Slider

VUODEN 2018 TOIVEITA JA AJATUKSIA

1/01/2018


Tervetuloa 2018! Uusi vuosi otettiin vastaan kaveripariskuntien kanssa Viikissä yhdessä ollen ja lautapelejä pelaten. Puolen yön aikaan kiipesimme läheisille kallioille katsomaan ilotulituksia, joita näkyi Töölönlahdelta saakka - upea näky! Uudenvuodenpäivä on meillä molemmilla mennyt rauhallisissa merkeissä lähinnä torkkuessa, sillä halusimme molemmat kiireisen viimeviikon jälkeen levätä kunnolla ennen uusia haasteita. Minulla alkaakin huomenna taas tiukka opiskelurupeama samalla, kun poikaystävä palaa töihin.

Aion käydä viimeistä vuotta ja sen kohokohtia läpi erillisessä postauksessaan, joten tässä haluaisinkin keskittyä lähinnä tulevaan vuoteen ja sen suunnitelmiin. Itse karsastan sanaa uuden vuoden lupauksista, jotka asettavat lähinnä paineita ja odotuksia tiettyjen asioiden suorittamiselle. Sen sijaan puhun itse mieluummin uuden vuoden toiveista ja ajatuksista, jotka toteutuvat, jos niin on tarkoitettu. On aivan turhaa potea vuoden lopussa huonoa omaatuntoa siitä, kuinka yksittäiset asiat jäivätkin tekemättä tai toteuttamatta. Keskitytään sen sijaan kokonaisuuksiin! Mutta millaisia toiveita ja ajatuksia minulla sitten on tulevalle vuodelle? Edellä niistä muutamia.
OPISKELLA SOSIAALITYÖN PERUS- JA AINEOPINNOT LOPPUUN
Tämä toive on realistinen, jos jaksan tehdä kovasti töitä koko vuoden - myös kesällä. Kokonaisuus on yhteensä 75 opintopisteen kokoinen, joka vastaa yhden vuoden suositusmäärää + 15 opintopistettä. Kokonaisuuteen tosin sisältyy myös pari harjoittelua, joiden aikana pystyn varmasti tekemään samanaikaisesti muita kursseja. Oma jaksaminen edellä kuitenkin mennään, joten katsotaan miten pitkälle tulevan vuoden aikana pääsen. Oman alan maisteriopintojani en ole suunnitellut tulevan vuoden aikana aloittavani vielä ollenkaan.

JATKAA TÖITÄ ALAKOULUSSA
Olen viihtynyt alakoululla töissä jo useamman vuoden, ja kun työympäristö sekä lapset ovat käyneet tutuksi, saa työstä myös todella paljon itselleen. Tulevana vuonna pyrinkin opintojen ohessa antamaan aikaa myös open töille ja tätä kautta kerryttämään hieman säästötilini kassaa sekä hankkimaan entistä enemmän kokemusta lasten kanssa työskentelystä.

KOROSTAA PUHTAAN RUOKAVALION MERKITYSTÄ
Vaikka olenkin ollut kasvissyöjä jo iät ja ajat, on ruokavaliossani mukana edelleen eläinperäisiä ainesosia - pääasiallisesti maitotuotteita. Haluaisin sekä eettisesti että terveydellisesti siirtyä myös näistä tuotteista mahdollisimman paljon kohti täysin kasviperäistä ruokavaliota ja samalla testata, tuoko se muutosta kropan olotilaan. Viimeisen vuoden aikana ruokavalio on välillä ollut melko retuperällä (mm. liikaa hiilareita), joten pyrkimykseni onkin korostaa tulevana vuonna puhdasta ruokaa niin itse valmistettuna kuin ulkona syödessäkin. Uskon, että ruokavaliolla on suurempi merkitys hyvinvointiimme sekä henkisesti että fyysisesti, kuin uskommekaan. 

LÖYTÄÄ UUDET LIIKUNTARUTIINIT
Syksy meni kuntosalin vaihdoksen ja reissujen sekä töiden vuoksi varsin pirstaleisesti eri paikoissa, enkä päässyt luomaan niin säännöllistä liikuntarutiinia itselleni, kuin olisin halunnut. Tämän vuoden toiveissa olisikin vakiinnuttaa salitreenit tietyille viikonpäiville ja tätä kautta saada säännöllisyyttä liikuntaan. Syksyllä tein vähän mitä sattuu silloin kun huvitti, mutta nyt haluaisin taas nähdä kehitystä ja nousujohteisuutta säännöllisen treenaamisen avulla - sekä peruskunnossa, lihaskunnossa että liikkuvuudessa.

ELÄÄ TASAPAINOISTA ARKEA
Hyvin yksinkertainen, mutta samalla niin vaikea tavoite! Tässä yhdistyvät niin liikunta, vapaa-aika, työ kuin opiskelut. Haluaisin antaa aikaa sekä itselleni, parisuhteelle että ystäville. Erityisesti haluaisin keskittyä niiden ystävyyssuhteiden vaalimiseen, joiden ylläpitäminen Jyväskylästä käsin oli haastavaa. Lisäksi olen saanut poikaystäväni kautta ihania uusia ystäviä, joiden kanssa haluan viettää entistä enemmän aikaa. Haluan ehdottomasti olla ystävieni sekä heidän lastensa elämässä enemmän läsnä - ihan vain niissä arkisissa päivissä ja tilanteissa. Unohtamatta toki perhettä ja omaa aikaa! Välillä täytyy muistaa vain olla, ilman suunnitelmia. Tätä pyrinkin tekemään kirjoittamalla kalenteriin erikseen päivät, jolloin en tee oikeasti mitään tai teen vain sitä, mitä sillä hetkellä sattuu huvittamaan. Tasapainoiseen arkeen kuuluvaksi koen myös sen, että olen onnellinen omasta arjestani ja ihmisistä ympärilläni.
Kaikkein tärkeimpänä haluaisin korostaa vielä tämän postauksen yhteydessä sitä, kuinka menestymistä ja vuoden merkityksellisyyttä ei kannata koskaan mitata pelkissä suorituksissa tai lupausten lunastamisen määrässä. Tärkeintä on se, kuinka olemme itse onnellisia ja teemme niitä asioita, mistä itse nautimme. Vertailu toisten saavutuksiin ei tee meistä kenestäkään onnellisempaa, joten kannattaakin keskittyä vain omien toiveidensa ja haaveidensa tavoittelemiseen. Tällaisia ajatuksia ja toiveita minulla on tulevalle vuodelle 2018.  Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee ihana ja inspiroiva meille kaikille. Kiitos, kun olet edelleen mukana jakamassa sitä kanssani täällä blogin puolella! 

Takki / H&M 
Turtleneck / ZARA
Farkut / Abercrombie & Fitch
Nilkkurit / Gant
Laukku / Louis Vuitton 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika