Slider

PARHAAT VEGESAFKAT HELSINGISSÄ - 2017

1/05/2018

Sain inspiraationi tähän postaukseen Tickle Your Fancyn Saralta, joka listasi huiman 60 suosikkiravintolansa listan blogiinsa. Ajattelin, että voisin myös itse listata omat viime vuoden suosikkiraflani ja erityisesti kasvisruokapaikat Helsingistä - niitä kun on tullut koluttua ehkä jopa huolestuttavan paljon... Näin opiskelijana arvostan nopeaa, helppoa ja kohtuullisen hintaista ruokaa, joten fine dining jätettäköön tästä postauksesta pois! 
LEVANT 
Bulevardilla sijaitseva lähi-idän ruokaa tarjoava rafla. Oma suosikkini on päivän rulla, joka nimensä mukaisesti vaihtuu päivittäin (mm. baba ganoush, halloumi, avocado ja vegaaninen). Tämän lisäksi kahden euron hintaan saatava lisukesalaatti on todella monipuolinen ja maukas hintaansa nähden, tämä kannattaa ehdottomasti ottaa rullan kaveriksi. Ruuat ovat vegejä, mutta myös vegaanisia vaihtoehtoja on saatavilla.

MAD WOK / 6K 
Kampin keskuksen 6K-ravintolamaailmassa sijaitseva Mad Wok tarjoilee kiinalaista kotiruokaa myös vegaanisena. Kasvisannoksessa on muun muassa seitania, munakoisoa ja marinoitua kurkkua. Ihan parasta aasialaista atm!

NAUGHTY BRGR
Helsingin parhaat hampurilaiset - myös vegenä. Kokeile portobellosieneen tehtyä Shroom-burgeria tai uutta VBQ-burgeria, joka sisältää mm. nyhtökauraa ja vegaanista bbq-kastiketta. Löytyy Helsingissä Lönnrotinkadulta.

ROBERT'S COFFEE JUGEND
Tästä on muodostunut syksyn aikana oma vakkari lounaspaikkani. Salaattibuffetin saa noin kymmenellä eurolla, lisäksi lounaaseen kuuluu leipä, lounaskahvi ja itsetehdyt gelatot. Salaatin komponentit vaihtuvat päivittäin ja saat koota salaattisi itse. Vaihtoehtona on joka päivä monipuolisesti myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja, myös gelatoissa. Jugend sijaitsee Pohjoisesplanadilla, Kauppatorin päässä.

THAI STREET FOOD
Uusin tuttavuutemme, joka avattiin Vilhovuodenkadulle Sörnäisiin vuoden lopussa. Ytimekkäästi sanottuna parasta thairuokaa, jota olen Suomessa koskaan syönyt. Autenttiset maut ja välillä jopa liian autenttinen tulisuus :D Lista vaihtuu kuukausittain, ja jokainen annos on saatavilla pyynnöstä kasvisversiona (sisältäen tofua, soijapaloja ja sieniä).

DÖNER HARJU
Döner Harju avasi joulukuun alussa vihdoin Flemarin lisäksi toisen toimipisteensä Citycenteriin, joten täälläkin on mahdollisuus käydä nyt useammin! Jos vegaanina etsii korviketta kebabille, on mielestäni Dönerin seitan lähimpänä autenttista kokemusta. Hyvä kastike, mausteena tuoreita yrttejä ja joka kerta muistetaan kysyä erikseen, haluaako annoksen vegenä vai vegaanina. Testaa myös lounasaikaan, jolloin annoksiin kuuluu lisäksi alkukeitto.

TACO BELL BAKERS
Pakkohan tämä oli mainita - nimittäin vegaaninen texmex-mättö! Suomen Taco Bellin erikoisuutena tarjoillaan todella hyvin ja maukkaasti maustettua nyhtökauraa, jonka kanssa mikä tahansa annos on mahdollista saada pyynnöstä vegaanisena. Nämä tacot eivät ehkä ole se maailman kulinaristisin nautinto, mutta on ihan mahtavaa, että kasvissyöjille ja vegaaneillekin alkaa olla tarjolla pikaruokavaihtoehtoja. Sitä paitsi - mikä maistuisi kamalassa nälässä pitkän illan jälkeen paremmalta kuin kolmen euron nyhtökauraburrito nachoilla?

Follow with Bloglovin'
Snapchat @lauraannikah
Instagram @lauraannika



2 kommenttia:

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika