiesit minne haluat opiskelemaan ja mitä haluat tehdä. No, elämä heitti matkallesi muutaman mutkan. Ensinäkään, et päätynyt siihen kaupunkiin, mihin väitit ainoastaan hakevasi. Sen lisäksi tulet opintomatkan varrella tajuamaan, mitä oikeasti haluat tulevalta työltäsi ja miten suunta sen myötä tuleekaan muuttumaan. Se tulee vaatimaan muutamaa vuotta lisää työtä ja opintojen pitkittymistä, mutta se on ihan ok. Ei lukioikäisenä tarvitsekaan tietää mikä on oma juttu, se selviää yrityksen ja erehdyksen myötä. Lopulta löydät oman tyylisi ja tiesi opiskella sekä päädyt asumaan juuri siihen kaupunkiin, jossa olet aina halunnutkin asua.

LIIKUNTA EI OLE KOKO ELÄMÄSI SISÄLTÖ
Elämäsi keskittyi ennen lähinnä koulunkäyntiin, treeniin ja työhösi jumppaohjaajana. Liikuntaa kertyi viikkoihisi jopa 11 tuntia, ja treenien skippaaminen aiheutti ahdistusta. Vaikka et sitä uskoisi, tulet muuttamaan suhtautumistasi liikuntaan todella radikaalisti. Liikunnasta tulee yksi väylä hyvinvointiisi, ei vain kalorinkulutukseen ja kehon muovaamiseen. Elämässä on niin paljon kaikkea muutakin mukavaa, mitä kannattaa kokea ja tehdä treenien lisäksi! Liikunta tulee siirtymään blogisi pääteemasta sivuteemaksi, sillä elämääsi täyttävät jatkossa myös muut tärkeät asiat. Samalla opit olemaan itsellesi armollisempi ja kuuntelet enemmän sitä, mitä kehosi kaipaa ja tarvitsee sen sijaan, että noudattaisit vain tiukasti ennalta määrättyä treenisuunnitelmaa.

ULKONÄKÖ EI OLE NIIN ISO ASIA, MITÄ KUVITTELET
Rakastat edelleen meikata ja laittautua, oikeastaan enemmän kuin ennen - mutta teet sen itsesi vuoksi, et muita miellyttääksesi. Laitat punaista luomiväriä ja leveälahkeiset housut, vaikka joku katsoisikin niitä pitkään. Tämän muutoksen sinussa huomaavat myös muut ihmiset, jotka erikseen kommentoivat rohkeuttasi kokeilla. Se, miltä ulospäin näytät, ei enää ole niin big deal. Käyt treenaamassa ja kaupungilla ilman meikkiä, sillä nykyään osaat hyväksyä itsesi myös ilman ainaista ehostusta. Kuten edellisessä kohdassa todettiin, liikunta näyttelee tätä nykyä vain pientä, mukavaa sivuosaa elämässäsi. Ja vaikka tästä syystä kiloja on kehoosi kertynyt lisää kaksinumeroinen summa, olet onnellisempi itsessäsi kuin koskaan aiemmin.
TULET LÖYTÄMÄÄN VIERELLESI IHMISEN, JOKA RAKASTAA SINUA JUURI OMANA ITSENÄSI
Vaikka oletkin välillä epätoivoinen surkuhupaisien tindertreffiesi jäljiltä, älä huoli - elämääsi kävelee sattumalta sellainen ihminen, joka tulee jäädäkseen. Joudut tutustumaan moneen sammakkoon ennen kuin löydät sen kuuluisan prinssisi, mutta älä luovuta! Ihminen, joka todella arvostaa sinua sellaisena kuin olet, löytyy vielä. Joillain se vain ottaa hieman pidempään kuin toisilla. Sinun kannattaa myös muistaa, kuinka itseä ei tarvitse muuttaa muiden toiveiden ja mielipiteiden takia - ihminen, joka vaatii sinua muuttumaan, ei ole se oikea.

ET TULE KOSKAAN OLEMAAN "VALMIS"
Nuorempana olit naiivi ja ajattelit, että elämäsi tulee valmiiksi kaksikymppisten aikana. Tulet myöhemmin tajuamaan, ettei se mene ihan niin. Mitä enemmän ikää sinulle tulee, sitä paremmin tajuat, kuinka ihminen ei ole koskaan valmis. Oikeastaan me kaikki olemme edelleen niitä samoja, lapsellisia nuoria itsejämme huonoine vitseineen, mutta meille vain kertyy enemmän itsevarmuutta, elämänkokemusta ja vastuuta. Älä luovu siitä millainen olet, älä aseta itsellesi liian tiukkoja tavoitteita ja älä kuvittele, että olisit joskus täysin "valmis" itsenäsi. Se ei tule tapahtumaan, sillä kehityt jatkuvasti, mielipiteesi sekä ajatuksesi muuttuvat ja voi olla, ettei mikään tulekaan menemään juuri niin, kuin olit elämän käsikirjoitukseesi suunnitellut.

Instagram @lauraannika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika