Slider

VEGAN RICE PAPER ROLLS

1/27/2018

Tällä kertaa Lauran kokeilevassa keittiössä oli testissä vegaaniset riisipaperirullat. Ajatus tuli ihan ekstempore mieleen, kun satuin lähikaupan hyllyssä näkemään näitä papereita ja nappasin paketin mukaani. Sitten nykyihmisen tavoin hakuun Youtubeen 'how to make vegan rice paper rolls', ja sieltähän ohjeita suorastaan tulvi vastaan. Päädyin lopulta tekemään hyvin yksinkertaisia rullia, joilla pääsin alkuun - rullien ulkonäkö ei näin ensimmäisissä seteissä ollut mikään maailman kaunein.... Kuitenkin nyt, kun olen saanut tekniikasta ja ideasta kiinni, voisi tätä ideaa viedä myös eteenpäin hifistelemällä lisää. Tässä kuitenkin teille nyt perusidea siitä, mistä lähdin liikkeelle!
VEGAANISET RIISIPAPERIRULLAT

Riisipaperia

TÄYTE:
Riisivermiselliä
Maapähkinöitä/suolapähkinöitä
Kiinteää tofua
Paprikaa
Porkkanaa
Salaattia
Kurkkua

MARINADI:
Soijakastiketta
Tamarinditahnaa
Ruokosokeria

1. Pilko ensimmäisenä kasvikset ohuiksi suikaleiksi - mitä pidempiä ja ohuempia suikaleita, sen paremmin ne sopivat rullan sisään. Halutessasi voit jättää osan kasviksista raa'aksi, osan paistaa marinadissa. Itse jätin kurkun ja salaatin tässä raa'aksi. Kuumenna pannu, lisää haluamasi kasvikset tilkkaan öljyä. Kypsennä, kunnes kasvikset pehmenevät ja lisää sitten marinadi: tilkka soijakastiketta, 1-2 tl tamarinditahnaa ja ripaus ruokosokeria. Tarkista maku. Anna hautua hetki, jonka jälkeen siirrä kasvikset sivuun ja valmista tofu. 

2. Pilko tofu pitkiksi suikaleiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä. Lisää haluamasi mausteet, esimerkiksi chiliä, pippuria ja paprikamaustetta. Viimeisenä keitä riisivermisellit kypsäksi kuumentamalla vesi vedenkeittimessä/kattilassa, ja kaada sitten kiehuva vesi vermisellien päälle. Sekoita ja hauduta noin 2-3 min, jonka jälkeen huuhtele kylmällä vedellä. 

3. Kun täytteet ovat valmiit ja esillä, on aika rullata! Varaa viereen astia kuumaa vettä, lautanen, jolla rullaat sekä laakea astia, johon asettelet valmiit rullat. Kostuta riisipaperi pyöritellen kuumassa vedessä niin, että se 'sulaa' koko mitaltaan. Laita paperi siististi lautaselle, ja asettele täytteet lähelle itsesi puoleista alareunaa. Taita kerran paperi alakulmasta täytteiden yli niin, että ne peittyvät. Taita sitten sivut keskiosan päälle 'kirjekuoreksi', ja rullaa koko matkalta tiukasti kiinni. Anna rullien hetki asettua ja kuivua astiassa ennen syömistä.











Dippikastikkeena voit käyttää ihan perusaineita, kuten soijakastiketta ja Sweet Chiliä. Näiden lisäksi bongasin netistä monta reseptiä maapähkinävoi-kastikkeesta, jota aion testata seuraavaksi. Tässä esimerkiksi yksi ohje siihen. Rullat ovat sormiruokaa, eli kata pienet lautaset ja dippikupit jokaiselle ruokailijalle. Rullia kannattaa varata noin 4-6 kpl jokaista syöjää kohden. 


Follow with Bloglovin'
Snapchat @lauraannikah
Instagram @lauraannika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika